TEFAL TEFAL EXPRESS ESSENTIAL Σύστημα σιδερώματος SV6116

TEFAL EXPRESS ESSENTIAL Σύστημα σιδερώματος SV6116 Μειώστε τον χρόνο σιδερώματος έως και 30%*  

Το σύστημα σιδερώματος Express Essential αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό γρήγορου σιδερώματος και μοναδικής άνεσης. Χάρη στην πανίσχυρη απόδοση ατμού, το Express Essential λειτουργεί πιο γρήγορα από τα παραδοσιακά σίδερα ατμού. Διαθέτει μεγάλο δοχείο νερού για εύκολο σιδέρωμα χωρίς συνεχείς επαναπληρώσεις.

*συγκριτικά με τα παραδοσιακά ατμοσίδερα

Κωδικός: SV6116E0

Το πανίσχυρο και συμπαγές σύστημα σιδερώματος.

Αναβαθμίστε το σιδέρωμα με εξαιρετική απόδοση ατμού. Το σύστημα σιδερώματος Express Essential προσφέρει πανίσχυρο ατμό για γρήγορα αποτελέσματα, με απλή και πανεύκολη διαδικασία για ξέγνοιαστη φροντίδα των ρούχων σας. Η αντλία πίεσης 5.3 bar λειαίνει άμεσα τις ζάρες, ενώ η πολύ ισχυρή εκτόξευση ατμού 270 γρ./λεπτό τιθασεύει ακόμα και τις πιο επίμονες ζάρες, με συνεχή παραγωγή ατμού έως και 120 γρ./λεπτό. Αυτό το σύστημα σιδερώματος υψηλής απόδοσης διαθέτει μια ποικιλία ενισχυμένων χαρακτηριστικών που βελτιώνουν την εμπειρία σιδερώματος, όπως το κλείδωμα του σίδερου για εύκολη και ασφαλή μεταφορά και φύλαξη μέχρι την πλάκα Xpress Glide για μοναδική ολίσθηση σε όλα τα υφάσματα. Σύστημα σιδερώματος Express Essential: υπέροχο σιδέρωμα με απόλυτη ελευθερία και άνεση.

*συγκρ.με ένα παραδοσιακό σίδερο ατμού

*συγκριτικά με τα παραδοσιακά ατμοσίδερα

Βασικά
 • Μειώστε τον χρόνο σιδερώματος έως και 30%*

  Έως και τρεις φορές περισσότερος ατμός* για γρήγορο σιδέρωμα

 • Απολυμαίνετε σιδερώνοντας με την ασφάλεια της Tefal

  Ξεγνοιάστε από τους αόρατους εχθρούς με όλες τις συσκευές σιδερώματος της Tefal που απολυμαίνουν, εξαλείφοντας έως και 99,99% των μικροβίων, ιών και βακτηρίων.

 • Αποτελεσματικότητα

  5,3 bar πίεση αντλίας για τέλειο αποτέλεσμα

 • Άψογα αποτελέσματα

  Χρησιμοποιήστε την ισχύ ατμού 120 γρ./λεπτό για τέλεια αποτελέσματα στη στιγμή

 • Έντονη εκτόξευση ατμού

  Η πανίσχυρη εκτόξευση ατμού 270 γρ./λεπτό τιθασεύει ακόμα και τις πιο επίμονες ζάρες

 • Υψηλή αυτονομία

  Σταθερό δοχείο νερού 1,4 λίτρων για απεριόριστες επαναπληρώσεις κατά τη διάρκεια του σιδερώματος

 • Ευελιξία

  Εύχρηστη λειτουργία κάθετου σιδερώματος για μικροδιορθώσεις της τελευταίας στιγμής ή για σιδέρωμα μεγαλύτερης διάρκειας

 • Σύστημα κατά των αλάτων

  Τεχνολογία Calc Clear που εξασφαλίζει απόδοση που διαρκεί

 • Αψεγάδιαστη ολίσθηση

  Η πλάκα Xpress Glide εξασφαλίζει μοναδική ολίσθηση για πιο εύκολο και πιο απολαυστικό σιδέρωμα

 • default

  Συμπαγές

  Το συμπαγές μέγεθος κάνει το σιδέρωμα πανεύκολο, καθώς το αποτύπωμά του είναι μικρότερο από μια κόλλα χαρτιού A4

 • Απολυμάνετε τα ρούχα σας

  Ο συνδυασμός της θερμότητας της πλάκας και του ατμού βοηθάει στην εξάλειψη έως και 99.99% των μικροβίων - για μέγιστη υγιεινή.

Χαρακτηριστικά
ΑΤΜΟΣ & ΑΠΟΔΟΣΗ
Ισχύς (W) 2200  W
Ρυθμιζόμενος ατμός 120  g/min
Εκτόξευση ατμού (boost) 270  g/min
Αντλία νερού 5.3  bar
Κάθετος ατμός    
Ρύθμιση ατμού και θερμοκρασίας Χειροκίνητη ρύθμιση  
Χρόνος προθέρμανσης 2  min
Εξαγωγή ατμού Επαγγελματική (>120 g/min)  
Βάρος σίδερου 1.3  kg
Χωρητικότητα δοχείου νερού Μεγάλο (> 1L)  
Μήκος καλωδίου ατμού 1.60  m
ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ
Τεχνολογία πλάκας Xpress Glide  
Ολισθηρότητα πλάκας ***  
Αντοχή πλάκας στα γδαρσίματα ***  
Συνεχής εξαγωγή ατμού Από τη μύτη και το πλάι  
Μύτη ακριβείας    
Συγκέντρωση ριπής ατμού στη μύτη της πλάκας    
ΑΝΕΣΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ
Λαβή Comfort    
Στοπ ροής    
Αυτόματη απενεργοποίηση    
Λειτουργία Eco    
Μήκος καλωδίου τροφοδοσίας 1.6  m
Χωρητικότητα δοχείου νερού 1.4  L
Δοχείο νερού Σταθερό  
Συνεχής πλήρωση    
Αποθήκευση καλωδίου Καλώδιο τροφοδοασίας και νερού  
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Λειτουργία αντιμετώπισης αλάτων Σύστημα έκπλυσης  
Ειδοποίηση για άλατα    
ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Χρώματα Λευκό και μπλε  
Οδηγίες & Εγχειρίδια
Συχνές ερωτήσεις
Επιλέξτε μια σιδερώστρα με ρυθμιζόμενο ύψος ώστε να την προσαρμόζετε στα μέτρα σας. Θα πρέπει να είναι σταθερή και στιβαρή ώστε να μπορείτε να τοποθετείτε επάνω της τη συσκευή σιδερώματος.
Η σιδερώστρα θα πρέπει να έχει οπές ώστε να επιτρέπει στον ατμό να περνά από τις ίνες του υφάσματος για να το μαλακώνει και να διευκολύνει το σιδέρωμα. Το σιδερόπανο πρέπει επίσης να είναι κατάλληλο ώστε να επιτρέπει τη διέλευση του ατμού.

Αυτή η λειτουργία σάς παρέχει τη δυνατότητα να σιδερώνετε υφάσματα επί τόπου ή σε κρεμάστρα. Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, ρυθμίστε το κουμπί θερμοκρασίας του σίδερου στη μέγιστη θέση.

• Αφήστε το ύφασμα σε μια κρεμάστρα και τραβήξτε το απαλά με το ένα χέρι.

•Πατάτε διακεκομμένα το κουμπί ελέγχου του ατμού και μετακινείτε το σίδερο από επάνω προς τα κάτω Επειδή ο παραγόμενος ατμός είναι πολύ ζεστός, μαλακώνει τις ίνες και αφαιρεί τις πτυχώσεις.

Σημείωση: Μην χρησιμοποιείτε τη κατακόρυφη λειτουργία ατμού σε ρούχα που φοράει κάποιος.

Για να αποφύγετε τις φθορές στην πλάκα, ακολουθήστε την εξής συμβουλή: - Να τοποθετείτε πάντα το σίδερό σας όρθιο ή στη βάση του (ανάλογα με το μοντέλο), - Αποφεύγετε να σιδερώνετε επάνω από αιχμηρά στοιχεία (κουμπιά, φερμουάρ, κ.λπ.), - Μην καθαρίζετε ποτέ την πλάκα του σίδερού σας με λειαντικά σφουγγάρια ή σύρμα.
Σε κάποια υφάσματα, και ιδίως στα σκουρόχρωμα, μπορούν να εμφανιστούν γυαλάδες. Σας συμβουλεύουμε να σιδερώνετε τα σκουρόχρωμα υφάσματα από την ανάποδη και με τη σωστή θερμοκρασία. Εάν σιδερώνετε υφάσματα μικτής σύνθεσης, ρυθμίστε τη θερμοκρασία ανάλογα με το πιο ευαίσθητο υλικό.
Ο ατμός είναι περισσότερο ή λιγότερο σημαντικός ανάλογα με τη ρύθμιση θερμοκρασίας του σίδερου. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε ατμό περιστασιακά όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή στο σίδερο, διαφορετικά μπορεί να εμφανιστούν σταγόνες νερού στα ρούχα σας.
Πριν από τον καθαρισμό, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή είναι αποσυνδεδεμένη από το ρεύμα και ότι η πλάκα και η βάση στήριξης της μονάδας έχουν κρυώσει.
Μη χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά ή προϊόντα αφαλάτωσης για να καθαρίσετε την πλάκα ή τη μονάδα βάσης. Μη βάζετε ποτέ το σίδερο ή τη μονάδα βάσης του κάτω από τρεχούμενο νερό.

• Καθαρισμός της μονάδας βάσης:
Καθαρίζετε κατά καιρούς τα πλαστικά μέρη με ελαφρώς υγρό, μαλακό πανί.

• Καθαρισμός του συλλέκτη αλάτων:
Περιμένετε τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να σβήσει η συσκευή.
Αφαιρέστε τον συλλέκτη αλάτων σηκώνοντας και περιστρέφοντας το πτερύγιο κατά ένα τέταρτο της στροφής.
Ξεπλύνετε τον συλλέκτη αλάτων κάτω από τη βρύση και βάλτε τον ξανά στο σίδερο.

• Αυτοκαθαρισμός της πλάκας (ανάλογα με το μοντέλο):
Όταν αναβοσβήνει ο δείκτης "anti-calc", εκτελέστε τα βήματα που περιγράφονται σε αυτό το βίντεο.
Αυτό είναι φυσιολογικό. Το σίδερό σας παράγει πολύ ατμό. Αυτός ο ατμός υγροποιείται στη σανίδα. Ορισμένες σταγόνες ίσως εμφανίστηκαν κάτω από τη σανίδα σιδερώματος και έπεσαν στο πάτωμα.
• Χρησιμοποιείτε χημικά προϊόντα κατά των αλάτων ή πρόσθετα στο νερό. Δεν πρέπει ποτέ να τοποθετείτε αυτά τα προϊόντα στη δεξαμενή νερού. Σε αυτή την περίπτωση, απευθυνθείτε σε ένα Εξουσιοδοτημένο Κέντρο Επισκευής.
• Τα ρούχα σας δεν έχουν ξεπλυθεί καλά ή σιδερώνετε ένα καινούριο ρούχο χωρίς να το έχετε πλύνει. Σιγουρευτείτε ότι έχετε ξεπλύνει καλά τα ρούχα σας ώστε να απομακρύνονται τυχόν κατάλοιπα απορρυπαντικού ή χημικών προϊόντων από τα καινούρια ρούχα, τα οποία θα μπορούσαν να κολλήσουν στο σίδερο.
• Το σίδερό σας είναι υπερβολικά καυτό. Ανατρέξτε στις συστάσεις σχετικά με τις ρυθμίσεις ελέγχου της θερμοκρασίας στο εγχειρίδιο προϊόντος σας.
• Χρησιμοποιείτε άμυλο (κόλλα). Να ψεκάζετε άμυλο μόνο στην ανάποδη πλευρά του υφάσματος που πρόκειται να σιδερώσετε.
Ορισμένα άμυλα για τα ρούχα και συνθετικές ίνες μπορεί να κολλήσουν στην επιφάνεια του σίδερου. Παρακαλούμε να καθαρίζετε την επιφάνεια του σίδερου.
Τα εσωτερικά μέρη μπορεί να παράξουν μεταλλικούς ήχους με την αλλαγή στη θερμοκρασία. Δεν είναι κακό αυτό.
Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες στο εγχειρίδιο χρήστη για την εκκίνηση της συσκευής, σιγουρευτείτε ότι η ηλεκτρική πρίζα σας λειτουργεί συνδέοντας μια άλλη συσκευή. Εάν εξακολουθεί να μη λειτουργεί, μην προσπαθήσετε να αποσυναρμολογήσετε ή να επισκευάσετε τη συσκευή μόνοι σας αλλά πηγαίνετέ την σε εγκεκριμένο κέντρο επισκευής.
Μη χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας. Για να αποφύγετε τον κίνδυνο, αναθέσετε την αντικατάστασή του σε ένα εγκεκριμένο κέντρο επισκευής.
Όχι, είναι φυσιολογικό να παρατηρείτε θόρυβο και κραδασμούς όταν ενεργοποιείται ο ατμός. Η χρήση ατμού ενεργοποιεί τη λειτουργία μιας ηλεκτρικής αντλίας.
Εάν η θερμοκρασία του σίδερου είναι ρυθμιζόμενη (ανάλογα με το μοντέλο), χρησιμοποιείστε ατμό περιστασιακά όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή στο σίδερο.
Η θερμοκρασία στο σίδερο είναι πολύ χαμηλή και δεν μπορεί να δημιουργηθεί ατμός.
Ναι, είναι αρκετά φυσιολογικό. Η ροή του νερού επιτρέπει τον καθαρισμό του εσωτερικού της πλάκας.
Πρέπει να εκτελεστεί η λειτουργία αυτοκαθαρισμού της πλάκας. Ανατρέξτε στο κεφάλαιο «Συντήρηση και καθαρισμός», «Πώς θα καθαρίσω την ατμογεννήτριά μου από τα άλατα;».
Ναι, είναι αρκετά φυσιολογικό. Η λειτουργία αυτοκαθαρισμού προκαλεί τη λειτουργία της ηλεκτρικής αντλίας.
Όχι. Τα δύο καλώδια είναι μονωμένα ξεχωριστά. Προστατεύονται και ελέγχονται αυστηρά. Ωστόσο, εάν παρατηρήσετε ότι το καλώδιο έχει υποστεί φθορά, φροντίστε για την επισκευή του από εξουσιοδοτημένο κέντρο επισκευής
Το σύστημα αυτό προφυλάσσει την πλάκα από εμφράξεις. Η ενεργή επίστρωσή του ελαχιστοποιεί τις ίνες και τις ακαθαρσίες που συχνά κολλούν επάνω στην πλάκα και μειώνουν την ολισθηρότητά της.
Η συσκευή σας περιέχει πολύτιμα ανακτήσιμα ή ανακυκλώσιμα υλικά. Αφήστε την σε ένα σημείο αποκομιδής αστικών απορριμμάτων της περιοχής σας.
Παρακαλείσθε να ανατρέξετε στην ενότητα «Εξαρτήματα» του δικτυακού τόπου για να βρείτε εύκολα ό,τι χρειάζεστε για το προϊόν σας.
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα «Εγγύηση» του δικτυακού τόπου.
Αν πιστεύετε ότι λείπει κάποιο μέρος, καλέστε το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών και θα σας βοηθήσουμε να βρείτε την κατάλληλη λύση.