Ψητό φιλέτο κοτόπουλο με ψητά λαχανικά και σάλτσα chimichurri από τον σεφ Πάνο Ιωαννίδη!

Ψητό φιλέτο κοτόπουλο με ψητά λαχανικά και σάλτσα chimichurri από τον σεφ Πάνο Ιωαννίδη!

Κυρίως πιάτα

  • 3

    Αριθμός ατόμων

  • Προσιτό

    Κόστος

  • Πολύ εύκολο

    Δυσκολία

Συστατικά

  • • 1 στήθος κοτόπουλο
  • • 1 Πιπεριά (πολύχρωμη)
  • • 1 Κολοκύθι
  • • 1 Μελιτζάνα
  • • 2 Μανιτάρια πλευρώτους
  • • 1 Μανιτάρι King Oyster
  • • 1 Αντίβ (Σικορέ)
  • • Ελαιόλαδο
  • • Αλάτι
  • • Πιπέρι
  • null
  • Για τη σάλτσα chimichurri
  • • 1 σκελίδα σκόρδο
  • • Χυμό από 1 lime
  • • ½ chilly πιπεριά
  • • 5 φύλλα βασιλικού
  • • 6 φύλλα μαϊντανού
  • • Φρέσκια ρίγανη
  • • Λίγο κόλιανδρο
  • • 50ml ελαιόλαδο
  • • 1 κ.γ. λευκό ξύδι
  • • Αλάτι
  • • Λίγο ξύσμα από ½ πορτοκάλι

Προετοιμασία

Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα κόβουμε σε φέτες ίδιου μεγέθους (περίπου ένα εκατοστό) για να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα στο ψήσιμο, εκτός από το αντίβ (σικορέ) που το κόβουμε κάθετα στα 3. Μαρινάρουμε τα λαχανικά με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και παράλληλα έχουμε ανοίξει τη συσκευή για να προθερμανθεί κι όταν μας ειδοποιήσει είμαστε έτοιμοι για ψήσιμο. Ο χρόνος ψησίματος των λαχανικών κατά μέσον όρο είναι 4’ με 5’. Παράλληλα ‘’ανοίγουμε’’ το στήθος κοτόπουλο στη μέση, έτσι ώστε να καταλήξουμε να έχουμε ένα ενιαίο κομμάτι με ομοιόμορφο πάχος σε όλα τα σημεία. Ψήνουμε το κοτόπουλο μας, εφόσον έχουμε προθερμάνει την συσκευή μας και μας έχει ειδοποιήσει πως είμαστε έτοιμοι. Όταν είναι έτοιμο, αφήνουμε το κοτόπουλο πριν το σερβίρουμε – κόψουμε να ξεκουραστεί για 5’ και βάζουμε λίγο αλάτι. (τρόπος κοψίματος κοτόπουλου για το σερβίρισμα τύπου ταλιάτα)

Για τη σάλτσα chimichurri Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τη chilly πιπεριά κι όλα μαζί τα μυρωδικά. Παίρνουμε ένα γουδί και τα βάζουμε όλα μαζί μέσα , προσθέτουμε το χυμό από το lime, το λευκό ξύδι κι αρχίζουμε να τα ‘’χτυπάμε’’ με το γουδοχέρι (όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει και με το μίξερ, προτιμάμε όμως το γουδί για το λόγο ότι η πέτρα διατηρεί το χρώμα στα μυρωδικά). Συνεχίζουμε το ‘’χτύπημα’’ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και λίγο από το ξύσμα πορτοκαλιού. Είμαστε έτοιμοι.

Προϊόντα Tefal για την εκτέλεση της συνταγής σας