TEFAL OPTIMO Φουρνάκι 19L OF4448

OPTIMO Φουρνάκι 19L OF4448 Εύχρηστο φουρνάκι για καθημερινή χρήση!

Φουρνάκι σε πρακτικό μέγεθος με λειτουργία αέρα για καθημερινό μαγείρεμα. Επιλέξτε εύκολα την επιθυμητή θερμοκρασία, τον χρόνο και τον τρόπο μαγειρέματος από τα 6 διαθέσιμα προγράμματα και απολαύστε όλα τα αγαπημένα σας πιάτα.

Κωδικός: OF444834

Φουρνάκι Optimo 19 L: πρακτικό και εύκολο στην χρήση με λειτουργία αέρα

Με το φουρνάκι Optimo 19L με λειτουργία αέρα, ψήστε και ζεστάνετε όλα τα πιάτα σας με ευκολία. Ο φιλικός προς τον χρήστη θερμοστάτης, ο χρονοδιακόπτης και οι λειτουργίες του καθιστούν το μαγείρεμα εύκολο και απλό, ενώ οι έξι τρόποι μαγειρέματος καλύπτουν κάθε τύπο συνταγής: αέρα, αντιστάσεις, γκριλ, ζαχαροπλαστική, μπεν μαρί και απόψυξη. Διαθέτει έξι ύψη μαγειρέματος και χωρητικότητα 19 λίτρων. Ο σχεδιασμός του σε στυλ vintage και το μικρό του μέγεθος το καθιστούν ιδανικό για κάθε κουζίνα.
Βασικά
 • Φουρνάκι με σύστημα αέρα που προσφέρει γρήγορο και ομοιόμορφο μαγείρεμα.

  Αυτό το φουρνάκι διαθέτει 6 λειτουργίες ψησίματος για να μαγειρεύετε πανεύκολα κάθε φαγητό! 1. Λειτουργία αέρα για κοτόπουλο, ψάρι, ή για να φτιάχνετε δύο φαγητά ταυτόχρονα (1380 W) 2. Αντιστάσεις για ψητό χοιρινό ή μοσχάρι (1380 W) 3. Γκριλ για λουκάνικα, παϊδάκια ή ογκρατέν (740 W) 4. Λειτουργία ζύμης για μάφιν, πίτες ή κέικ (640 W) 5. Συνταγές μπεν μαρί, π.χ. κρέμες ζαχαροπλαστικής και τερίνες (640 W) 6. Λειτουργία απόψυξης

 • Πρακτικό φουρνάκι

  Ένα φουρνάκι πολύ εύκολο στη χρήση, με μηχανικές λειτουργίες:  Θερμοστάτης έως και 240°, χρονοδιακόπτης έως και 120 λεπτά, επιλογή από 6 λειτουργίες.

 • Πολλοί τρόποι ψησίματος

  Αυτό το φουρνάκι διαθέτει πολλαπλές λειτουργίες για τα καθημερινά σας πιάτα.  Μπορείτε να μαγειρέψετε κάθε είδος συνταγής που θέλετε: ορεκτικά, κρέας, ψάρι, πίτσα, ογκρατέν, γλυκά, κ.λπ.

 • Μεγάλη χωρητικότητα αλλά χωράει παντού

  Αυτό το φουρνάκι χωρητικότητας 19 λίτρων προσαρμόζεται πανεύκολα στην κουζίνα σας.

 • Ευκολία στην χρήση

  Συμπεριλαμβάνονται εξαρτήματα για εύκολο ψήσιμο: σχάρα διπλής όψης με 6 διαφορετικά επίπεδα, δίσκος ψησίματος για ποικιλία συνταγών.

 • Μαγειρέψτε και ξενοιάστε!

  Μηχανικός χρονοδιακόπτης έως 120 λεπτά με αυτόματη απενεργοποίηση

Χαρακτηριστικά
Ισχύς (W) 1380  W
Συνολική χωρητικότητα 19  L
Είδος θέρμανσης Convection  
Θερμοστάτης    
Προγράμματα ψησίματος 6 λειτουργίες  
Thermorespect label    
Number of layer glass door 2  
Non stick coating cavity    
Ισχύς γκριλ 740  W
Μεγ. Θερμοκρασία 240  °C
Διάρκεια χρονόμετρου 120  min
Τρόπος μαγειρέματος 1 Convection  
Τρόπος μαγειρέματος 2 Conventional  
Τρόπος μαγειρέματος 3 Grill  
Τρόπος μαγειρέματος 4 Baking  
Τρόπος μαγειρέματος 5 Bain Marie  
Τρόπος μαγειρέματος 6 Defrosting  
Διαστάσεις εσωτερικής ωφέλιμης κοιλότητας (ΜxΠxΥ) 32.5x24.5x22.6  cm
Εξάρτημα 1 Reversible shelf  
Εξάρτημα 2 Drip pan  
Χρώματα Μαύρο  
Οδηγίες & Εγχειρίδια
Συχνές ερωτήσεις
Πριν από την πρώτη χρήση: - Αποσυσκευάστε τη συσκευή. Η συσκευασία μπορεί να ανακυκλωθεί, ωστόσο, μπορεί να φανεί χρήσιμη για τη μεταφορά ή την επιστροφή του φούρνου σε ένα εγκεκριμένο κέντρο επισκευής. - Τοποθετήστε τον φούρνο σας πάνω σε μια σταθερή επιφάνεια. - Αφαιρέστε όλα τα αυτοκόλλητα και τα προστατευτικά από το εσωτερικό και το εξωτερικό του φούρνου σας. - Αφαιρέστε όλα τα αξεσουάρ* από τον φούρνο (σχάρα, σούβλα, κ.λπ.). - Καθαρίστε τον φούρνο και τα αξεσουάρ με ένα νωπό πανί. Στεγνώστε προσεκτικά. - Κλείστε την πόρτα του φούρνου κρατώντας μόνο τη λαβή. - Ξετυλίξτε εντελώς το καλώδιο τροφοδοσίας και βάλτε το σε μια γειωμένη πρίζα. - Τοποθετήστε τον επιλογέα λειτουργίας στη θέση «oven» (φούρνος). - Ρυθμίστε τον θερμοστάτη του φούρνου στη μέγιστη θερμοκρασία. - Ρυθμίστε τον χρόνο στα 15 έως 20 λεπτά. Ο φούρνος ξεκινά. Μπορεί να βγει λίγος καπνός, αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και θα εξαφανιστεί με τη χρήση. Για κάθε χειρισμό της πόρτας του φούρνου πρέπει να χρησιμοποιείτε τη λαβή.
- Για το ψήσιμο κρεάτων και πουλερικών: χρησιμοποιείτε ταψιά με υψηλές πλευρές (τουλάχιστον 5 cm) για να μειώσετε τα πιτσιλίσματα λίπους στα τοιχώματα του φούρνου. - Για ζαχαροπλαστική, χρησιμοποιείτε ταψιά με αντικολλητική επικάλυψη, η οποία θα σας διευκολύνει να βγάλετε το περιεχόμενό τους
Για να μαγειρέψετε κρέας, ψάρι, φαγητά ογκρατέν, σουφλέ, γλυκά κ.λπ: - Τοποθετήστε το ράφι στο επιθυμητό ύψος. - Τοποθετήστε τον επιλογέα λειτουργίας στη θέση «oven» (φούρνος). - Τοποθετήστε το ταψί με το φαγητό μέσα στον φούρνο και κλείστε την πόρτα του φούρνου. - Ρυθμίστε τον θερμοστάτη στην απαιτούμενη θερμοκρασία. - Ρυθμίστε τον χρονοδιακόπτη. Ο φούρνος θερμαίνεται και σταματά αυτόματα σύμφωνα με τον προγραμματισμένο χρόνο. Μπορείτε πάντα να διακόψετε το μαγείρεμα μηδενίζοντας τον χρονοδιακόπτη. Η προθέρμανση δεν είναι πάντα απαραίτητη (ανάλογα με τη συνταγή). Η θερμοκρασία της πόρτας και των τοιχωμάτων είναι υψηλή όταν ο φούρνος είναι σε λειτουργία. Προσέξτε να μην τοποθετείτε το ταψί απευθείας πάνω στην αντίσταση βάσης ή στη λεία βάση.
Για να ξεροψήσετε στο γκριλ και να πάρουν χρώμα όλα τα παρασκευάσματά σας:
• Προθερμάνετε τον φούρνο σας.
• Τοποθετήστε το ταψί ή το κρέας πάνω στη σχάρα όσο το δυνατόν πιο κοντά στις αντιστάσεις του grill χωρίς όμως το φαγητό σας να τις ακουμπά.
• Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ταψί ή τον δίσκο συγκέντρωσης σταγόνων με λίγο νερό απευθείας πάνω στην αντίσταση βάσης ή στη λεία βάση που δεν θερμαίνεται, για να μπορέσετε να συλλέξετε το λίπος ή τους χυμούς από το φαγητό που μαγειρεύετε.
• Αφήστε την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή (ανάλογα με το μοντέλο).
• Τοποθετήστε τον επιλογέα λειτουργίας στη θέση «grill» (γκριλ).
• Ρυθμίστε τον απαιτούμενο χρόνο μαγειρέματος χρησιμοποιώντας τον χρονοδιακόπτη.
Ο φούρνος ξεκινά. Όταν ψήνετε κρέας στο grill, πρέπει να το γυρίζετε από την άλλη πλευρά στη μέση του μαγειρέματος (λουκάνικα, κ.λπ.).
Στο τέλος του μαγειρέματος, εάν έχει εξαντληθεί ο προγραμματισμένος χρόνος μαγειρέματος, ο φούρνος σταματά αυτόματα. Εάν δεν έχει εξαντληθεί ο χρόνος, μηδενίστε τον χρονοδιακόπτη.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τοποθετήσετε μέσα στον φούρνο σας υλικά που υπάρχει κίνδυνος να λιώσουν ή να πιάσουν φωτιά.
Σε φούρνους με ανεμιστήρα, να αποφεύγετε τα γυάλινα ή κεραμικά υλικά. Χρησιμοποιήστε θερμοκρασία ψησίματος χαμηλότερη από την συνιστώμενη και αυξήστε τον χρόνο ψησίματος.
Όχι, πρέπει να ενεργοποιήσετε το χρονόμετρο και να ρυθμίσετε το θερμοστάτη για να ανάψετε το φούρνο.
Μπορείτε να σταματήσετε το μαγείρεμα γυρνώντας το χρονόμετρο στο μηδέν.
Πριν από κάθε συντήρηση ή καθαρισμό: βγάζετε τη συσκευή από την πρίζα και αφήνετέ την να κρυώσει. Ένα απλό σκούπισμα με ένα σφουγγάρι είναι αρκετό για να καθαρίσει το εξωτερικό της συσκευής. Καθαρίζετε την πόρτα, τις εμαγιέ ή βερνικωμένες επιφάνειες και τα ημιδιαφανή μέρη με ένα νωπό σφουγγάρι στο οποίο θα έχετε προσθέσει λίγο ήπιο απορρυπαντικό. Μην χρησιμοποιείτε σκληρά καθαριστικά προϊόντα (ιδιαίτερα τα διαβρωτικά με βάση το νάτριο) ή σύρμα κουζίνας ή λειαντικό πανί. Για ευκολότερο καθαρισμό, ο φούρνος σας διαθέτει: - Αυτοκαθαριζόμενα τοιχώματα* μετά το μαγείρεμα λιπαρών φαγητών, ζεστάνετε τον φούρνο σας ενώ είναι κενός, με τον θερμοστάτη στη μέγιστη θέση για 10 λεπτά και με την πόρτα κλειστή. - Αντίσταση grill που διπλώνει προς τα κάτω αλλά δεν αφαιρείται*. - Αντίσταση λείας βάσης που είναι εμαγιέ ή μπορεί να ανασηκωθεί* (μη αφαιρούμενη). *ανάλογα με το μοντέλο Για τις τροφές που έχουν κολλήσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό, μη λειαντικό σύρμα κουζίνας. Ποτέ μην πιέζετε με δύναμη τις αντιστάσεις κατά τον χειρισμό τους. Όλα τα αξεσουάρ* (ράφι, ταψί, σετ περιστρεφόμενης σούβλας) μπορούν να πλυθούν σε νερό με λίγο απορρυπαντικό ή στο πλυντήριο πιάτων.
Ναι, είναι φυσιολογικό η συσκευή να βγάλει λίγο καπνό ή μια μυρωδιά κατά την πρώτη χρήση. Αυτό το φαινόμενο γρήγορα θα εξαφανιστεί. Την πρώτη φορά, συνιστούμε να λειτουργήσετε τη συσκευή κενή (χωρίς τα εξαρτήματα): ρυθμίστε τον θερμοστάτη στη μέγιστη θέση για 15 έως 20 λεπτά.
Εάν κάποια μέρη της συσκευής πιάσουν φωτιά, ποτέ μην επιχειρήσετε να σβήσετε τη φωτιά με νερό. Σβήστε τις φλόγες με ένα νωπό πανί, καλύπτοντας ολόκληρη τη συσκευή. Βγάλτε τη συσκευή από την πρίζα και μην ανοίγετε την πόρτα του φούρνου.
1- Τηρήστε τον συνιστώμενο χρόνο ψησίματος, 2 - Προτιμήστε να χρησιμοποιείτε σκουρόχρωμο μεταλλικό ταψί για πίτες με ρυθμιζόμενο ύψος και αποφεύγετε σκεύη από πηλό, κεραμικό, πορσελάνη ή γυαλί 3 - Χρησιμοποιήστε τη σωστή θέση ραφιού: Στο μεσαίο επίπεδο ενός φούρνου με ανεμιστήρα και στο κάτω επίπεδο ενός φούρνου αέρα, 4 - Μην χρησιμοποιείτε αλουμινόχαρτο μαγειρέματος.
Ο εσωτερικός φωτισμός λειτουργεί μόνον όταν έχει ενεργοποιηθεί η λειτουργία χρονομέτρου.
Οι αντιστάσεις δεν χρειάζεται να κοκκινίζουν όταν θερμαίνονται. Μάλιστα, το εάν θα κοκκινίσει μια αντίσταση εξαρτάται από τη διανομή μεταξύ της θερμαντικής απόδοσης και του μήκους της αντίστασης.
Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες στο εγχειρίδιο χρήστη για την εκκίνηση της συσκευής, σιγουρευτείτε ότι η ηλεκτρική πρίζα σας λειτουργεί συνδέοντας μια άλλη συσκευή. Εάν εξακολουθεί να μη λειτουργεί, μην προσπαθήσετε να αποσυναρμολογήσετε ή να επισκευάσετε τη συσκευή μόνοι σας αλλά πηγαίνετέ την σε εγκεκριμένο κέντρο επισκευής.
Μην χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας. Για να αποφύγετε τον κίνδυνο, αναθέστε την αντικατάστασή του σε ένα εγκεκριμένο κέντρο επισκευής.
Όχι. Ο φούρνος σας δεν έχει σχεδιαστεί για προσαρμογή σε μονάδα κουζίνας. Πρέπει να τοποθετηθεί πάνω σε μια σταθερή επιφάνεια που να μπορεί να αντέχει σε θερμοκρασίες τουλάχιστον 90°C. Είναι πολύ σημαντικό να αφήσετε ελεύθερο χώρο γύρω από τον φούρνο και ιδιαίτερα στο πάνω μέρος του.
Η ρύθμιση απόψυξης συμβάλλει στην επιτάχυνση της απόψυξης τροφίμων, με την κίνηση του αέρα μέσα στον φούρνο (δεν υπάρχει στάδιο θέρμανσης κατά τη ρύθμιση απόψυξης).
Οι χρόνοι μαγειρέματος που αναφέρονται στον πίνακα είναι ενδεικτικοί. Μπορούν να ποικίλουν αναλόγως της ποιότητας των συστατικών και των σκευών που χρησιμοποιούνται. Συνεπώς, ο χρόνος μαγειρέματος πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με το φαγητό και τα μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιούνται.
Η θερμότητα προκαλείται από την πάνω και κάτω αντίσταση του φούρνου. Αυτός ο παραδοσιακός τρόπος ψησίματος είναι ενδεδειγμένος για το ψήσιμο κρέατος, ψαριού και πουτίγκας.
Η θερμότητα προκαλείται από την πάνω αντίσταση του φούρνου. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παραδοσιακό γκριλ/μπάρμπεκιου και για φαγητά που πρέπει να ροδίσουν.
Πρώτα παράγεται θερμότητα, η οποία στη συνέχεια κυκλοφορεί χάρη στον ανεμιστήρα που βρίσκεται στο οπίσθιο μέρος του φούρνου και εξασφαλίζει εξαιρετικά ομοιόμορφο ψήσιμο σε ολόκληρο το φούρνο. Ο αέρας που κυκλοφορεί κάνει το φαγητό σας να ψήνεται ομοιόμορφα.
Η θερμότητα προκαλείται από την πάνω αντίσταση του φούρνου. Το εξάρτημα της ψησταριάς γυρίζει ούτως ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα τα κομμάτια κρέατος.
Η λειτουργία turbo επιτρέπει την ταχεία παρασκευή όλων των πιάτων. Η θερμότητα προκαλείται από την πάνω και κάτω αντίσταση, στην οποία έχει προστεθεί η λειτουργία με υποστήριξη ανεμιστήρα.
Αυτή η λειτουργία συνδυάζει τη θερμότητα από τον ανεμιστήρα και την κάτω αντίσταση, η οποία εξασφαλίζει εξαιρετικά ομοιόμορφο ψήσιμο, με τραγανιστή υφή της ζύμης.
Η συσκευή σας περιέχει πολύτιμα ανακτήσιμα ή ανακυκλώσιμα υλικά. Αφήστε την σε ένα σημείο αποκομιδής αστικών απορριμμάτων της περιοχής σας.
Αν πιστεύετε ότι λείπει κάποιο μέρος, καλέστε το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών και θα σας βοηθήσουμε να βρείτε την κατάλληλη λύση.
Παρακαλείσθε να ανατρέξετε στην ενότητα «Εξαρτήματα» του δικτυακού τόπου για να βρείτε εύκολα ό,τι χρειάζεστε για το προϊόν σας.
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα «Εγγύηση» του δικτυακού τόπου.