Ριζότο με Γαρίδες

Ριζότο με Γαρίδες

Κυρίως πιάτα

  • 4

    Αριθμός ατόμων

  • Ακριβό

    Κόστος

  • Μεσαίο

    Δυσκολία

  • Χρόνος προετοιμασίας

  • Χρόνος μαγειρέματος

Συστατικά

  • 200 g ρύζι αρμπόριο ή ειδικό για ριζότο
  • 20 γαρίδες (ή καραβίδες)
  • 50 g παρμεζάνα
  • 100 g τυρί μασκαρπόνε (ή τυρί κρέμα)
  • 100ml ξηρό λευκό κρασί
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 1 L ζωμός από γαρίδες (ή ζωμός λαχανικών)
  • 75 g ξηρά κρεμμύδια
  • Μερικά κλωνάρια κόλιανδρο
  • Αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία

Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τα ξηρά κρεμμύδια . Ψιλοκόψτε λίγα φύλλα κόλιανδρο. Καθαρίστε τις γαρίδες. Κόψτε τις στα 3 (εκτός από 8 γαρίδες που θα χρησιμοποιηθούν για διακόσμηση).

Ζεστάνετε τον ζωμό στην κατσαρόλα. Στο γουόκ, ζεστάνετε το λάδι και ροδίστε τις γαρίδες (ολόκληρες γαρίδες και κομμάτια). Βγάλτε τις από το γουόκ.

Αντικαταστήστε τις με τα ξηρά κρεμμύδια Γλασάρετέ τα χωρίς να τα ροδίσετε υπερβολικά. Προσθέστε το ρύζι. Ανακατέψτε καλά και σοτάρετέ τα μέχρι να γίνουν διαφανή.

Προσθέστε το λευκό ξύδι. Ανακατέψτε βγάζοντας τους χυμούς και αφήστε το μείγμα να δέσει. Προσθέστε τον ζωμό κουταλιά κουταλιά ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν μαγειρευτεί το ρύζι, προσθέστε την κρέμα, τον κόλιανδρο και τις κομμένες γαρίδες.

Αναμείξτε. Τρίψτε παρμεζάνα από πάνω. Τοποθετήστε τις ολόκληρες γαρίδες. Καλύψτε και αφήστε να ξεκουραστεί για 3 λεπτά πριν σερβίρετε.