TEFAL Ζυγός μπάνιου GOODVIBES LIFE+ BM9620

Ζυγός μπάνιου GOODVIBES LIFE+ BM9620 Η έξυπνη ζυγαριά ευεξίας

Όποιος κι αν είναι ο στόχος σας, τόνωση της ενέργειάς σας, απώλεια βάρους ή βελτίωση της σιλουέτας σας, η έξυπνη ζυγαριά Goodvibes προσαρμόζεται στις ανάγκες σας. Προσφέρει πολλά περισσότερα από τη μέτρηση του βάρους, καθώς περιλαμβάνει 10 δείκτες μέτρησης, όπως ο ΔΜΣ, το σωματικό λίπος και η μυϊκή μάζα, και σας βοηθά να γνωρίσετε καλύτερα το σώμα σας, να κάνετε τις σωστές επιλογές και να ανακαλύψετε τον πραγματικό εαυτό σας. Ανακαλύψτε μια έξυπνη ψηφιακή ζυγαριά που συνδέεται με μια εφαρμογή φιλική προς τον χρήστη και μπορεί να σας χαρίσει θετική ενέργεια!

Κωδικός: BM9620S1

Η έξυπνη ζυγαριά ευεξίας: Για την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας

Είστε πολλά περισσότερα από έναν αριθμό σε μια ζυγαριά! Από την ηλικία μέχρι τον τύπο σώματος και τους στόχους που θέτουμε για την υγεία μας, είμαστε όλοι διαφορετικοί. Με την έξυπνη ζυγαριά Goodvibes και την εξαιρετικά εύχρηστη εφαρμογή της, μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα το σώμα σας και να διαχειριστείτε τους στόχους σας, χρησιμοποιώντας 10 δείκτες μέτρησης, όπως ο ΔΜΣ, το σωματικό λίπος, η μυϊκή μάζα, η οστική μάζα, το ποσοστό νερού του σώματος και η μεταβολική ηλικία. Μέσω της εφαρμογής που είναι φιλική προς τον χρήστη, μπορείτε να βλέπετε και να παρακολουθείτε την πρόοδό σας, με επιλογές να ορίσετε τους στόχους σας για το βάρος και το σωματικό λίπος ώστε να επιτύχετε τα θετικά αποτελέσματα που επιθυμείτε. Χωρίς όριο στον αριθμό των χρηστών, είναι η ιδανική λύση για τη διατήρηση της σιλουέτας και της υγείας σας μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σας. Η ψηφιακή ζυγαριά Goodvibes είναι σχεδιασμένη για κάθε τύπο σώματος και βάρος, με ικανότητα ζύγισης 180 kg και ακρίβεια 100 g.
Βασικά
 • Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας

  Μπορείτε να βλέπετε άμεσα 10 δείκτες μέτρησης για το σώμα, μέσω της εξαιρετικά εύχρηστης εφαρμογής Goodvibes: Γνωρίστε το σώμα σας και διαχειριστείτε τους στόχους που έχετε θέσει για αυτό.

 • Πολλά περισσότερα από τη μέτρηση του βάρους

  Μπορείτε να παρακολουθείτε πολλά περισσότερα από το βάρος σας, μέσω 10 δεικτών μέτρησης: βάρος, ΔΜΣ, σωματικό λίπος, μυϊκή μάζα, οστική μάζα, ποσοστό νερού του σώματος, σπλαχνικό λίπος, βασικό μεταβολικό ρυθμό (ΒΜΡ), μεταβολική ηλικία και υποδόριο λίπος.

 • Παρακολουθήστε την πρόοδο σας

  Μπορείτε να βλέπετε εύκολα την πρόοδό σας χάρη στους ευανάγνωστους πίνακες που είναι διαθέσιμοι στη δωρεάν εφαρμογή που συνδέεται μέσω Bluetooth.

 • Πετύχετε τους στόχους σας

  Η επιλογή να ορίσετε τους στόχους σας για το σωματικό βάρος και λίπος συμβάλλει στην επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων.

 • Απεριόριστος αριθμός χρηστών

  Ο απεριόριστος αριθμός χρηστών είναι η τέλεια λύση για να διατηρείστε σε φόρμα μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σας. Ο μόνος περιορισμός είναι η χωρητικότητα της μνήμης του τηλεφώνου σας!

 • Συγχρονίστε τις εφαρμογές σας

  Συγχρονίστε την εφαρμογή σας με το Google Fit, το Apple Health και το Fitbit για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία

 • Εύκολη ανάγνωση της οθόνης

  Η μεγάλη οθόνη με οπίσθιο φωτισμό και ψηφία 19 mm σας επιτρέπει να βλέπετε με ευκολία την πρόοδό σας.

 • Καλαίσθητος σχεδιασμός

  Το μεγάλο, μπλε, γυάλινο πλατό διαθέτει διακοσμητική αισθητική με ορατά ηλεκτρόδια και τέλειες διαστάσεις (30 x 30 cm).

 • Για κάθε τύπο σώματος και βάρος

  Διαθέτει ικανότητα ζύγισης 180 kg με ακρίβεια 100 g, για ακριβή μέτρηση κάθε τύπου σώματος και βάρους.

 • Περιλαμβάνονται μπαταρίες

  Περιλαμβάνονται 3 μπαταρίες για άμεση χρήση της ζυγαριάς.

Χαρακτηριστικά
ΒΑΡΟΣ &
Μέτρηση μάζας λίπους σε Kg    
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
Χωρητικότητα 180  kg
Κλίμακα 100  g
Παρουσίαση οπίσθιου φωτός    
Πλατώ ζύγισης Γυαλί σκληρυμένο  
Χρώματα ΜΠΛΕ ΠΕΤΡΟΛ  
Τύπος μπαταρίας AAA  
Περιλαμβάνονται μπαταρίες    
   
Οδηγίες & Εγχειρίδια
Συχνές ερωτήσεις
Σε τι χρησιμεύει αυτή η σωματομετρική μέτρηση;
Για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας!
Μετρά τη συνολική μάζα του σώματός σας σε κιλά και γραμμάρια. Αυτή είναι η μόνη σωματομετρική μέτρησης που θυμόμαστε ακριβώς: σαν αθλητική επίδοση. Θυμόμαστε ένα ιδανικό βάρος και προσπαθούμε να το ανακτήσουμε, να επιστρέψουμε σε αυτό. Δεν πρέπει να σας γίνει έμμονη ιδέα.

Πώς μπορώ να ξέρω πώς τα πηγαίνω;
Χρησιμοποιώντας τις άλλες σωματομετρικές μετρήσεις!
Η κύρια χρησιμότητα τους είναι να σας βοηθούν να βελτιώνετε το αποτέλεσμα, να παρακολουθείτε την εξέλιξή σας με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και να έχετε μια πιο αναλυτική επισκόπηση του σώματός σας. Η απώλεια βάρους είναι πάντα ο πρώτος στόχος που θέτουμε για τον εαυτό μας, αλλά δεν τον βλέπουμε να επιτυγχάνεται γρήγορα. Οι άλλες σωματομετρικές μετρήσεις αντισταθμίζουν την ενδεχομένη απογοήτευσή σας γι' αυτό δείχνοντας την πρόοδό σας πιο γρήγορα.

Τι μπορώ να κάνω;
Να είστε όσο το δυνατόν πιο επιεικείς!
Η ιδέα είναι να μην αποθαρρυνθείτε εκ των προτέρων. Διαμορφώστε μια θετική τάση αντί να θέσετε έναν στόχο που είναι πολύ υψηλός: δεν μπορείτε να επιστρέψετε στο βάρος που είχατε στα 12 σας όταν τώρα είστε 20 ετών, ή στο βάρος που είχατε στα 20 σας όταν τώρα είστε 40. Το να αναγνωρίζει κανείς κάτι τέτοιο δεν το ίδιο με το να τα παρατά. Αναλάβετε δράση, αλλά μην περάσετε τη ζωή σας δίνοντας μάχη με το βάρος σας.

Πώς μπορώ να τα πάω ακόμα καλύτερα;
Με το να μην πάτε υπερβολικά γρήγορα!
Μην ανεβαίνετε στη ζυγαριά κάθε μέρα, διαφορετικά ακόμα και η παραμικρή αύξηση θα σας αποθαρρύνει. Ζυγίζεστε κατά προτίμηση το πρωί με άδειο στομάχι. Το βάρος σας ποικίλλει ανάλογα με τις εποχές, τους χρόνους και τις περιόδους της ζωής σας. Εξετάστε αυτό το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τις άλλες σωματομετρικές μετρήσεις.


Πώς διατηρώ μια καλή ισορροπία;
Αγαπώντας τον εαυτό σας!
Πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στο ψυγείο και το γυμναστήριο. Η ισορροπία είναι μια μακροπρόθεσμη διαδικασία. Προσαρμόστε την πρόσληψη τροφής και αποφύγετε τις υπερβολές ανάλογα με τις προσπάθειές σας, τον καιρό και την εποχή του χρόνου: Κάνετε καθιστική ζωή; Αθλείστε; Είναι ο καιρός κρύος ή επικρατεί καύσωνας; Πρόκειται να παραβρεθείτε ένα εορταστικό τραπέζι με την οικογένεια ή τους φίλους σας; Προσαρμόστε το μενού σας σύμφωνα με τις πραγματικές σας ανάγκες.
Σε τι χρησιμεύει αυτή η σωματομετρική μέτρηση;
Για να ξέρετε πού βρίσκεστε!
Ο δείκτης σωματικού λίπους, ΔΣΛ, μετρά την ποσότητα λίπους σε ολόκληρο το σώμα ως ποσοστό του συνολικού βάρους. Διαφέρει σημαντικά ανάλογα με το φύλο: οι άνδρες και οι γυναίκες δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες. Αυτό είναι αποτέλεσμα των προϊστορικών χρόνων, όταν το σώμα δημιουργούσε αποθέματα ενέργειας σε περίπτωση λιμού και εγκυμοσύνης.

Πώς μπορώ να ξέρω πώς τα πηγαίνω;
Προσέχοντάς το!
Αυτή είναι η σωματομετρική μέτρηση που πρέπει να παρακολουθείται και να συγκρίνεται με τις άλλες: όταν το συνολικό βάρος σας αρχίζει να μειώνεται, ελέγξτε ότι χάνετε λίπος και όχι νερό ή μύες, ενώ παραμένει εντός του μέσου εύρους, ώστε να μην διαταράσσονται οι σωματικές λειτουργίες.


Τι μπορώ να κάνω;
Επενδύστε στο μέλλον!
Ναι μεν το υπερβολικό λίπος μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία, αλλά και το πολύ λίγο λίπος δεν είναι υγιές. Ωστόσο, η μείωσή του μπορεί να ελαχιστοποιήσει ή να αποτρέψει διαταραχές, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο διαβήτης τύπου 2 και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Πώς μπορώ να τα πάω ακόμα καλύτερα;
Κρίνοντας το αποτέλεσμα ως θετικό!
Να θυμάστε ότι το σωματικό λίπος είναι απαραίτητο για ζωτικές σωματικές λειτουργίες: ρύθμιση της θερμοκρασίας, απορρόφηση λιποδιαλυτών βιταμινών, προστασία των ζωτικών οργάνων, ορμονική ισορροπία και διατήρηση των ορμονικών κύκλων. Χάστε μόνο το περιττό λίπος και δείτε τις φυσικές καμπύλες σας από θετική σκοπιά.

Πώς διατηρώ μια καλή ισορροπία;
Αποκτώντας σταθερή άποψη για την αυτοεικόνα σας!
Υπάρχει κίνδυνος αυτή η σωματομετρική μέτρηση να γίνει εμμονή. Αυτό θα ήταν κρίμα να συμβεί. Βρίσκοντας ξανά την ισορροπία όσον αφορά το υπερβολικό λίπος και τη ζάχαρη στο πιάτο σας και με τακτική σωματική δραστηριότητα θα μπορέσετε να διατηρήσετε μια ισορροπία μεταξύ ενεργειακής πρόσληψης και δαπάνης: αυτό είναι το κλειδί για να πετύχετε αδυνάτισμα που διαρκεί.
Σε τι χρησιμεύει αυτή η σωματομετρική μέτρηση;
Για να έχετε ένα σημείο εκκίνησης!
Υπολογίζοντας την αναλογία μεταξύ βάρους και ύψους, ο ΔΜΣ εκτιμά το σωματικό σας βάρος και σας προσφέρει μια επισκόπηση. Όμως, τα δεδομένα υπολογίζονται σύμφωνα με ένα μέσο πρότυπο. Και εσείς δεν είστε στατιστικό στοιχείο! Αυτά τα δεδομένα χρησιμεύουν ως προειδοποίηση: αν ο ΔΜΣ σας είναι πολύ υψηλός, θα πρέπει να αναλάβετε δράση ή να ζητήσετε συμβουλές για να παραμείνετε στο σωστό εύρος.


Πώς μπορώ να ξέρω πώς τα πηγαίνω;
Μετρώντας την περιφέρεια της μέσης σας!
Τα κιλά και τα εκατοστά δεν φανερώνουν όλη την αλήθεια: ένας δυνατός παλαιστής θα έχει υψηλό ΔΜΣ λόγω της μυϊκής του μάζας. Λάβετε υπόψη τις άλλες σωματομετρικές μετρήσεις στη ζυγαριά και μετρήστε την περιφέρεια της μέσης σας: αν υπερβαίνει τα 80 εκατοστά για γυναίκα και τα 94 εκατοστά για άνδρα, μην διστάσετε να το συζητήσετε με το γιατρό σας, για να φροντίσετε την υγεία σας.

Τι μπορώ να κάνω;
Αξιοποιήστε το σωστά!
Αυτή είναι μια σωματομετρική μέτρηση που δεν αλλάζει δραματικά. Για να δείτε διαφορά σε αυτήν τη μέτρηση, η αλλαγή στο βάρος σας πρέπει να είναι πραγματικά μεγάλη. Ωστόσο, σας βοηθά να γνωρίζετε κατά πόσο πρέπει να είστε προσεκτικοί ή όχι, καθώς και να θέσετε έναν στόχο για την υγεία σας, αλλά και για το βάρος σας. Επίσης, θα σας βοηθήσει να μάθετε αν τα έχετε καταφέρει, όταν φτάσετε στη γραμμή τερματισμού.

Πώς μπορώ να τα πάω ακόμα καλύτερα;
Ξεχνώντας το!
Ο ΔΜΣ δεν αποτελεί προτεραιότητα. Είναι δύσκολο να βελτιωθεί γρήγορα. Γνωρίζετε ότι το σώμα σας δεν θα αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη. Θα ήταν ακόμη και επικίνδυνο να προσπαθήσετε να το κάνετε πολύ γρήγορα! Το αποτέλεσμα θα βελτιωθεί εν τέλει, όταν θα έχετε αποκαταστήσει την ισορροπία.

Πώς διατηρώ μια καλή ισορροπία;
Με μια γερή δόση υπομονής!
Για τον ΔΜΣ, όπως και για τις άλλες σωματομετρικές μετρήσεις, μην μπείτε στον πειρασμό να τις μετράτε κάθε μέρα. Μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή. Θα είναι πιο ευχάριστο να τις βλέπετε να διαφέρουν, ακόμη και ελάχιστα – πάνω απ 'όλα στην αρχή. Η ανυπομονησία δεν είναι καλή τακτική: αν τις παρακολουθείτε πολύ στενά, η έλλειψη προόδου θα σας αποθαρρύνει γρήγορα!
Με επιείκεια και μέτρο!
Μην είστε υπερβολικά αυστηροί με τον εαυτό σας! Μπορεί όλοι μας να θέλουμε να χάσουμε περισσότερο ή λιγότερο βάρος, έχοντας κατά νου ένα βάρος-στόχο που σχετίζεται άμεσα με την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη. Μην αποθαρρύνεστε θέτοντας στον εαυτό σας ανέφικτους στόχους: προχωρήστε βήμα-βήμα. Για να έχουν οι προσπάθειές σας μόνιμο αποτέλεσμα, πρέπει να γίνονται σταδιακά. Προσπαθήστε να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες από την αρχή, ώστε να μπορείτε να τις διατηρήσετε στο μέλλον και να σταθεροποιήσετε το αποτέλεσμα. Η καλύτερη ιδέα είναι να αρχίσετε να εξισορροπείτε τη θερμιδική δαπάνη σας και την πρόσληψη τροφής σε κάθε γεύμα το συντομότερο δυνατό, χωρίς να στερείτε από τον εαυτό σας τις μικρές απολαύσεις που θα σας βοηθήσουν να συνεχίσετε.
Σε τι χρησιμεύει αυτή η σωματομετρική μέτρηση;
Για την περιφέρεια της μέσης σας!
Η μέτρηση του κρυμμένου λίπους που βρίσκεται γύρω από τα όργανα στην κοιλιά μάς επιτρέπει να ελέγχουμε και να περιορίζουμε την αύξησή του. Το υπερβολικό σπλαχνικό λίπος σημαίνει μεγαλύτερη περιφέρεια μέσης, φλεγμονές και, μακροπρόθεσμα, κίνδυνο ανάπτυξης υψηλής αρτηριακής πίεσης και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Πώς μπορώ να ξέρω πώς τα πηγαίνω;
Είναι εύκολο να υπερβείτε το όριο!
Το εύρος κυμαίνεται από 0 έως 20. Αν η ζυγαριά δίνει βαθμολογία μικρότερη ή ίση με 6, τότε η μέτρηση είναι καλή, από 7 έως 11 είναι αποδεκτή, στα 14 είναι υψηλή και στα 15 είναι πολύ υψηλή. Έχετε υπερβολικό σπλαχνικό λίπος; Αυτή είναι μια καλή σωματομετρική μέτρηση ενός προβλήματος που δεν σχετίζεται άμεσα με μεγαλύτερη περιφέρεια μέσης. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε γρήγορα τους κινδύνους και να λάβετε μέτρα για τη μείωσή τους.


Τι μπορώ να κάνω;
Να το παρακολουθείτε στενά!
Αυτή είναι η δεύτερη πιο σημαντική μέτρηση μετά το βάρος. Μόλις η περιφέρεια της μέσης σας υπερβεί τα 80 εκατοστά για τις γυναίκες και τα 94 εκατοστά για τους άνδρες, δηλαδή αν χρειάζεται να χαλαρώσετε τη ζώνη σας ή αν νιώθετε τα κουμπιά του μπουφάν σας σφιχτά στο ύψος της κοιλιάς σας, τότε πρέπει να βρείτε ξανά την ισορροπία στα γεύματά σας και να μειώσετε την πρόσληψη.

Πώς μπορώ να τα πάω ακόμα καλύτερα;
Αποφεύγοντας τη ζάχαρη!
Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να μειώσετε την πρόσληψη ζάχαρης, ιδιαίτερα της ραφιναρισμένης ζάχαρης. Αν η βαθμολογία σπλαχνικού λίπους είναι πολύ υψηλή, αυτό είναι σημάδι ότι οι αποθήκες ενέργειας στο σώμα σας είναι γεμάτες και ότι υπάρχει κίνδυνος να παρουσιάσετε ινσουλινοαντίσταση. Για να βελτιώσετε την κατάσταση, προσθέστε στο πιάτο σας τροφές που απαιτούν περισσότερο μάσημα, έχουν περισσότερο όγκο, καλύτερη γεύση και λιγότερη ζάχαρη.

Πώς διατηρώ μια καλή ισορροπία;
Επιλέγοντας τις φυτικές ίνες!
Συνεχίστε τις προληπτικές ενέργειες και βελτιώστε τη σιλουέτα σας αποκτώντας καλές συνήθειες μακροπρόθεσμα απολαμβάνοντας το φαγητό όσο χρειάζεται, για να συνεχίσετε. Προσθέστε συστηματικά φυτικές ίνες με τα αγαπημένα σας φρούτα, λαχανικά και δημητριακά σε όλα τα γεύματά σας, για να περιορίσετε την απορρόφηση των λιπών.
Σε τι χρησιμεύει αυτή η σωματομετρική μέτρηση;
Για να δείτε τι προσπαθείτε να αποφύγετε!
Πιασίματα, κυτταρίτιδα, ψωμάκια... Όπως κι αν το λέμε, ανεξάρτητα από το σχήμα του και όπου κι αν το συσσωρεύουμε, αυτή η σωματική μέτρηση αξιολογεί το λίπος που μας ενοχλεί: το ορατό λίπος, κατανεμημένο σε όλο το σώμα, απτό και αντιαισθητικό. Το είδος του λίπους που θα θέλαμε να επεξεργαστούμε στο Photoshop και να το εξαφανιστούμε.

Πώς μπορώ να ξέρω πώς τα πηγαίνω;
Δοκιμάζοντας το μαγιό σας!
Αυτή είναι η στιγμή που η ζυγαριά εξηγεί τις μικρές καμπύλες που βλέπετε στον καθρέφτη. Είναι, επίσης, μια σωματομετρική μέτρηση που τονίζει πόσο άδικη είναι η διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών στο σχήμα του σώματος.


Τι μπορώ να κάνω;
Μπείτε σε κίνηση!
Αυτό το υποδόριο λίπος αποθηκεύεται στα λιποκύτταρα. Τα λιποκύτταρα έχουν την ιδιαιτερότητα να μειώνονται όταν τεθούν σε κίνηση, αλλά δεν εξαφανίζονται ποτέ πραγματικά αφού δημιουργηθούν. Ακόμη και με την παραμικρή χαλάρωση της προσοχής και της προσπάθειας, γεμίζουν και πάλι.

Πώς μπορώ να τα πάω ακόμα καλύτερα;
Παίρνοντας την πρωτοβουλία!
Κινητοποιήστε τα λιποκύτταρα, μετακινήστε τα κάνοντας μασάζ λίγο μετά την άσκηση ή την αθλητική δραστηριότητα, για να τα μαλακώσετε και να διαλύσετε τα λακκάκια. Ενυδατώστε το δέρμα σας μετά το ντους και, αν είναι δυνατόν, κάντε μασάζ για να λειάνετε το δέρμα. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να καλέσετε έναν επαγγελματία μασέρ ή να δοκιμάσετε να κάνετε στον εαυτό σας μασάζ για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Πώς διατηρώ μια καλή ισορροπία;
Με κατάλληλη διατροφή!
Θα πρέπει να αποφεύγουμε να γεμίζουμε και να αδειάζουμε το πιάτο μας, ώστε να μην γεμίζουμε τα λιποκύτταρα και μετά να κάνουμε δίαιτα στέρησης για να τα εξαφανίσουμε: θα πρέπει να εστιάζουμε στον όγκο και την πυκνότητα και όχι στην ποσότητα. Μπορούμε να ξεγελάσουμε το μάτι με τροφές πλούσιες σε νερό και αντιοξειδωτικά. Απορροφήστε τες τρώγοντας φυτικές ίνες. Προτιμήστε τα λαχανικά και τα φρούτα και περιορίστε τα λιπαρά και σακχαρούχα τρόφιμα.
Σε τι χρησιμεύει αυτή η σωματομετρική μέτρηση;
Για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας!
Είναι ο πραγματικός δείκτης της σωματικής δραστηριότητας. Μετρά όλους τους μύες του σώματος, καθώς και το νερό που περιέχουν σε σχέση με το συνολικό βάρος του σώματος: οι λείοι μύες σχηματίζουν τα εσωτερικά μας τοιχώματα και οι ραβδωτοί μύες είναι οι κινητικοί μας μύες. Η δραστηριότητά τους, ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας, αντλεί ενέργεια από τον λιπώδη ιστό.

Πώς μπορώ να ξέρω πώς τα πηγαίνω;
Βλέποντας αν το ποσοστό της αυξάνεται!
Αν έχει ανοδική τάση, αυτό δείχνει ότι η διαδικασία αδυνατίσματος έχει ξεκινήσει, ακόμη και αν η σωματομετρική μέτρηση βάρους δεν έχει αλλάξει ακόμη. Αυτό μπορεί να σας απογοητεύσει. Η περιοδική διακύμανση μετρά την εξέλιξη της μυϊκής μάζας που αυξάνεται εις βάρος της λιπώδους μάζας. Αυτό δείχνει ότι οι προσπάθειές σας αποδίδουν!

Τι μπορώ να κάνω;
Συνεχίστε έτσι!
Όσο περισσότερο αυξάνεται το ποσοστό, τόσο περισσότερο αλλάζει η σιλουέτα σας. Όταν η μυϊκή μάζα έχει εξαντλήσει τους διαθέσιμους πόρους λίπους του σώματος, αναζητά την ενέργειά της από τις πρωτεΐνες του μυός, γι' αυτό και είναι σημαντική η σταθερή και επαρκής πρόσληψη ενέργειας και πρωτεϊνών. Να είστε προσεκτικοί, καθώς αν η απώλεια βάρους είναι πολύ ξαφνική και η μυϊκή μάζα αρχίζει, επίσης, να μειώνεται, δημιουργείται μια ανισορροπία που πρέπει να λάβετε υπόψη.


Πώς μπορώ να τα πάω ακόμα καλύτερα;
Αν συμπεριφερθείτε σαν μεγάλοι αθλητές!
Ασκείστε τακτικά: οι προπονήσεις θα γίνουν γρήγορα καλός τρόπος ζωής και συνήθεια ωφέλιμη για την ευεξία σας. Να θυμάστε ότι πρέπει να ενυδατώνεστε και να αποκαθιστάτε τους μυϊκούς ιστούς που έχουν υποστεί βλάβη με μια ισορροπημένη δίαιτα πρωτεϊνών και υδατανθράκων. Και μην ξεχνάτε την απαραίτητη φάση μετά την άσκηση: τη φάση της ανάπαυσης!

Πώς διατηρώ μια καλή ισορροπία;
Ακολουθώντας ισορροπημένη διατροφή!
Μια ισορροπημένη μερίδα πρωτεΐνης θα χρησιμεύσει για την αποκατάσταση και την ενίσχυση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη: πρωτεΐνη καλής βιολογικής ποιότητας, κατά προτίμηση ζωικά προϊόντα ή ο σωστός συνδυασμός φυτικής πρωτεΐνης, με συμπλήρωμα βιταμίνης Β12. Η πρωτεΐνη συμπληρώνεται με μια μερίδα υδατανθράκων, την πηγή ενέργειας για καύση που είναι διαθέσιμη αμέσως ή με βραδεία αποδέσμευση και επίδραση μακράς διαρκείας.
Σε τι χρησιμεύει αυτή η σωματομετρική μέτρηση;
Για να γνωρίζετε αν χρειάζεστε ενυδάτωση!
Το σώμα ενός ενήλικα αποτελείται από 60% υγρό (αίμα, λέμφοι, κυτταρικό νερό κ.λπ.) και το σώμα δεν παράγει νερό από μόνο του. Συνεπώς, χρειάζεται να πίνετε νερό για να μπορεί να αναπληρώνει τα υγρά, να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του ή να κενώνει τα απόβλητά του. Αν υπάρχει έλλειψη νερού, το σώμα αφυδατώνεται. Αν η αφυδάτωση είναι έντονη, τότε μιλάμε για κατακράτηση υγρών ή οίδημα.

Πώς μπορώ να ξέρω πώς τα πηγαίνω;
Είναι πολύτιμο στοιχείο!
Βεβαιωθείτε ότι παραμένετε εντός του σωστού εύρους. Όταν αρχίζετε να χάνετε βάρος, αυτή η σωματομετρική μέτρηση σας δείχνει αν έχετε χάσει μόνο νερό, αντί γι' αυτό που προσπαθείτε να χάσετε εξ αρχής: το σωματικό λίπος.


Τι μπορώ να κάνω;
Καταναλώστε υγρά πριν τα κύτταρά σας ζητήσουν βοήθεια!
Ιδανικά πιείτε νερό. Ακολουθήστε το παράδειγμα των αθλητών που πίνουν μία ή δύο γουλιές νερό κάθε 15 με 20 λεπτά άσκησης. Πολύ απλά, μπορείτε να πίνετε νερό κάθε ώρα σε μικρές ποσότητες.

Πώς μπορώ να τα πάω ακόμα καλύτερα;
Να είστε προσεκτικοί με την πρόσληψη αλατιού!
Το αλάτι διευκολύνει την κατακράτηση νερού στα κύτταρα, συνεπώς δεν παίρνουν αυτό που χρειάζονται. Όποια και αν είναι η βαθμολογία σας, η ενυδάτωση είναι απαραίτητη. Η ουσία είναι να αναπληρώνετε τα αποθέματα νερού σας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πώς διατηρώ μια καλή ισορροπία;
Περιποιηθείτε τον εαυτό σας!
Αν το νερό σας φαίνεται πολύ βαρετό, πιείτε διαφορετικά ροφήματα: προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού στο ποτήρι νερού σας ή αφήστε μερικά φύλλα μέντας στην κανάτα νερού σας. Πάρτε ένα μικρό μπουκάλι νερού που μπορείτε να μεταφέρετε εύκολα, για να σας βοηθήσει να συνεχίσετε την προσπάθεια.
Σε τι χρησιμεύει αυτή η σωματομετρική μέτρηση;
Για να γνωρίζετε αν έχετε γερά κόκκαλα!
Αυτή η σωματομετρική μέτρηση αξιολογεί το βάρος του σκελετού σας ως προς το συνολικό σας βάρος. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αποκαλύπτει τις μεταβολές στην πυκνότητα των οστών σας: αυτή η πυκνότητα αυξάνεται μέχρι την ηλικία των 30 ετών. Στη συνέχεια εξαρτάται από την καλή πρόσληψη ασβεστίου και ειδικά της βιταμίνης D, η οποία βοηθά στην απορρόφησή του από τα οστά.

Πώς μπορώ να ξέρω πώς τα πηγαίνω;
Με ένα σημάδι καλής υγείας των οστών!
Το φυσιολογικό εύρος είναι διαφορετικό για τις γυναίκες από ό, τι για τους άνδρες με βάση το βάρος. Αν βρίσκεστε κοντά στο κάτω όριο του εύρους, συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να κάνετε τσεκ-απ: μπορεί να χρειαστείτε συμπλήρωμα βιταμίνης D.


Τι μπορώ να κάνω;
Έχετε το νου σας στο πιάτο σας!
Η πυκνότητα των οστών δείχνει την ισχύ της σκελετικής δομής. Φροντίστε να παρέχετε στα οστά πάντα ό,τι χρειάζονται, ώστε να μην χάσουν την πυκνότητά τους: ασβέστιο για τη δημιουργία των οστικών κυττάρων και βιταμίνη D για τον μεταβολισμό και την απορρόφηση του ασβεστίου από τα οστά. Το ένα δεν γίνεται χωρίς το άλλο!

Πώς μπορώ να τα πάω ακόμα καλύτερα;
Βάζοντας τις σωστές τροφές στο πιάτο σας!
Αυτή η πολύτιμη σωματομετρική μέτρηση αλλάζει καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Στη διατροφή μας, χρειαζόμαστε ασβέστιο (γαλακτοκομικά προϊόντα, πράσινα λαχανικά, αμύγδαλα, μεταλλικό νερό) και βιταμίνη D (λιπαρά ψάρια, κρόκοι αυγών). Σε αυτά μπορούμε να προσθέσουμε κάλιο από φρούτα και λαχανικά, καθώς και μαγνήσιο από πράσινα λαχανικά, μεταλλικό νερό... και σοκολάτα!

Πώς μπορώ να έχω αποτελέσματα διαρκείας;
Κάνοντας ηλιοθεραπεία!
Αν περάσετε αρκετό χρόνο στον ήλιο, το σώμα σας θα συνθέσει μέρος της βιταμίνης D που χρειάζεστε! Απολαύστε λιπαρά ψάρια, πράσινα λαχανικά, αυγά, γαλακτοκομικά προϊόντα και μεταλλικό νερό και έχετε υπόψη ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, τσαγιού ή καφέ εμποδίζει τη σωστή απορρόφησή του.
Σε τι χρησιμεύει αυτή η σωματομετρική μέτρηση;
Για να αξιολογήσετε τις πραγματικές σας ανάγκες!
Είναι απαραίτητο για την αυτογνωσία και αποτελεί μια μέτρηση σε χιλιοθερμίδες (kcal) της ποσότητας ενέργειας που χρειάζεται το σώμα σας, για να λειτουργήσει σωστά σε κατάσταση ηρεμίας, ανάλογα με την ηλικία και το μέγεθος του σώματός σας.

Πώς μπορώ να ξέρω πώς τα πηγαίνω;
Προσαρμόστε την ενεργειακή πρόσληψη στις δαπάνες σας!
Ο υπολογισμός του επιπέδου σωματικής σας δραστηριότητας (PAL) σας επιτρέπει να υπολογίσετε τη συνολική ενεργειακή σας απαίτηση, δηλαδή πόσες θερμίδες χρειάζεστε πραγματικά κάθε μέρα. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρείτε τον έλεγχο.


Τι μπορώ να κάνω;
Κάντε ό,τι κάνουν οι μεγάλοι αθλητές!
Ο στόχος είναι να χτίσετε μύες, για να βελτιώσετε τον βασικό μεταβολικό ρυθμό σας: όσο πιο μυώδεις είστε, τόσο περισσότερη ενέργεια δαπανάτε σε κατάσταση ηρεμίας.

Πώς μπορώ να τα πάω ακόμα καλύτερα;
Κινηθείτε με περισσότερη δύναμη!
Καθώς αυξάνετε τη μυϊκή σας μάζα, αυξάνετε τον βασικό μεταβολικό ρυθμό σας. Οι μεγάλοι αθλητές ξεκουράζονται πολύ και γνωρίζουν ότι το σώμα τους δαπανά από μόνο του ενέργεια κατά τη διάρκεια της φάσης αποκατάστασης.

Πώς διατηρώ μια καλή ισορροπία;
Συνεχίζοντας την προπόνηση!
Η συνέπεια είναι το κλειδί για την επιτυχία. Δεν αρκεί να προπονηθείτε μόνο και μόνο για να κερδίσετε έναν αγώνα. Αν μπορείτε να κάνετε την καθημερινή σωματική δραστηριότητα συνήθεια, τότε είστε στον σωστό δρόμο.
Σε τι χρησιμεύει αυτή η σωματομετρική μέτρηση;
Είναι η μόνη ηλικία που μπορούμε να αλλάξουμε στη ζωή μας!
Η μεταβολική ηλικία σάς λέει αν ενεργείτε σύμφωνα με την ηλικία σας ή όχι, μέσα στο σώμα σας. Μην αγχώνεστε, όμως: δεν είναι εμφανής εξωτερικά! Αν σας κάνει να νιώθετε νεότεροι, αυτό είναι ένα μεγάλο όφελος και μπορείτε να συγχαρείτε τον εαυτό σας. Αν σας κάνει να νιώθετε κάπως μεγαλύτεροι σε ηλικία, ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να ανακτήσετε την πραγματική σας ηλικία.

Πώς μπορώ να ξέρω πώς τα πηγαίνω;
Αυτή η ηλικία δεν θα πάρει χρόνια για να αλλάξει!
Το αποτέλεσμα δίνεται σε έτη. Αξιολογεί τον βασικό μεταβολικό ρυθμό σας. Μπορεί να αντιστοιχεί στην πραγματική σας ηλικία ή να σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι. Εάν πραγματικά σας κάνει να αισθάνεστε μεγαλύτεροι, μπορείτε να αναλάβετε δράση για να το διορθώσετε!


Τι μπορώ να κάνω;
Να είστε σε κίνηση, για να δείχνετε νεότεροι από την ηλικία σας!
Η τακτική και διαρκής σωματική δραστηριότητα θα σας επιτρέψει να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα.

Πώς μπορώ να τα πάω ακόμα καλύτερα;
Παρακολουθήστε τις σωματομετρικές μετρήσεις λίπους σας!
Αυτές υπολογίζονται με βάση το βάρος και το ύψος σας: όταν το βάρος μειώνεται, μειώνεται και το σωματικό λίπος, το σπλαχνικό λίπος και το υποδόριο λίπος. Ταυτόχρονα, η μυϊκή μάζα αυξάνεται... κι εσείς γίνεστε νεότεροι!

Πώς μπορώ να έχω αποτελέσματα διαρκείας;
Πάρτε την απόφαση να γίνεστε όλο και πιο νέοι!
Είτε η μεταβολική σας ηλικία είναι παρόμοια με την πραγματική σας ηλικία είτε όχι, μην περιορίσετε τις προσπάθειές σας, αλλά συνεχίστε να αναπτύσσετε τη μυϊκή σας μάζα.
Με υπομονή και μέτρο!
Υπάρχουν 2 κατηγορίες σωματομετρικών μετρήσεων:
• Αυτές που αλλάζουν συνεχώς: βάρος, σωματικό λίπος, μυϊκή μάζα και νερό σώματος. Αυτές σας βοηθούν να έχετε τον έλεγχο. Παρακολουθήστε τη μέτρηση του νερού σώματος, επειδή αν είστε αφυδατωμένοι, η μέτρηση του σωματικού βάρους θα σας δώσει την εσφαλμένη εντύπωση ότι έχετε χάσει βάρος.
• Αυτές που μεταβάλλονται λίγο ή σχετικά αργά: ΔΜΣ, μεταβολική ηλικία, οστική μάζα, υποδόριο λίπος και σπλαχνικό λίπος. Παρόμοια, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε χάσει σωματικό λίπος και όχι μυϊκή μάζα, αν θέλετε να σταθεροποιήσετε το βάρος σας.
Μπορείτε να βρείτε μια λίστα με συμβατά τηλέφωνα εδώ: Λίστα συμβατότητας
Η εφαρμογή Goodvibes έχει σχεδιαστεί για χρήση σε smartphone, συνεπώς η χρήση με tablet δεν συνιστάται.
Για να συνδέσετε τη ζυγαριά στην εφαρμογή, ξεκινήστε ενεργοποιώντας το Bluetooth στο τηλέφωνό σας (για Android, επιτρέψτε, επίσης, στην εφαρμογή να έχει πρόσβαση στην τοποθεσία) και ανοίξτε την εφαρμογή Goodvibes. Πηγαίνετε στον «Πίνακα εργαλείων», κάντε κλικ στο κουμπί «+» πάνω δεξιά στην οθόνη και μετά κάντε κλικ στο στοιχείο «Οι συσκευές μου».

Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες και ανεβείτε στη ζυγαριά.

Για να βεβαιωθείτε ότι η ζυγαριά είναι συνδεδεμένη στην εφαρμογή, μπορείτε να ελέγξετε ότι το σύμβολο Bluetooth εμφανίζεται στην οθόνη της ζυγαριάς.
Για κινητά τηλέφωνα Android 6.0+, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Bluetooth, απαιτείται να ενεργοποιήσετε την τοποθεσία. Το λειτουργικό σύστημα Android απαιτεί την αναζήτηση και τον συγχρονισμό του κινητού τηλεφώνου με τη συσκευή Bluetooth. Λάβετε υπόψη ότι η εφαρμογή δεν καταγράφει ούτε αναλύει τα δεδομένα τοποθεσίας σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε τη διεύθυνση: https://source.android.com/devices/bluetooth/ble

Προειδοποίηση: ο σαρωτής BLE (Bluetooth Low Energy) απαιτεί την άδειά σας για την ενεργοποίηση της τοποθεσίας, καθώς αναγνωρίζει αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για γεωεντοπισμό. Στη συνέχεια, η λειτουργία Bluetooth θα απενεργοποιηθεί, αν απενεργοποιήσετε την υπηρεσία τοποθεσίας.
Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ζυγαριά και χωρίς την εφαρμογή Goodvibes, αλλά θα δείχνει μόνο το βάρος σας.

Αν δεν θέλετε να εστιάσετε στο βάρος σας και θέλετε να μάθετε τη σύσταση του σώματός σας, καθώς και να γνωρίσετε καλύτερα το σώμα σας, κατεβάστε την εφαρμογή Goodvibes. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να δείτε τους διάφορους δείκτες της σύστασης του σώματός σας, καθώς και να παρακολουθήσετε την πρόοδο και τους στόχους σας, ώστε να έχετε επαφή με τη θετική πλευρά των πραγμάτων!
Αν αποτύχει η σύνδεση Bluetooth μεταξύ της ζυγαριάς και του τηλεφώνου σας, πρώτα επαναφέρετε τη ζυγαριά. Για να το κάνετε αυτό, αφαιρέστε μια μπαταρία από τη ζυγαριά για 5 δευτερόλεπτα και μετά τοποθετήστε την ξανά σωστά.

Αν εξακολουθεί να μην υπάρχει αποτέλεσμα, επαναφέρετε τη σύνδεση Bluetooth:
Βεβαιωθείτε ότι το Bluetooth (και το GPS για Android) είναι ενεργοποιημένο στο τηλέφωνό σας και, στη συνέχεια, εκκινήστε την εφαρμογή Goodvibes. Πηγαίνετε στον «Πίνακα εργαλείων», επιλέξτε «+» πάνω δεξιά και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Οι συσκευές μου».

Επιλέξτε το μοντέλο της ζυγαριάς σας και σύρετε προς τα αριστερά, για να αφαιρέσετε τη συσκευή.
Στη συνέχεια, επανασυνδέστε τη ζυγαριά πατώντας «+» πάνω δεξιά και ακολουθήστε τις οδηγίες.


Για να βεβαιωθείτε ότι η ζυγαριά είναι συνδεδεμένη στην εφαρμογή, μπορείτε να ελέγξετε ότι το σύμβολο Bluetooth εμφανίζεται στην οθόνη της ζυγαριάς.

Αν τα προβλήματα σύνδεσης εξακολουθούν να παρουσιάζονται ακόμη και αφού ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να εκτελέσετε τη λειτουργία «Διαγνωστικός έλεγχος σύνδεσης Bluetooth». Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:
1) Πηγαίνετε στην ενότητα «Ο λογαριασμός μου» και κάντε κλικ στην επιλογή «Ρυθμίσεις».
2) Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο στοιχείο «Διαγνωστικά σύνδεσης Bluetooth» και ακολουθήστε τα βήματα.

Εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να μην έχει λυθεί, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών πηγαίνοντας στην ενότητα «Ο λογαριασμός μου», επιλέγοντας «Βοήθεια» ή «Ο λογαριασμός μου» και μετά επιλέγοντας διαδοχικά «Ρυθμίσεις» και «Εξυπηρέτηση πελατών».
Η εφαρμογή δεν είναι πλέον συμβατή σε εκδόσεις Android 4.4.4 ή παλαιότερες, λόγω της ενισχυμένης ασφάλειας των δεδομένων.

Εφόσον είναι δυνατό, συνιστούμε να ενημερώσετε τη συσκευή σας σε νεότερη έκδοση Android ή να χρησιμοποιήσετε άλλη συμβατή συσκευή.

Οι ενημερώσεις θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε μια πιο πλούσια εμπειρία με νέες δυνατότητες και συμβατότητα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αλλά παράλληλα θα σας προστατεύσουν και από τυχόν κενά ασφαλείας που έχουν διορθωθεί στις τελευταίες εκδόσεις.
Η εφαρμογή Goodvibes συγχρονίζεται με την εφαρμογή Health της Apple, με το Fitbit και με το Google Fit. Μπορείτε να συγχρονίσετε τους δείκτες σας, όπως το βάρος, τον δείκτη μάζας σώματος ή το σωματικό λίπος σας (η λίστα των δεικτών μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις εφαρμογές) και έτσι να βρείτε τα δεδομένα μέτρησης Goodvibes στο ίδιο μέρος με τα δεδομένα δραστηριότητας, τα δεδομένα διατροφής σας κ.λπ. σε αυτές τις εφαρμογές.
Για να συγχρονίσετε τα δεδομένα Goodvibes με την εφαρμογή Fitbit, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
1) Πηγαίνετε στην ενότητα «Ο λογαριασμός μου» και, στη συνέχεια, επιλέξτε διαδοχικά «Ρυθμίσεις» και «Fitbit».
2) Ενεργοποιήστε το Fitbit και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.
3) Επιλέξτε «Να επιτρέπεται» για πρόσβαση στην εφαρμογή Fitbit.
4) Μετά τη σύνδεση, όλα τα δεδομένα θα συγχρονιστούν με την εφαρμογή Fitbit. Μπορείτε να δείτε τις μετρήσεις σας τόσο στην εφαρμογή όσο και στον ιστότοπο.
Για να συγχρονίσετε τα δεδομένα Goodvibes με την εφαρμογή Apple Health, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
1) Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και επιλέξτε την εφαρμογή «Health».
2) Στη συνέχεια, πατήστε την επιλογή «Πρόσβαση σε δεδομένα και συσκευές».
3) Επιλέξτε «Goodvibes» από τη λίστα εφαρμογών.
4) Τέλος, ενεργοποιήστε τις κατηγορίες δεδομένων που θέλετε να συγχρονίσετε. Μόλις ενεργοποιηθούν, θα μπορείτε να βρείτε αυτά τα δεδομένα απευθείας στην εφαρμογή Apple Health.
Για να συγχρονίσετε τα δεδομένα Goodvibes με την εφαρμογή Google Fit, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
1) Πηγαίνετε στην ενότητα «Ο λογαριασμός μου» και, στη συνέχεια, επιλέξτε διαδοχικά «Ρυθμίσεις» και «Google Fit».
2) Ενεργοποιήστε το Google Fit και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.
3) Όταν δημιουργηθεί η σύνδεση, επιστρέψτε στην εφαρμογή Goodvibes.
4) Μετά τη σύνδεση, όλα τα δεδομένα θα συγχρονιστούν με τον λογαριασμό σας στο Google Fit. Θα μπορείτε να δείτε ορισμένους δείκτες τόσο στην εφαρμογή όσο και στον ιστότοπο.
Για να προσθέσετε έναν νέο χρήστη, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
1) Πηγαίνετε στην ενότητα «Ο λογαριασμός μου».
2) Κάντε κλικ στην επιλογή «Προσθήκη χρήστη».

3) Συμπληρώστε τις ζητούμενες πληροφορίες και επιβεβαιώστε τες.
4) Μόλις δημιουργηθεί ο νέος χρήστης, επιλέξτε το προφίλ του στην εφαρμογή πριν ζυγιστεί, ώστε οι νέες μετρήσεις να αντιστοιχιστούν σε αυτόν.
Η διαγραφή ενός χρήστη είναι δυνατή από την εφαρμογή (εκτός από τον κύριο χρήστη, ο οποίος είναι ο πρώτος χρήστης που δημιουργείται στην εφαρμογή).

Για να διαγράψετε έναν χρήστη, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
1) Πηγαίνετε στην ενότητα «Ο λογαριασμός μου».
2) Σύρετε το προφίλ που θέλετε να διαγράψετε στα αριστερά και κάντε κλικ στο κουμπί «Διαγραφή».
3) Επιβεβαιώστε τη διαγραφή.

Λάβετε υπόψη ότι η διαγραφή ενός προφίλ χρήστη είναι οριστική και όλα τα δεδομένα του προφίλ διαγράφονται.
Η εφαρμογή Goodvibes μπορεί να έχει απεριόριστο αριθμό χρηστών. Συνεπώς, μπορείτε να δημιουργήσετε όσα προφίλ θέλετε, με το μόνο όριο να είναι η διαθέσιμη μνήμη του τηλεφώνου σας.
Η ζυγαριά δεν μπορεί να αντιστοιχίσει αυτόματα μια μέτρηση σε έναν χρήστη. Συνεπώς, πριν ζυγιστείτε πρέπει να επιλέξετε το προφίλ σας στην εφαρμογή.
Ωστόσο, αν κατά λάθος ζυγιστείτε έχοντας επιλέξει ένα προφίλ που δεν ήταν δικό σας, θα δείτε μια ειδοποίηση που σας προειδοποιεί ότι υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ του μετρημένου βάρους και του τελευταίου καταγεγραμμένου βάρους που σχετίζεται με αυτό το προφίλ. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε να μην αποθηκεύσετε αυτήν τη μέτρηση και να ζυγιστείτε επιλέγοντας το προφίλ σας.
Από προεπιλογή, η εφαρμογή αναπαράγει έναν ήχο όταν ολοκληρώσετε τη ζύγιση, για να σας ενημερώσει ότι μπορείτε να κατεβείτε από τη ζυγαριά. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτόν τον ήχο πηγαίνοντας στην ενότητα «Ο λογαριασμός μου» και πατώντας «Ρυθμίσεις». Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «Ήχος» και απενεργοποιήστε την επιλογή «Ήχος κατά τη ζύγιση».
Μπορείτε να προσθέσετε στόχους βάρους και σωματικού λίπους απευθείας στην εφαρμογή.

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στον «Πίνακα εργαλείων» και κάντε κλικ στην επιλογή «Στόχος βάρους» ή στην επιλογή «Στόχος σωματικού λίπους».

Στη συνέχεια, σύρετε τους τροχούς για να ορίσετε τους στόχους σας.
context=bWFzdGVyfENTUyAtIEZBUSAtIEltYWdlcyBldCBkb2N1bWVudHMgfDIxNTc5fGltYWdlL2pwZWd8Q1NTIC0gRkFRIC0gIEltYWdlcyBldCBkb2N1bWVudHMgL2g3NC9oZDIvMTUzMTQzMjQ2ODQ4MzAuanBnfGFjOGRiMzRmNTBiYTFjMzFmYzQwMTA4ODBiOWYyNzFlNjM5NTNiYzUyZjk3OWQwOWNjNmQ4MDhjYzcxNGY3YmI" style="width: 40%;max-width: 318px;min-width: 280px;border: 1px solid;border-radius: 10px;margin: 10px 0;" >
Μόλις επιβεβαιώσετε τις επιλογές σας, οι στόχοι θα εμφανιστούν στον πίνακα ελέγχου, ακριβώς κάτω από το βάρος.

Μπορείτε να αλλάξετε τους στόχους σας οποιαδήποτε στιγμή ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
Η εφαρμογή Goodvibes σάς προσφέρει τη δυνατότητα να στείλετε μια σύνοψη των αποτελεσμάτων των μετρήσεων σας, ως εικόνα, στην οικογένεια ή τους φίλους σας, ώστε να μπορείτε να μοιραστείτε την πρόοδό σας και να συνεχίσετε να έχετε κίνητρο.

Για να το κάνετε αυτό, στον «Πίνακα εργαλείων», κάντε κλικ στο κουμπί «+» πάνω δεξιά και επιλέξτε «Κοινοποίηση».

Εμφανίζεται μια οθόνη σύνοψης με όλα τα δεδομένα σας.
Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «Κοινοποίηση» και επιλέξτε την λειτουργία αποστολής που επιθυμείτε (SMS, email, προσωπικό μήνυμα, κοινωνικά δίκτυα κ.λπ.), καθώς και τις επαφές με τις οποίες θέλετε να μοιραστείτε τα αποτελέσματα της μέτρησης.
Υπάρχουν 2 τρόποι για να συγκρίνετε τα δεδομένα μέτρησης με τα δεδομένα σας από προηγούμενη ημερομηνία.

1) Απευθείας από τον Πίνακα εργαλείων, για να συγκρίνετε το βάρος, τον ΔΜΣ και το σωματικό λίπος σας.
Σε αυτήν την κύρια οθόνη μπορείτε να δείτε τις αλλαγές στο βάρος, τον ΔΜΣ και το σωματικό λίπος σας σε σχέση με μια ορισμένη ημερομηνία.
Για να αλλάξετε την ημερομηνία με την οποία θα συγκριθούν οι τελευταίες μετρήσεις, κάντε κλικ στο πλαίσιο σύγκρισης.

Εμφανίζεται ένα ημερολόγιο, όπου οι ημέρες κατά τις οποίες έχουν καταγραφεί οι μετρήσεις επισημαίνονται με μια μικρή μωβ κουκκίδα. Επιλέξτε την ημέρα που θέλετε να συγκρίνετε και κάντε κλικ στα αντίστοιχα δεδομένα στο κάτω μέρος της οθόνης.

Η σύγκριση του βάρους, του ΔΜΣ και του σωματικού λίπους γίνεται τώρα με βάση αυτήν την ημερομηνία.


2) Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία «Σύγκριση δεδομένων», για να συγκρίνετε όλα τα δεδομένα μέτρησης με μια ματιά.
Από τον Πίνακα ελέγχου, κάντε κλικ στο κουμπί «+» πάνω δεξιά και επιλέξτε «Σύγκριση δεδομένων».

Στη συνέχεια, επιλέξτε τις 2 ημερομηνίες των οποίων τα δεδομένα θέλετε να συγκρίνετε και κάντε κλικ στο κουμπί «Σύγκριση».

Εμφανίζεται μια οθόνη σύνοψης με την εξέλιξη των μετρήσεων για κάθε ένδειξη.
Αν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε αυτές τις εξελίξεις με την οικογένεια ή τους φίλους σας κάνοντας κλικ στο εικονίδιο «Κοινοποίηση» πάνω δεξιά στην οθόνη.
Μπορείτε να διαγράψετε τα δεδομένα μέτρησης που είναι αποθηκευμένα στην εφαρμογή οποιαδήποτε στιγμή.

Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε στην ενότητα «Παρακολούθηση» και κάντε κλικ στο εικονίδιο ρολογιού πάνω δεξιά στην οθόνη, για να ανοίξετε το ιστορικό δεδομένων.

Στη συνέχεια, επιλέξτε τα δεδομένα που θέλετε να διαγράψετε και κάντε κλικ στο εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων.

Μπορείτε, επίσης, να διαγράψετε όλα τα καταγεγραμμένα δεδομένα κάνοντας κλικ στην «Επιλογή» από το ιστορικό δεδομένων. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «...» πάνω δεξιά και επιλέξτε «Επιλογή όλων των δεδομένων». Τέλος, κάντε κλικ στο εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων στο κάτω μέρος, για να διαγράψετε όλα τα δεδομένα σας.

Έχετε υπόψη ότι όλες οι διαγραφές είναι οριστικές.
Καθώς η εφαρμογή Goodvibes είναι μια εφαρμογή που λειτουργεί εκτός σύνδεσης, δεν συλλέγονται προσωπικά δεδομένα μέσω της εφαρμογής όταν δημιουργείτε τον λογαριασμό σας. Όλα τα προσωπικά δεδομένα που εισάγετε κατά τη χρήση της εφαρμογής παραμένουν τοπικά, στο τηλέφωνό σας και δεν κοινοποιούνται σε εμάς.

Επιπλέον, ο συγχρονισμός της εφαρμογής με εφαρμογές τρίτων, όπως το Google Fit, το Apple Health ή το Fitbit θα είναι δυνατός μόνο με δική σας πρωτοβουλία και με τη συγκατάθεσή σας. Δεν θα επεξεργαστούμε προσωπικά δεδομένα που αποστέλλονται σε αυτές τις εφαρμογές τρίτων.
Αυτή η λειτουργία προσαρμόζει το μοντέλο υπολογισμού της σύστασης σώματος, ώστε να ταιριάζει καλύτερα με τον συγκεκριμένο σωματότυπο των αθλητών. Μπορείτε να επιλέξετε αυτήν τη λειτουργία αν γυμνάζεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα και προπονείστε τακτικά, τουλάχιστον 8 ώρες την εβδομάδα. Πρέπει, επίσης, να είστε άνω των 18 ετών.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία εξ αρχής όταν δημιουργείτε το προφίλ σας ή αργότερα, πηγαίνοντας στην ενότητα «Ο λογαριασμός μου» και κάνοντας κλικ στο προφίλ σας.
Καθώς η εφαρμογή Goodvibes είναι μια εφαρμογή που λειτουργεί εκτός σύνδεσης, τα δεδομένα σας αποθηκεύονται μόνο στο τηλέφωνό σας. Συνεπώς, αν αλλάξετε τηλέφωνο ή απεγκαταστήσετε την εφαρμογή, όλα τα δεδομένα Goodvibes που έχετε θα χαθούν.
Μπορείτε να εξαγάγετε τα δεδομένα σας σε μορφή CSV.

Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε στο μενού «Παρακολούθηση» και κάντε κλικ στο μικρό ρολόι πάνω δεξιά.

Επιλέξτε τα δεδομένα που θέλετε να εξαγάγετε. Τέλος, κάντε κλικ στο εικονίδιο «Κοινοποίηση» κάτω αριστερά στην οθόνη.

Μόλις δημιουργηθεί το αρχείο CSV, μπορείτε να το κοινοποιήσετε μέσω της μεθόδου επικοινωνίας που επιθυμείτε (SMS, email, προσωπικά μηνύματα κ.λπ.).
Με το εξαγμένο αρχείο CSV μπορείτε, για παράδειγμα, να εισαγάγετε τα δεδομένα στον υπολογιστή σας, προκειμένου να δημιουργήσετε τα δικά σας γραφήματα παρακολούθησης.

Έχετε υπόψη ότι δεν είναι δυνατή η εισαγωγή των περιεχομένων του αρχείου CSV στην εφαρμογή.
Για τη βέλτιστη λειτουργία της εφαρμογής Goodvibes, ενδέχεται να γίνουν ενημερώσεις σε αυτή. Αν είναι απαραίτητο, αυτές οι ενημερώσεις θα είναι διαθέσιμες στα Store (App Store για τηλέφωνα iOS και Play Store για τηλέφωνα Android).
Αυτή η λειτουργία επιτρέπει την άμεση εμφάνιση του βάρους. Δεν χρειάζεται να περιμένετε να εμφανιστεί το «0» - ο υπολογισμός του βάρους αρχίζει αμέσως.
Εξαρτάται από τον τύπο ζυγαριάς που χρησιμοποιείτε: - Διαγνωστική ζυγαριά: η μέτρηση θα αλλοιωθεί. - Άλλες οικιακές ζυγαριές: δεν επηρεάζεται η μέτρηση.
Για να διασφαλίσετε ότι οι μετρήσεις θα είναι σωστές, θα πρέπει να τοποθετήσετε τη ζυγαριά σε σκληρή, επίπεδη επιφάνεια και όχι σε μαλακό υπόστρωμα, όπως σε χαλί ή μοκέτα.
Δεν χρειάζεται να ανοίγετε την εφαρμογή κάθε φορά που ζυγίζεστε, καθώς οι μετρήσεις αποθηκεύονται στη ζυγαριά. Στη ζυγαριά μπορούν να αποθηκευτούν έως 10 διαφορετικές μετρήσεις.

Όταν θέλετε να ανακτήσετε τις μετρήσεις που είναι αποθηκευμένες στη ζυγαριά, συνδέστε το τηλέφωνό σας στη ζυγαριά. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Goodvibes, ενεργοποιήστε το Bluetooth στο τηλέφωνό σας και ανεβείτε στη ζυγαριά. Οι αποθηκευμένες μετρήσεις θα μεταδοθούν στην εφαρμογή και, στη συνέχεια, θα μπορείτε να τις συσχετίσετε με το αντίστοιχο προφίλ και θα έχετε πρόσβαση σε όλα αυτά τα δεδομένα.
Για να ζυγιστείτε σωστά, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:
1) Ανοίξτε την εφαρμογή και πηγαίνετε στη σελίδα "Πίνακας εργαλείων".
2) Ανεβείτε στη ζυγαριά ξυπόλητοι για να ζυγιστείτε. Τοποθετήστε τα πόδια σας ελαφρώς ανοιχτά και κεντραρισμένα στη ζυγαριά, ώστε να είναι σε επαφή με τα ηλεκτρόδια. Είναι, επίσης, σημαντικό να διασφαλίσετε ότι δεν υπάρχει επαφή μεταξύ των ποδιών (μηροί, γόνατα, γάμπες) ή μεταξύ των άκρων ποδός. Αν είναι απαραίτητο, περάστε ένα φύλλο χαρτιού ανάμεσα στα πόδια σας.
3) Κατά τη διάρκεια της μέτρησης, σταθείτε όρθιοι και μείνετε ακίνητοι με τα χέρια ελεύθερα και περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί πλήρως η μέτρηση πριν κατεβείτε από τη ζυγαριά. Η μέτρηση ολοκληρώνεται όταν η γραμμή προόδου εξαφανιστεί από την οθόνη του τηλεφώνου σας και εμφανιστεί η νέα μέτρηση.
4) Για να ζυγιστείτε ξανά, πρέπει πρώτα να περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να σβήσει η οθόνη.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η ζυγαριά βρίσκεται σε σκληρή, επίπεδη επιφάνεια και ότι είναι σταθερή.
Αν έχετε μετακινήσει τη ζυγαριά πριν τη χρησιμοποιήσετε, πιέστε με το πόδι σας το κέντρο της ζυγαριάς και περιμένετε να εμφανιστούν στην οθόνη οι ενδείξεις «CAL» και «0.0». Στη συνέχεια, μπορείτε να ανεβείτε στη ζυγαριά.
Για ακριβή και συνεπή αποτελέσματα, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε τη ζυγαριά σας υπό τις ίδιες συνθήκες και την ίδια ώρα της ημέρας. Ιδανικά θα πρέπει να ζυγίζεστε με άδειο στομάχι 15 λεπτά αφότου σηκωθείτε, ώστε το νερό στο σώμα σας να φτάσει στα κάτω άκρα σας.

Αποφεύγετε να ζυγίζεστε:
• Κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά από έντονη σωματική δραστηριότητα.
• Αμέσως μετά από ντους, μπάνιο ή σάουνα.
• Όταν έχετε καταναλώσει αλκοόλ.
• Όταν έχετε πυρετό.

Για να διασφαλίσετε τη σωστή παρακολούθηση της σύστασης του σώματος, συνιστάται να ζυγίζεστε τακτικά, ιδανικά μία φορά την εβδομάδα.
Αποθηκεύετε πάντα τη ζυγαριά οριζόντια και μην τοποθετείτε αντικείμενα πάνω στην πλάκα της.
Αν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τη ζυγαριά για μεγάλο διάστημα, αφαιρέστε τις μπαταρίες.

Αν η ζυγαριά αποθηκευτεί κατακόρυφα με ένα ή περισσότερα ποδαρικά της στον αέρα ή με αντικείμενα τοποθετημένα πάνω στη ζυγαριά, η πρώτη μέτρηση δεν θα είναι ακριβής. Για να μην συμβεί αυτό, πιέστε προς τα κάτω στο κέντρο της ζυγαριάς με το πόδι σας και περιμένετε μέχρι να εμφανιστούν οι ενδείξεις «CAL» και «0.0» στην οθόνη. Στη συνέχεια, μπορείτε να ανεβείτε στη ζυγαριά.
Μπορείτε να αλλάξετε τη μονάδα βάρους που εμφανίζεται στη ζυγαριά μόνο μέσω της εφαρμογής.
Για να το κάνετε αυτό, απλώς πηγαίνετε διαδοχικά στα στοιχεία «Ο λογαριασμός μου», «Ρυθμίσεις», «Μονάδες» και «Μονάδα βάρους», για να επιλέξετε τη μονάδα που επιθυμείτε (kg/lb/st). Αφού ορίσετε τη μονάδα, συνδέστε ξανά τη ζυγαριά με την εφαρμογή πατώντας πάνω στη ζυγαριά, ώστε να εφαρμοστεί η ενημέρωση.
Συνιστούμε πάντα να χρησιμοποιείτε καινούργιες αλκαλικές μπαταρίες (μπαταρίες LR03), και να μην χρησιμοποιείτε ποτέ αλατούχες μπαταρίες (μπαταρίες R03) ή επαναφορτιζόμενες μπαταρίες (μπαταρίες HR03). Όταν φορτίζετε μπαταρίες, να αντικαθιστάτε πάντα όλες τις μπαταρίες με καινούργιες αλκαλικές μπαταρίες. Αυτό δεν ισχύει για ζυγαριές που χρησιμοποιούν κομβιόσχημες μπαταρίες CR2032 ή μπαταρίες λιθίου.
Μπορείτε να καθαρίσετε τη ζυγαριά σας με πανί χωρίς ίνες, ελαφρά μουσκεμένο με νερό.
Μην χρησιμοποιείτε σύρμα ή σκόνη καθαρισμού. Ποτέ μην βυθίζετε τη συσκευή σε νερό.
Αν, αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες του εγχειριδίου χρήσης, η ζυγαριά εξακολουθεί να μην λειτουργεί, μην προσπαθήσετε να την αποσυναρμολογήσετε ή να την επισκευάσετε μόνοι σας, αλλά πηγαίνετέ τη σε εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις.
Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι η ζυγαριά είναι τοποθετημένη σε επίπεδο, σκληρό πάτωμα (όχι μοκέτα, βινυλικό δάπεδο ή χαλί).

Αν η ζυγαριά αποθηκευτεί κατακόρυφα με ένα ή περισσότερα ποδαρικά της στον αέρα ή με αντικείμενα τοποθετημένα πάνω στη ζυγαριά, η πρώτη μέτρηση δεν θα είναι ακριβής. Το προϊόν πρέπει να βαθμονομηθεί ξανά. Για να το κάνετε αυτό, πιέστε προς τα κάτω στο κέντρο της ζυγαριάς με το πόδι σας και περιμένετε μέχρι να εμφανιστούν οι ενδείξεις «CAL» και «0.0» στην οθόνη. Στη συνέχεια, μπορείτε να ανεβείτε στη ζυγαριά.

Τέλος, προσπαθήστε να ζυγίζεστε πάντα υπό τις ίδιες συνθήκες, επειδή κατά τη διάρκεια της ημέρας η διακύμανση του βάρους μπορεί να είναι πάνω από 1 κιλό. Συνεπώς, ζυγίζεστε κατά προτίμηση το πρωί, με άδειο στομάχι, φορώντας όσο το δυνατόν λιγότερα ρούχα και τουλάχιστον 15 λεπτά αφού ξυπνήσετε.
Αρχικά, επαναφέρετε τη ζυγαριά αφαιρώντας μια μπαταρία για 5 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, τοποθετώντας την ξανά στη ζυγαριά.

Στη συνέχεια, ζυγιστείτε ξανά ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:
1) Βεβαιωθείτε ότι τα πόδια σας είναι γυμνά και καθαρά.
2) Σταθείτε ακίνητοι πάνω στη ζυγαριά με το σώμα στραμμένο προς την οθόνη LED και τα πόδια τοποθετημένα πάνω στα ηλεκτρόδια.
3) Περιμένετε περίπου 15 δευτερόλεπτα μέχρι να ολοκληρωθεί η μέτρηση.
4) Αν εξακολουθεί να μην υπάρχει αποτέλεσμα, δοκιμάστε να απλώσετε ενυδατική κρέμα στα πόδια σας και ζυγιστείτε ξανά.
5) Αν το πρόβλημα εξακολουθεί να παρουσιάζεται, ζητήστε από κάποιον άλλον να ανεβεί στη ζυγαριά, για να ελέγξετε ότι λειτουργεί σωστά.
Αν δείτε το μήνυμα «Lo», αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξετε γρήγορα μπαταρίες.
Αν έχετε δεδομένα στη μνήμη, μην ξεχάσετε να συγχρονίσετε την ζυγαριά με το τηλέφωνό σας, ώστε να μην τα χάσετε.
Αν εμφανιστεί το μήνυμα «Err», αυτό σημαίνει ότι οι αισθητήρες της ζυγαριάς έχουν υπερφορτωθεί ή έχουν υποστεί ζημιά, επειδή έχει ξεπεραστεί το μέγιστο όριο βάρους της ζυγαριάς (180 κιλά ή 440 λίβρες).
Για να επαναφέρετε τη ζυγαριά, αφαιρέστε μια μπαταρία για 5 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, τοποθετήστε την ξανά στη ζυγαριά.
Κατά τη διάρκεια της βαθμονόμησης στο πλαίσιο της κατασκευής οικιακών ζυγαριών, ενδέχεται να εμφανιστούν διαφοροποιήσεις από ζυγαριά σε ζυγαριά. Λόγω αυτών των διαφοροποιήσεων, ενδέχεται να παρατηρήσετε διαφορές εάν συγκρίνετε το βάρος σας σε δύο διαφορετικές οικιακές ζυγαριές.
Η συσκευή σας περιέχει πολύτιμα ανακτήσιμα ή ανακυκλώσιμα υλικά. Αφήστε την σε ένα σημείο αποκομιδής αστικών απορριμμάτων της περιοχής σας.
Παρακαλείσθε να ανατρέξετε στην ενότητα «Εξαρτήματα» του δικτυακού τόπου για να βρείτε εύκολα ό,τι χρειάζεστε για το προϊόν σας.
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα «Εγγύηση» του δικτυακού τόπου.
Αν πιστεύετε ότι λείπει κάποιο μέρος, καλέστε το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών και θα σας βοηθήσουμε να βρείτε την κατάλληλη λύση.
Η ζυγαριά χρησιμοποιεί τη μέθοδο της εμπέδησης που είναι επίσης γνωστή ως βιοεμπέδηση.
Η ζυγαριά στέλνει στο σώμα σας ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλής έντασης, το οποίο διέρχεται εύκολα μέσα από ιστούς που είναι πλούσιοι σε νερό (μύες, δέρμα κ.λπ.). Από την άλλη, συναντά περισσότερη αντίσταση στους ιστούς με χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό (σωματικό λίπος).
Έτσι, χάρη στην εμπέδηση που επιτυγχάνεται με αυτόν τον τρόπο και σε συνδυασμό με εξισώσεις που λαμβάνουν υπόψη το βάρος, το ύψος, το φύλο και την ηλικία σας, είναι δυνατός ο υπολογισμός των διαφόρων τιμών των δεικτών σύστασης του σώματός σας.
Ναι, το βάρος των ρούχων προστίθεται στο σωματικό λίπος. Για αυτόν τον λόγο, συνιστάται να ζυγίζεστε φορώντας όσο το δυνατόν λιγότερο ρούχα.
Η ζυγαριά μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά. Ωστόσο, για τους νέους κάτω των 18 ετών, καθώς μεγαλώνουν και αναπτύσσονται γρήγορα, η ζυγαριά δεν υπολογίζει τη σύσταση του σώματός τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένοι δείκτες είναι διαθέσιμοι μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών.
Η ζυγαριά έχει σχεδιαστεί για να είναι κατάλληλη για τους περισσότερους ανθρώπους. Ωστόσο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τη ζυγαριά αν έχετε βηματοδότη ή άλλη ιατρική συσκευή. Αυτό συμβαίνει επειδή η ζυγαριά στέλνει ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλής έντασης στο σώμα σας για να μετρήσει το σωματικό σας λίπος, το οποίο μπορεί να βλάψει ή να επηρεάσει έναν βηματοδότη (ή άλλη ιατρική συσκευή).
Για προληπτικούς λόγους, η χρήση της ζυγαριάς αντενδείκνυται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω της συσκευής βιοεμπέδησης. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ζυγαριά, αρκεί να φοράτε κάλτσες. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα περάσει ηλεκτρικό ρεύμα από το σώμα σας. Στη συνέχεια, θα μετρηθεί το βάρος σας, αλλά όχι οι άλλοι δείκτες της σύστασης του σώματός σας.