Engagement_Bandeau_934x198_GR.jpg

Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας!

Καθημερινά η Tefal και οι συνεργάτες της ανταποκρίνονται στη δέσμευση για συνεχή βελτίωση και εξέλιξη. Σεβόμαστε τις κοινές αξίες: αειφόρο ανάπτυξη, ίσες ευκαιρίες, ισορροπημένη διατροφή για όλους και υπεύθυνη κατανάλωση.


Για να αντιμετωπίσει τις νέες αυτές προκλήσεις η Tefal όρισε πέντε προτεραιότητες αειφόρου ανάπτυξης:
Πρώτον, η Tefal εγγυάται ότι τα προϊόντα της κατασκευάζονται με σεβασμό προς τις δεοντολογικές αρχές, στο πλαίσιο του δικτύου των εργοστασίων και των προμηθευτών της.

Η Tefal σχεδίασε επίσης μια υπεύθυνη πολιτική ανθρωπίνων πόρων, με βάση τις αρχές του σεβασμού και της έλλειψης διακρίσεων. Έτσι, η Tefal θεωρεί πολύ σημαντικό το ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για τους υπαλλήλους της.

Η τρίτη προτεραιότητα αφορά την παροχή βοήθειας σε κοινότητες. Στις περιοχές που δραστηριοποιείται η Tefal, αυτή ενεργεί ως υπεύθυνος οικονομικός φορέας, συμβάλλει στην ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά επίσης υποστηρίζει τις τοπικές ενώσεις να καταπολεμήσουν τον αποκλεισμό ή συμμετέχει σε δημόσιους διαλόγους, όπως συζητήσεις που αφορούν τη διατροφή και την υγεία.

Οι καταναλωτές σήμερα ζητούν προϊόντα που φροντίζουν για την υγεία και πρόληψη. Για την Tefal αυτό σημαίνει προϊόντα υψηλής ποιότητας και αντοχής που δίνουν τη δυνατότητα να μαγειρέψετε υγιεινά και νόστιμα.

Τέλος, η Tefal σέβεται το περιβάλλον σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής των προϊόντων της, από την αρχική έρευνα έως την επεξεργασία προϊόντων στο τέλος του κύκλου ζωής τους και, μεταξύ άλλων, κατά την κατασκευή, μεταφορά και χρήση από τον καταναλωτή.

Αυτό σημαίνει ότι η Tefal είναι ηγετική εταιρεία κατασκευής οικιακών προϊόντων και ταυτόχρονα εστιάζει σε σημαντικές αξίες, όπως αρχές που αφορούν την κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία.

Παρακάτω θα βρείτε σχετικά παραδείγματα.

 

Η νέα τάση είναι το υγιεινό μαγείρεμα

Η διατροφή είναι πολλά περισσότερα από ανάμειξη πολλών συστατικών. Για την ετοιμασία ενός γεύματος παίζει σημαντικό ρόλο τι μαγειρεύετε και επίσης πώς το μαγειρεύετε. Για να μάθετε να μαγειρεύετε υγιεινά, είναι σημαντικό να μάθετε τον τρόπο να διατηρείτε τη διατροφική αξία και τις ιδιότητες (γεύση, υφή και άρωμα) των συστατικών. Και για να το πετύχετε θα χρειαστείτε απλές συσκευές.

Για υγιεινή και ισορροπημένη δίαιτα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη τρεις σημαντικές αρχές:

 • Λιγότερο λάδι για εύκολο και υγιεινό μαγείρεμα.
 • Σωστή ρύθμιση θερμοκρασίας για τέλεια μαγειρεμένα γεύματα που διατηρούν τα συστατικά τους.
 • Με ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας για ταχύτερο μαγείρεμα εξοικονομείτε χρόνο και ενέργεια.
 •  

Η αντικολλητική επίστρωση που διαδόθηκε από τα αντικολλητικά τηγάνια της Tefal δεν χρειάζεται καθόλου λάδι, το οποίο αποτελεί σημαντικό διατροφικό πλεονέκτημα.
Με την τεχνολογία Thermo Spot μπορείτε να κατακτήσετε την τέχνη της σωστής θερμοκρασίας για τέλεια γεύματα. Θα σας κάνει πραγματικό σεφ! Τέλος, η σχεδίαση των μαγειρικών σκευών μας είναι μοναδική και εξαιρετικής αντοχής.

+ Tefal

Στην εποχή μας που οι καταναλωτές ενημερώνονται διαρκώς για ζητήματα σχετικά με την υγεία και το περιβάλλον, το σημείωμα με οικολογικές πληροφορίες εγγυάται την ασφάλεια της αντικολλητικής επίστρωσης των προϊόντων μας.
Οι δεσμεύσεις αυτές μας κάνουν περήφανους!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ασφαλή και αξιόπιστα προϊόντα

Όλες οι επιχειρήσεις του ομίλου Groupe SEB, συμπεριλαμβανομένης της Tefal, συμμορφώνονται με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις του προτύπου ISO 14001. Όλες οι νέες βιομηχανικές μονάδες ή μονάδες logistics υποβάλλονται σε ειδικές αναλύσεις για την επαλήθευση ή επίτευξη της συμμόρφωσης.


Η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής της Tefal βρίσκεται  στην περιοχή Rumilly της Γαλλίας και παράγει 45 εκατ. τεμάχια ετησίως. Στο πλαίσιο της εκστρατείας μας για βελτίωση, στόχος είναι η σταδιακή μείωση των οικολογικών επιπτώσεων. Λόγω της υπεύθυνης οικολογικής στρατηγικής παρέχουμε αξιολόγηση του κύκλου ζωής ενός τηγανιού που διεξάγεται από το γνωστό γαλλικό πανεπιστήμιο ENSAM (Ecole Nationale Supérieure des Arts et Métiers) και επικυρώνεται από την QUANTIS.


Για παράδειγμα, αποδείξαμε ότι σε σχέση με την ανθεκτικότητα, οι πραγματικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενός αντικολλητικού τηγανιού Tefal είναι πολύ λιγότερες από ό,τι ενός τηγανιού με κεραμική επίστρωση, εάν τα δύο προϊόντα κατασκευάζονται υπό τις ίδιες συνθήκες.


Στόχος μας είναι η κατασκευή προϊόντων μεγάλης διάρκειας που θα σας συνοδεύουν για μεγάλο διάστημα προσφέροντας γευστικές απολαύσεις με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν τον πλανήτη μας.

Λήψη του αρχείου

 

Βοηθήστε ένα παιδί να χαμογελάσει ξανά

Από το 2010 παρουσιάζουμε κάθε χρόνο μια νέα σειρά προϊόντων που υποστηρίζει τα προγράμματα διατροφής της UNICEF.

Με κάθε αγορά ενός τέτοιου προϊόντος, η Tefal δίνει τουλάχιστον 1€ στη UNICEF. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται βοηθούν υποσιτισμένα παιδιά με ενίσχυση της διατροφής, συμπληρώματα και ειδική φροντίδα, ενώ οι γονείς τους ενημερώνονται για τις σωστές διατροφικές συνήθειες.

Από το 2010 εξασφαλίσαμε πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ για τη UNICEF, το 2011 παρείχαμε στήριξη σε παιδιά από τη Μαδαγασκάρη και το 2012 σε παιδιά από την Ινδία και τη Νότια Αφρική. Για το διάστημα 2013-2014, το πρόγραμμα αφορά υποσιτισμένα παιδιά από τη Μπουρκίνα Φάσο.

Μπορείτε κι εσείς να βοηθήσετε υποσιτισμένα παιδιά αγοράζοντας ένα από τα προϊόντα της σειράς που συνεργάζεται με τη UNICEF:
 • Μαγειρικά σκεύη: τηγάνι, κατσαρόλα...
 • Σίδερο
 • Ζυγαριά

Ανακαλύψτε τα προϊόντα ECODESIGN

Στην Tefal επιθυμία μας είναι να παράγουμε προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να ετοιμάσετε το τέλειο γεύμα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Επίσης, θέλουμε να συμβάλουμε στην προστασία του πλανήτη μας , γι'αυτό προσφέρουμε μεγάλη ποικιλία προϊόντων από πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά.
 

Το 2010 εγκαινιάσαμε την οικολογικά υπεύθυνη πολιτική που συνδυάζει την οικολογία με τη γαστρονομία. Παρουσιάσαμε τη σειρά Natura από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο και τη σειρά Enjoy, σπάτουλες από 95% ανακυκλωμένα υλικά. Σήμερα συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε οικολογικά προϊόντα και με χαρά σας ανακοινώνουμε την πρώτη σειρά σκευών ψησίματος από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο.
 

Το 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο έχει 3 βασικά πλεονεκτήματα: 

 • Εξοικονόμηση ενέργειας: επειδή η παραγωγή του απαιτεί 95% λιγότερη ενέργεια από ό,τι του κλασικού αλουμινίου.
 • Προστασία των παγκόσμιων αποθεμάτων αλουμινίου: με 1 τόνο ανακυκλωμένου αλουμινίου εξοικονομούνται 4 τόνοι βωξίτη*. Διατηρούνται οι φυσικοί πόροι του πλανήτη και μειώνονται τα απόβλητα. Ένα μικρό βήμα για την κουζίνα μας, ένα μεγάλο άλμα για τη Γη.
 • Τέλεια αποτελέσματα: με ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας και γρήγορο ζέσταμα, το ανακυκλωμένο αλουμίνιο εγγυάται τα ίδια αποτελέσματα με το κλασικό αλουμίνιο.
 •  

Στην Tefal αποφασίσαμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία του πλανήτη μας και τη διατήρηση των φυσικών του πόρων. Και με το ανακυκλωμένο αλουμίνιο πιστεύουμε ότι συμβάλλουμε προς την κατεύθυνση αυτή.

Μάθετε περισσότερα