Tefal STORE'INN - 3L Συχνές ερωτήσεις

Κωδικός : DO303E70

Συχνές ερωτήσεις
Προτού χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας για πρώτη φορά, πλύνετε όλα τα μέρη των αξεσουάρ με ζεστό νερό και σαπούνι (βλ. ενότητα καθαρισμού στο εγχειρίδιο οδηγιών σας). Ξεπλύνετε και στεγνώστε. Τοποθετήστε την κεντρική μονάδα σε μια επίπεδη, καθαρή και στεγνή επιφάνεια. Συνδέστε τη συσκευή σας στην πρίζα.
Τα υγρά πρέπει πρώτα να κρυώνουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν από την επεξεργασία τους. Μην τοποθετείτε ζεστά συστατικά μέσα στο δοχείο καθώς η θερμότητα από τα συστατικά μπορεί να προκαλέσει φθορά στο μονωτικό πώμα.
Οι υψηλότερες ταχύτητες χρησιμοποιούνται για εξαρτήματα όπως ο υγροποιητής και οι δίσκοι κοπής και τριψίματος, ωστόσο εξαρτήματα όπως ο λεμονοστίφτης ή ένα εργαλείο ζύμης πρέπει να χρησιμοποιούνται με χαμηλότερες ταχύτητες.
Το κουμπί παλμού χρησιμοποιείται όταν χρειάζεστε μικρής διάρκειας ισχύ στη μέγιστη ταχύτητα. Είναι η λειτουργία που χρησιμοποιείται συνήθως με το μπλέντερ και ελέγχεται από τον χρήστη, δηλαδή μπορείτε να ελέγχετε πόση ώρα θα λειτουργεί η συσκευή με αυτή τη ρύθμιση. Είναι ένας τρόπος προσεκτικής λειτουργίας ώστε να αποφεύγετε την υπερβολική επεξεργασία των συστατικών. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιείται για την ανάμειξη φρούτων σε ένα μείγμα κέικ στο τέλος της επεξεργασίας ή για την ανάμειξη μαλακών φρούτων σε γιαούρτι για να φτιάξετε smoothies.
Η λεπίδα από ανοξείδωτο ατσάλι χρησιμοποιείται για: ανάμειξη, παρασκευή πουρέ, κοπή ψωμιού σε ψίχουλα, παρασκευή κουρκουτιού, γλυκών & κέικ. Το εξάρτημα μπλέντερ χρησιμοποιείται για την παρασκευή πουρέ μόνο από υγρά, δηλ.: για σούπες, μιλκ σέικ κ.λπ. ή για την παρασκευή πολτών από μαλακά φρούτα ή μαγειρεμένα λαχανικά και φρούτα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την κοπή κιμά ή το ζύμωμα βαριάς ζύμης και γλυκών.
Προκειμένου να μειώσετε τον χρωματισμό, τρίψτε τις λεκιασμένες ζώνες με πανί ή χαρτί εμποτισμένο με μαγειρικό λάδι και έπειτα προβείτε στον συνήθη καθαρισμό.
Είναι απαραίτητο να προβείτε στον καθαρισμό αμέσως μετά τη χρήση για να μειώσετε τον χρωματισμό.

Αποσυνδέστε τη συσκευή από την πρίζα. Για ευκολότερο καθαρισμό, ξεπλένετε τα αξεσουάρ αμέσως μετά τη χρήση. Πλύσιμο και στέγνωμα των αξεσουάρ: μπορείτε να τα πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων, σε νερό ή κάτω από τη βρύση, εκτός από την κεντρική μονάδα, το σύστημα κρεατομηχανής (μειωτήρας + κεφαλή κρεατομηχανής)*, την κεντρική μονάδα του μίξερ* και το σώμα του στίφτη* (* ανάλογα με το μοντέλο). Τα παραπάνω σκουπίζετέ τα με ένα νωπό σφουγγάρι. Αφού στεγνώσουν, περάστε μια στρώση μαγειρικό λάδι τη λεπίδα και τους κόφτες της κρεατομηχανής, για να τα διατηρείτε λιπασμένα. Ρίξετε ζεστό νερό στο οποίο έχετε προσθέσει λίγες σταγόνες υγρού απορρυπαντικού πιάτων μέσα στο δοχείο του μίξερ, κλείστε το καπάκι μαζί με το πώμα τροφοδότησης, ανακινήστε μερικές φορές, βγάλτε τη συσκευή από την πρίζα και ξεπλύνετε το δοχείο. Οι λεπίδες των αξεσουάρ είναι πολύ αιχμηρές, γι' αυτό να τις χειρίζεστε με προσοχή.
Πολλοί επεξεργαστές τροφίμων έχουν μέρη που μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων, όπως το δοχείο ή οι λεπίδες, ωστόσο αυτό εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά κάθε προϊόντος, οπότε για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στις οδηγίες χρήσης και φροντίδας της συσκευής. Το κέλυφος της κεντρικής μονάδας ενός επεξεργαστή τροφίμων δεν πρέπει ποτέ να μπαίνει στο πλυντήριο πιάτων.
Ελέγξτε εάν έχει τοποθετηθεί σωστά το σύστημα ασφάλισης. Σε όλους τους επεξεργαστές τροφίμων πρέπει το δοχείο και το καπάκι να έχουν ασφαλίσει σωστά πριν ξεκινήσει η επεξεργασία. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας, ούτως ώστε οι λεπίδες να μην μπορούν να γυρίζουν όταν είναι εκτεθειμένες. Όταν το δοχείο και το καπάκι έχουν ασφαλίσει σωστά, οι ενδείξεις που βρίσκονται επάνω τους είναι ευθυγραμμισμένες.
Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες στο εγχειρίδιο χρήστη για την εκκίνηση της συσκευής, σιγουρευτείτε ότι η ηλεκτρική πρίζα σας λειτουργεί συνδέοντας μια άλλη συσκευή. Εάν εξακολουθεί να μη λειτουργεί, μην προσπαθήσετε να αποσυναρμολογήσετε ή να επισκευάσετε τη συσκευή μόνοι σας αλλά πηγαίνετέ την σε εγκεκριμένο κέντρο επισκευής.
Μην χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας. Για να αποφύγετε τον κίνδυνο, αναθέστε την αντικατάστασή του σε ένα εγκεκριμένο κέντρο επισκευής.
Η τοποθέτηση καυτών υγρών στο δοχείο, που μπορεί να αλλοιώσει τα μονωτικά πώματα, η χρήση υπερβολικού υγρού, η κακή τοποθέτηση του μονωτικού άξονα μετά το πλύσιμο.
Ο δίσκος γαλακτωματοποίησης λειτουργεί διαφορετικά από ό,τι ο παραδοσιακός αναδευτήρας με διπλό χτυπητήρι. Όταν χρησιμοποιείτε δίσκο γαλακτωματοποίησης, το μείγμα περιστρέφεται στο δοχείο και όταν χρησιμοποιείτε το διπλό χτυπητήρι ο αέρας ενσωματώνεται πιο γρήγορα στο μείγμα με αποτέλεσμα μια πιο ελαφριά και πιο αφράτη ζύμη ή κουρκούτι.
Ο Επεξεργαστής Τροφίμων είναι μια συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί τις περισσότερες εργασίες που θέλετε να πραγματοποιήσετε σε μια κουζίνα όταν ετοιμάζετε φαγητό, και πιο γρήγορα και πιο άνετα σε σύγκριση με την εκτέλεση των ίδιων εργασιών με το χέρι. Οι βασικές λειτουργίες ενός Επεξεργαστή Τροφίμων είναι το κόψιμο, το τρίψιμο και η ανάμειξη. Σχεδόν όλοι οι διαθέσιμοι Επεξεργαστές Τροφίμων έχουν επίσης κάποιες λειτουργίες κοπής σε πολύ μικρά κομμάτια και σε φέτες.
Η Κουζινομηχανή λειτουργεί διαφορετικά από ό,τι ο Επεξεργαστής Τροφίμων, καθώς τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την ανάμειξη αναρτώνται από ένα βραχίονα επάνω από τα τρόφιμα, ενώ στον Επεξεργαστή Τροφίμων τα εργαλεία ανάμειξης λειτουργούν κάτω από τα συστατικά.  Η Κουζινομηχανή χρησιμεύει κυρίως για την ανάμειξη ζύμης και μειγμάτων για κέικ. Ο Επεξεργαστής Τροφίμων μπορεί να εκτελεί αυτές τις λειτουργίες αλλά όχι με την αποτελεσματικότητα μιας κουζινομηχανής. Εάν σκοπεύετε να φτιάξετε κέικ, σκεφτείτε πόσο συχνά θα το κάνετε. Εάν συμβαίνει συχνά, τότε η Κουζινομηχανή θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Λάβετε επίσης υπόψη ότι ο Επεξεργαστής Τροφίμων είναι μικρότερος σε μέγεθος από ό,τι η Κουζινομηχανή.
Η συσκευή σας περιέχει πολύτιμα ανακτήσιμα ή ανακυκλώσιμα υλικά. Αφήστε την σε ένα σημείο αποκομιδής αστικών απορριμμάτων της περιοχής σας.
Παρακαλείσθε να ανατρέξετε στην ενότητα «Εξαρτήματα» του δικτυακού τόπου για να βρείτε εύκολα ό,τι χρειάζεστε για το προϊόν σας.
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα «Εγγύηση» του δικτυακού τόπου.
Οδηγίες & Εγχειρίδια