Εγχειρίδια χρήστη Tefal SIMPLY INVENTS

Κωδικός : TT220030

Οδηγίες & Εγχειρίδια
Συχνές ερωτήσεις
Το κουμπ ξεπαγώματος σας επιτρέπει να αποψύξετε το ψωμί σας και αφήνει αυτομάτως επιπλέον χρόνο για το ψήσιμο.
Η λειτουργία επαναζεστάμτος μιας φρυγανιέρας μειώνει αυτομάτως το χρόνο ψησίματος σε περίπου 30 δευτερόλεπτα έτσι ώστε το ψωμί που έχει κρυώσει να μπορεί να ξαναζεσταθεί χωρίς να καεί.
Όχι, οι φρυγανιέρες μας δεν είναι κατάλληλες για σακούλες ψησίματος.
Επιτρέπει να ανυψώσετε ελαφρά τη βάση τοποθέτησης του ψωμιού, ώστε να βγάλετε μικρότερα είδη όπως τηγανίτες «crumpets» και ψωμάκια «bagels» χωρίς να κάψετε τα δάχτυλά σας!
Πάνω σε μια επιφάνεια εργασίας με αρκετό χώρο γύρω από τη συσκευή, μακριά από οποιαδήποτε εύφλεκτη ουσία (κουρτίνες, κάδο σκουπιδιών, ηλεκτρική πρίζα κ.λπ.) και ποτέ χωρίς επιτήρηση.
Σχεδόν όλους τους τύπους ψωμιού που διατίθενται στα καταστήματα. Πρέπει να γνωρίζετε ότι το ξερό ψωμί ψήνεται πιο γρήγορα από ό,τι το φρέσκο ψωμί. Το κατεψυγμένο ψωμί ψήνεται πιο αργά. Με τον ρυθμιζόμενο θερμοστάτη, μπορείτε να προσαρμόσετε το επίπεδο ψησίματος ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Εάν μια φέτα ψωμί κολλήσει στη συσκευή, βγάλτε τη συσκευή από την πρίζα και αφήστε την να κρυώσει. Έπειτα μπορείτε να βγάλετε τη φέτα χωρίς κίνδυνο να καείτε.
Οι διαφορές στα επίπεδα υγρασίας μεταξύ των διαφόρων τύπων ψωμιού μπορεί να προκαλέσουν διαφορές στον χρόνο και το επίπεδο ψησίματος. Το ελαφρώς στεγνό ψωμί πρέπει να ψήνεται σε πολύ χαμηλή θέση. Το πολύ φρέσκο ή ολικής άλεσης ψωμί πρέπει να ψήνεται σε ελαφρώς υψηλότερη θέση. Το ψωμί με ανομοιόμορφη επιφάνεια, όπως είναι τα αγγλικά ρολά ψωμιού, ενδέχεται να χρειάζεται υψηλότερη θέση ψησίματος.
Ναι για το ψωμί που περιέχει δημητριακά. Όχι για το ψωμί που περιέχει ξηρά φρούτα. Μάλιστα, το ψήσιμο θα δώσει κακή γεύση στο ψωμί και μπορεί να μετατρέψει τα φρούτα σε στάχτη, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή ζημιά
Δεν συνιστούμε να ζεσταίνετε ή ψήνετε προϊόντα με επικάλυψη ή επίστρωση ζάχαρης.
Ναι. Με το αυτόματο κεντράρισμα για όλες τις φρυγανιέρες και με τις πολύ βαθιές και πολύ πλατιές σχισμές των νέων μοντέλων μας, ψωμάκια, ρολά, λεπτές ή χοντρές φέτες ψήνονται εύκολα χωρίς να κολλάνε στα θερμαντικά μέσα.
Όχι. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ την φρυγανιέρα σας για να ψήσετε, ξεροψήσετε ή αποψύξετε κατεψυγμένα τρόφιμα εκτός από ψωμί.
Αυτό είναι δυνατόν μόνο σε συσκευές που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για μικρά ψωμάκια. Προσέξτε, καθώς η φρυγανιέρα μπορεί να πάρει μόνο 2 ή 3 ψωμάκια το πολύ προς αποφυγή συγκέντρωσης θερμότητας.
Όχι, η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο για μια λειτουργία κάθε φορά.
Το ξερό  ψωμί φρυγανίζεται γρηγορότερα από το φρέσκο. Το κατεψυγμένο ψωμί φρυγανίζεται ακόμη πιο αργά.
Με τον δείκτη επιπέδου φρυγανίσματος, μπορείτε να ρυθμίσετε το φρυγάνισμα σύμφωνα με τα γούστα σας.
Πριν καθαρίσετε, συντηρήσετε ή αποθηκεύσετε την φρυγανιέρα, βγάλτε την από την πρίζα και αφήστε την να κρυώσει. Για να καθαρίσετε το εξωτερικό της φρυγανιέρας και το καλώδιο ρεύματος, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί ή νωπό σφουγγάρι και απορρυπαντικό, και έπειτα στεγνώστε ολόκληρη την επιφάνεια. Για να καθαρίσετε το δίσκο για τα ψίχουλα, βγάλτε τον και σκουπίστε τον με ένα νωπό πανί. Μην τον βάζετε στο πλυντήριο πιάτων. Για τη συντήρηση της φρυγανιέρας, μην χρησιμοποιείτε ποτέ σκληρά απορρυπαντικά, μεταλλικά εργαλεία ή σύρμα καθαρισμού. Και ποτέ μην αγγίζετε το θερμαντικό μέσο.
Ο μοχλός θα παραμείνει κατεβασμένος μόνον όταν η φρυγανιέρα σας είναι ενεργοποιημένη και συνδεδεμένη στην πρίζα. Εάν το πρόβλημα παραμένει, βγάλτε τη φρυγανιέρα από την πρίζα, αναποδογυρίστε την πάνω από το νεροχύτη και κουνήστε την ελαφρά ώστε να πέσουν τυχόν μεγάλα ψίχουλα που ενδέχεται να εμποδίζουν τον μηχανισμό. Εάν το πρόβλημα παραμένει, πηγαίνετε τη φρυγανιέρα σας σε ένα εγκεκριμένο κέντρο επισκευής.
Όταν τοποθετείται μια φέτα ψωμί σε φρυγανιέρα με δύο σχισμές το ζέσταμα είναι ανομοιόμορφο.
Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες στο εγχειρίδιο χρήστη για την εκκίνηση της συσκευής, σιγουρευτείτε ότι η ηλεκτρική πρίζα σας λειτουργεί συνδέοντας μια άλλη συσκευή. Εάν εξακολουθεί να μη λειτουργεί, μην προσπαθήσετε να αποσυναρμολογήσετε ή να επισκευάσετε τη συσκευή μόνοι σας αλλά πηγαίνετέ την σε εγκεκριμένο κέντρο επισκευής.
Μην χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας. Για να αποφύγετε τον κίνδυνο, αναθέστε την αντικατάστασή του σε ένα εγκεκριμένο κέντρο επισκευής.
Κανονικό ψωμί κομμένο σε τετράγωνες φέτες. Να θυμάστε ότι το μπαγιάτικο ψωμί ψήνεται πιο γρήγορα από ό,τι το φρέσκο ψωμί. Το κατεψυγμένο ψωμί παίρνει περισσότερο χρόνο, ανάλογα με το μοντέλο. Η φρυγανιέρα σας θα διαθέτει κουμπί για το ψήσιμο κατεψυγμένου ψωμιού
Δεν χρειάζεται να πετάξετε ψωμί που έχετε ήδη ψήσει, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αναθέρμανσης της φρυγανιέρας σας (ανάλογα με το μοντέλο).
Απενεργοποιήστε τη συσκευή και αφήστε την να κρυώσει. Βγάλτε τη συσκευή από την πρίζα πριν προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το ψωμί. Μπορείτε μετά να αφαιρέσετε τη φέτα χωρίς κίνδυνο να αγγίξετε κάποια καυτή αντίσταση. Να θυμάστε ότι δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε χωρίς επίβλεψη μια φρυγανιέρα σε λειτουργία.
Η συσκευή σας περιέχει πολύτιμα ανακτήσιμα ή ανακυκλώσιμα υλικά. Αφήστε την σε ένα σημείο αποκομιδής αστικών απορριμμάτων της περιοχής σας.
Παρακαλείσθε να ανατρέξετε στην ενότητα «Εξαρτήματα» του δικτυακού τόπου για να βρείτε εύκολα ό,τι χρειάζεστε για το προϊόν σας.
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα «Εγγύηση» του δικτυακού τόπου.