TEFAL ACTIFRY EXTRA Φριτέζα αέρος FZ7200

ACTIFRY EXTRA Φριτέζα αέρος FZ7200 Οι πιο τραγανές τηγανητές πατάτες με 99% λιγότερα πρόσθετα λιπαρά*, από την Tefal
Με τη φριτέζα αέρος Actifry Extra της Tefal, έχετε τα πιο τραγανά* αποτελέσματα με μόλις ένα βήμα! Ετοιμάστε ομοιόμορφα, τραγανά τηγανητά χωρίς δεύτερη σκέψη, χάρη στην έξυπνη ρύθμιση θερμοκρασίας, στην ταχύτατη ροή αέρα και στον αποκλειστικό αναδευτήρα Actifry. Επιπλέον, με 99% λιγότερα πρόσθετα λιπαρά**, το τηγάνισμα είναι πολύ πιο υγιεινό! Με μεγάλη χωρητικότητα για ολόκληρη την οικογένεια και αμέτρητες ιδέες για πεντανόστιμες συνταγές, η Actifry Extra είναι η ηλεκτρική φριτέζα χωρίς λάδι που θα αλλάξει τον τρόπο που τηγανίζετε.

Κωδικός: FZ720015

Φριτέζα άερος χωρίς λάδι Actifry Extra της Tefal: Τα πιο τραγανά αποτελέσματα*

Απολαύστε τη νοστιμιά των τραγανών τηγανητών χωρίς ενοχές! Η φριτέζα χωρίς λάδι Actifry Extra συνδυάζει την έξυπνη ρύθμιση θερμοκρασίας, την ταχύτατη ροή αέρα και τον μοναδικό αναδευτήρα Actifry, για τα πιο τραγανά και ομοιόμορφα αποτελέσματα.* Απλώς βάζετε μέσα τα υλικά σας, ρυθμίζετε και είστε έτοιμοι—δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο! Το φαγητό περιστρέφεται και αναποδογυρίζει αυτόματα με τη βοήθεια του αναδευτήρα, ενώ η θερμοκρασία ρυθμίζεται από έναν αισθητήρα. Τα αποτελέσματα είναι ομοιόμορφα και γευστικά, παρά το ελάχιστο έως καθόλου λάδι (και την ελάχιστη έως καθόλου μυρωδιά!) Διαθέτει γυάλινο καπάκι για εύκολη παρακολούθηση. Αυτή η φριτέζα χωρίς λάδι που λειτουργεί με ένα μόνο βήμα είναι ιδανική για ολόκληρη την οικογένεια. Επιπλέον, καθαρίζεται εύκολα χάρη στα εξαρτήματα που μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων.

*Οι πιο τραγανές σε σύγκριση με 700 γρ. κατεψυγμένες τηγανητές πατάτες μαγειρεμένες σε άλλες φριτέζες της Tefal, 99% λιγότερα πρόσθετα λιπαρά: Μαγειρέψτε 1 κιλό φρέσκιες τηγανητές πατάτες με -55% λιγότερο βάρος λαδιού με 1,4 cl, αντί για το παραδοσιακό τηγάνισμα με λάδι 2 λίτρων.

*Σε σύγκριση με 700γρ. κατεψυγμένες τηγανητές πατάτες μαγειρεμένες σε άλλες φριτέζες της Tefal

*Οι πιο τραγανές σε σύγκριση με 700 γρ. κατεψυγμένες τηγανητές πατάτες μαγειρεμένες σε άλλες φριτέζες της Tefal, 99% λιγότερα πρόσθετα λιπαρά: Μαγειρέψτε 1 κιλό φρέσκιες τηγανητές πατάτες με -55% λιγότερο βάρος λαδιού με 1,4 cl, αντί για το παραδοσιακό τηγάνισμα με λάδι 2 λίτρων.

Βασικά
 • Τα πιο τραγανά* αποτελέσματα

  Η Actifry Extra συνδυάζει την έξυπνη ρύθμιση θερμοκρασίας, την ταχύτατη ροή αέρα και τον μοναδικό αναδευτήρα Actifry, για τα πιο τραγανά και ομοιόμορφα αποτελέσματα τηγανίσματος χωρίς λάδι.*

 • Πιο υγιεινό τηγάνισμα

  Είτε μαγειρεύετε φρέσκα είτε κατεψυγμένα προϊόντα, η Actifry Extra διατηρεί τις θρεπτικές τους αξίες και αποτρέπει το κάψιμο ή το στέγνωμα—για πιο υγιεινά αποτελέσματα, με 99% λιγότερα πρόσθετα λιπαρά (ελάχιστο έως καθόλου λάδι).* **Μαγειρέψτε 1 κιλό φρέσκες τηγανητές πατάτες με 55% λιγότερο βάρος με 1,4cl λαδιού αντί για το παραδοσιακό τηγάνισμα σε βαθύ σκεύος με 2 λίτρα

 • Άνεση

  Απολαύστε την απόλυτη άνεση, χωρίς να χρειάζεται να παρακολουθείτε την Actifry ή να ανακινείτε τα υλικά σας, χάρη στον αυτόματο αναδευτήρα.

 • Ιδέες για πεντανόστιμες συνταγές

  Με την εφαρμογή Actifry, οι αμέτρητες δημιουργικές συνταγές απέχουν μόλις ένα κλικ.

 • Χωρίς μυρωδιές από το τηγάνισμα

  Οι έντονες οσμές ανήκουν στο παρελθόν. Με την Actifry, δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου οσμές από το λάδι!

 • Ιδανική χωρητικότητα

  Η χωρητικότητα 1 κιλού είναι το ιδανικό μέγεθος για την προετοιμασία πεντανόστιμων γευμάτων για ολόκληρη την οικογένεια (4 άτομα).

 • Εύκολο καθάρισμα

  Επωφεληθείτε από το γρήγορο και πανεύκολο καθάρισμα, χάρη στα εξαρτήματα που μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων (κάδος, αναδευτήρας και καπάκι).

 • Διαφανές γυάλινο καπάκι

  Το διάφανο γυάλινο καπάκι εξασφαλίζει εύκολη παρακολούθηση κατά το μαγείρεμα.

Οδηγίες & Εγχειρίδια
Συχνές ερωτήσεις
Η εφαρμογή δεν είναι πλέον συμβατή σε εκδόσεις Android 4.4.4 ή παλαιότερες, λόγω της ενισχυμένης ασφάλειας των δεδομένων.

Εφόσον είναι δυνατό, συνιστούμε να ενημερώσετε τη συσκευή σας σε νεότερη έκδοση Android ή να χρησιμοποιήσετε άλλη συμβατή συσκευή.

Οι ενημερώσεις θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε μια πιο πλούσια εμπειρία με νέες δυνατότητες και συμβατότητα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αλλά παράλληλα θα σας προστατεύσουν και από τυχόν κενά ασφαλείας που έχουν διορθωθεί στις τελευταίες εκδόσεις.
Με το ActiFry και ένα δοσομετρικό κουτάλι με το λάδι της επιλογής σας, θα εξασφαλίσετε ελαφριές και τραγανές τηγανητές πατάτες. Ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις σας, μπορείτε να προσθέσετε 1 ακόμα κουτάλι λαδιού για ακόμα περισσότερη νοστιμιά!
Πλύνετε τα κομμένα τσιπς δύο φορές σε ένα δοχείο με νερό προτού τα ψήσετε για να αφαιρέσετε το πλεονάζον άμυλο. Είναι απαραίτητο να τα στεγνώσετε καλά προτού τα ψήσετε με μια καθαρή, απορροφητική πετσέτα και μετά με χαρτί κουζίνας. Εάν μαγειρεύετε κατεψυγμένα τσιπς, δεν χρειάζεται να προσθέσετε καθόλου λάδι, καθώς αυτά περιέχουν ήδη λάδι και η προσθήκη επιπλέον λαδιού θα τα μαλάκωνε. Εάν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία 2 σε 1 (δοχείο + ταψί) αφού μαγειρέψετε το φαγητό στο ταψί, ψήστε τα τσιπς για άλλα 2-5 λεπτά αφού βγάλετε το ταψί για να γίνουν πιο τραγανά.
Καθόλου, καθώς αυτά περιέχουν ήδη λάδι.
Εάν μαγειρεύετε κατεψυγμένα τσιπς, δεν χρειάζεται να προσθέσετε καθόλου λάδι, καθώς αυτά περιέχουν ήδη λάδι.
Για τα μοντέλα 1 kg, 1,2 kg και Actifry Mini πρέπει να χρησιμοποιείτε το πτερύγιο κατά το μαγείρεμα για να μην μπορεί να πέσει φαγητό στη μονάδα του μοτέρ.
Το μπολ είναι πολύ γεμάτο. Τηρήστε τις ποσότητες που υποδεικνύονται στο πίνακα μαγειρέματος του εγχειριδίου οδηγιών.
Για το ActiFry: 1 kg φρέσκες πατάτες / 750 gr καταψυγμένες πατάτες.
Για την οικογένεια του Actifry: 1,5 kg φρέσκες πατάτες / 1,2 kg καταψυγμένες πατάτες.
Υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι:
• Ίσως δεν χρησιμοποιήσατε τη σωστή ποικιλία πατάτας.
• Οι πατάτες δεν πλύθηκαν επαρκώς πριν το μαγείρεμα και περιέχουν ακόμη υπερβολικό άμυλο.
• Οι τηγανητές πατάτες είναι πολύ χοντροκομμένες. Κόψτε λεπτότερες τις πατάτες.
• Δεν χρησιμοποιήσατε αρκετό λάδι. Αυξήστε την ποσότητα λαδιού.
• Το φίλτρο μπορεί να είναι βουλωμένο. Καθαρίστε το φίλτρο.
Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους:
• Δεν χρησιμοποιήσατε τον αναδευτήρα. Χρησιμοποιήστε τον για κάθε μαγείρεμα.
• Οι τηγανητές πατάτες ή τα τρόφιμα δεν έχουν κοπεί ομοιόμορφα. Οι τηγανητές πατάτες ή τα τρόφιμα πρέπει να κόβονται στο ίδιο μέγεθος για τέλειο μαγείρεμα.
• Δεν περιστρέφεται ο αναδευτήρας: ελέγξτε ότι ο αναδευτήρας έχει τοποθετηθεί σωστά.
Ο μέγεθος της κομμένης πατάτας καθορίζει πόσο τραγανή ή μαλακή θα είναι.
Όσο πιο λεπτές, τόσο πιο τραγανές θα είναι οι κομμένες πατάτες, και αντιστρόφως, όσο πιο χοντροκομμένες, τόσο πιο μαλακές θα είναι εσωτερικά.
Ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις, μπορείτε να μεταβάλετε τον χρόνο μαγειρέματος και το πάχος κοπής των πατατών σας: λεπτοκομμένες: 8 x 8 mm/ κανονικές: 10 x 10 mm/ χοντροκομμένες: 13 x 13 mm.
Για βέλτιστα αποτελέσματα, πλύνετε τις ολόκληρες πατάτες και μετά τις κομμένες πατάτες σε μπόλικο νερό μέχρι να καθαρίσουν.
Έτσι θα μπορέσετε να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο άμυλο, ώστε να μην κολλούν οι πατάτες μεταξύ τους.
Στεγνώστε τις προσεκτικά χρησιμοποιώντας στεγνή, απορροφητική πετσέτα κουζίνας.
Οι κομμένες πατάτες θα πρέπει να είναι εντελώς στεγνές πριν από το μαγείρεμα.
Δεν υπάρχει κίνδυνος κατά το άνοιγμα του καπακιού κατά το μαγείρεμα, αλλά δεν συνιστάται, ακόμη κι όταν τα συστατικά έχουν συγκεντρωθεί στις πλευρές του σκεύους.
Κάτι τέτοιο θα χαμηλώσει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό της συσκευής και, στην περίπτωση των «έξυπνων» συνταγών, ίσως παρακωλύσει τις ρυθμίσεις μαγειρέματος που έχουν ελεγχθεί για τέλειο αποτέλεσμα.
Μην υπερβαίνετε τις μέγιστες ποσότητες και τους χρόνους λειτουργίας που υποδεικνύονται στον πίνακα συνταγών, διαφορετικά δεν θα έχετε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και ίσως προκαλέσετε ζημιά στη συσκευή σας.
Μπορείτε να διαφοροποιήσετε τα πιάτα που απολαμβάνετε και να χρησιμοποιήσετε διάφορα είδη λαδιού!
Βασικά λάδια: ελαιόλαδο, κραμβέλαιο, σταφυλέλαιο*, καλαμποκέλαιο, φιστικέλαιο, ηλιέλαιο, σογιέλαιο*
Αρωματικά λάδια: αρωματικά βότανα, τσίλι, σκόρδο, λεμόνι...
Ειδικά λάδια: φουντουκέλαιο*, σησαμέλαιο*, καρθαμέλαιο*, αμυγδαλέλαιο*, αβοκάντο*, λάδι αργκάν*...
Συνιστούμε να μην χρησιμοποιείτε καρυδέλαιο, επειδή προκαλεί ταγγή γεύση μετά από το μαγείρεμα.
(* μαγειρικό λάδι ανάλογα με τον παρασκευαστή).
• Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν από τον καθαρισμό.
• Ανοίξτε το καπάκι και σηκώστε τον μοχλό ασφαλείας για να το αφαιρέσετε.
• Αφαιρέστε τον αναδευτήρα, το σκεύος μαγειρέματος και το αποσπώμενο φίλτρο.
• Όλα τα αποσπώμενα μέρη μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων ή καθαρίζονται με μαλακό σφουγγάρι και υγρό πιάτων.
• Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του μπολ ή του δίσκου μαγειρέματος, συνιστούμε το πλύσιμο στο χέρι. Για χρήση στο πλυντήριο πιάτων, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ήπια απορρυπαντικά, όπως υγρό ή τζελ.
• Στεγνώστε προσεκτικά όλα τα μέρη πριν να τα επανατοποθετήσετε.
Δεν συνιστούμε τη χρήση απορρυπαντικών προϊόντων εκτός του υγρού πιάτων.
Εάν το φαγητό είναι πολύ παχύ, μπορεί να καεί πάνω-πάνω. Μειώστε το πάχος του φαγητού. Ορισμένα φαγητά δεν ενδείκνυνται για μαγείρεμα στο ταψί, όπως. π.χ., το παναρισμένο ψάρι ή φαγητά παναρισμένα με τριμμένη φρυγανιά, καθώς στεγνώνουν και καίγονται κατά το μαγείρεμα με ζεστό αέρα.
Ελέγξτε ότι ο αναδευτήρας έχει τοποθετηθεί σωστά. Σας υπενθυμίζουμε ότι αυτή η συσκευή δεν είναι κατάλληλη για την προετοιμασία συνταγών υγρών (σούπες...).
Εάν το πρόβλημα επιμένει, πηγαίνετε τη συσκευή σε εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις.
Αν πιστεύετε ότι υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας στη μηχανή της συσκευής, πηγαίνετέ τη σε εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις για έλεγχο.
Πιθανόν χρησιμοποιήσατε πρώιμες πατάτες. Όταν έχετε πρώιμες πατάτες, μειώστε την ποσότητα σε 750 g και προσαρμόστε τον χρόνο μαγειρέματος.
Πρόκειται για ανωμαλία στη λειτουργία της συσκευής.
Βγάλτε από την πρίζα, περιμένετε 10 δευτερόλεπτα και βάλτε ξανά στην πρίζα. Πιέστε το κουμπί ON/OFF.
Εάν η οθόνη LCD εμφανίζει πάντα το ίδιο μήνυμα, πηγαίνετε τη συσκευή σε εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις για να την ελέγξετε.
Μπορεί να υπάρχουν διάφορες εξηγήσεις:
• Η συσκευή δεν έχει συνδεθεί σωστά στην πρίζα.
• Δεν έχετε πατήσει ακόμα το κουμπί ενεργοποίησης ή το έχετε πατήσει με λάθος τρόπο. Δοκιμάστε ξανά πατώντας το σταθερά.
• Έχετε πατήσει το κουμπί ενεργοποίησης, αλλά ή συσκευή εξακολουθεί να μην λειτουργεί. Ελέγξτε ότι το καπάκι έχει κλείσει καλά.
• Οι μηχανές λειτουργούν αλλά η συσκευή δεν θερμαίνεται. Πηγαίνετε τη συσκευή σε εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις για να την ελέγξετε.
• Δεν περιστρέφεται ο αναδευτήρας. Ελέγξτε ότι το πτερύγιο βρίσκεται στη σωστή θέση και, αν όχι, πηγαίνετε τη μονάδα σε εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις για να την ελέγξετε.
Μάλλον αλατίσατε το φαγητό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος. Μην αλατίζετε το φαγητό πριν από το τέλος του μαγειρέματος για να μην γδάρετε το μπολ του ActiFry.
Σε μοντέλα που χρησιμοποιούν την εσχάρα και προκειμένου να διατηρηθούν οι ιδιότητές της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μην χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε μεταλλικά σκεύη.
Ίσως δεν είναι ασφαλισμένος. Κουμπώστε τον ξανά σωστά: θέστε τον μοχλό ασφάλισης στην επάνω θέση, τοποθετήστε τον αναδευτήρα στο κέντρο του δίσκου και, μετά, πιέστε τον μοχλό προς τα κάτω.
Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους:
• Κατά τη διάρκεια της πρώτης χρήσης, ίσως υπάρξει οσμή η οποία δεν είναι επιβλαβής. Αυτό το φαινόμενο, το οποίο δεν επηρεάζει τη χρήση της συσκευής, θα εξαλειφθεί γρήγορα.
• Αφαιρέστε όλα τα αυτοκόλλητα και τα υλικά συσκευασίας. Ποτέ μην βάζετε τη συσκευή κάτω από το νερό.
• Για έναρξη χρήσης της συσκευής, σας συμβουλεύουμε να μαγειρέψετε τουλάχιστον για 20 λεπτά με μισό λίτρο νερό. Από τη δεύτερη φορά μαγειρέματος, το ActiFry θα σας ικανοποιεί πλήρως.
• Ποτέ μην αφήνετε το δοσομετρικό κουτάλι μέσα στη συσκευή κατά τη διάρκεια της συσκευής.
• Ποτέ μη μαγειρεύετε χωρίς αναδευτήρα. Ανάλογα με το μοντέλο, μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε τις επενδύσεις προστασίας που βρίσκονται κάτω από το καπάκι.
Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες στο εγχειρίδιο χρήστη για την εκκίνηση της συσκευής, σιγουρευτείτε ότι η ηλεκτρική πρίζα σας λειτουργεί συνδέοντας μια άλλη συσκευή. Εάν εξακολουθεί να μη λειτουργεί, μην προσπαθήσετε να αποσυναρμολογήσετε ή να επισκευάσετε τη συσκευή μόνοι σας αλλά πηγαίνετέ την σε εγκεκριμένο κέντρο επισκευής.
Μην χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας. Για να αποφύγετε τον κίνδυνο, αναθέστε την αντικατάστασή του σε ένα εγκεκριμένο κέντρο επισκευής.
Η θερμοκρασία μαγειρέματος της συσκευής Actifry είναι περίπου 180°C (160°C στο εσωτερικό του φαγητού) στο τέλος του μαγειρέματος.
Εξαιτίας της περιστροφής του πτερυγίου δεν συνιστάται να μαγειρεύετε ψάρι στη συσκευή Actifry, επειδή θα μπορούσε εύκολα να διαλυθεί κατά το μαγείρεμα. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, συνιστάται να χρησιμοποιείτε το επάνω ταψί για το μαγείρεμα του ψαριού (μόνο στο μοντέλο 2in1).
Είναι φυσιολογικό να υπάρχει ένα μικρό διάκενο μεταξύ του καλύμματος και του σώματος. Το καπάκι και το σώμα δεν πρέπει να κλείνουν αεροστεγώς.
Κουμπώνετε πάντοτε σταθερά αλλά απαλά το καπάκι στη θέση του. Όταν κλείνετε το καπάκι, μην το χτυπάτε για να κλείσει, αλλά χρησιμοποιείτε τη λαβή του δάκτυλου στη μετωπική πλευρά του καπακιού για να πιέσετε απαλά στη θέση του το καπάκι. Εάν βάζετε το καπάκι στο πλυντήριο πιάτων, να το τοποθετείτε πάντοτε κοντά στην κορυφή του πλυντηρίου πιάτων (στην ψυχρότερη περιοχή) και να χρησιμοποιείτε ρύθμιση χαμηλότερης θερμοκρασίας - ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του πλυντηρίου πιάτων.
Ναι, πρόκειται για μια αυθεντική πολυχρηστική συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ευρείας γκάμας τροφίμων.
Η συσκευή σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολυάριθμες συνταγές, από ορεκτικά έως και επιδόρπια.
Μπορείτε να κάνετε τραγανές πατάτες, τρυφερό κοτόπουλο ή ακόμη και κέικ με φρούτα...
Τα προηγούμενα σχέδια Actifry  και Actifry Family δεν επιτρέπουν την προσθήκη του δίσκου ActiFry 2 σε 1.
Αποθηκεύστε τις πατάτες σε καλό κελάρι ή σε δροσερό ντουλάπι (μεταξύ 6 και 8°C), μακριά από το φως.
Η συσκευή σας περιέχει πολύτιμα ανακτήσιμα ή ανακυκλώσιμα υλικά. Αφήστε την σε ένα σημείο αποκομιδής αστικών απορριμμάτων της περιοχής σας.
Παρακαλείσθε να ανατρέξετε στην ενότητα «Εξαρτήματα» του δικτυακού τόπου για να βρείτε εύκολα ό,τι χρειάζεστε για το προϊόν σας.
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα «Εγγύηση» του δικτυακού τόπου.
Αν πιστεύετε ότι λείπει κάποιο μέρος, καλέστε το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών και θα σας βοηθήσουμε να βρείτε την κατάλληλη λύση.