TEFAL FASTEO Σύστημα σιδερώματος SV6020

FASTEO Σύστημα σιδερώματος SV6020 Γρήγορη ζωή, γρήγορο σιδέρωμα
Το Fasteo αποδίδει γρηγορότερα από τα παραδοσιακά σίδερα ατμού, χάρη στην ισχυρή απόδοση του ατμού και το τεράστιο δοχείο νερού για μεγαλύτερη αυτονομία.  

Κωδικός: SV6020E0

Βασικά
 • Γρήγορο & άνετο σιδέρωμα 

  Έτοιμο για χρήση σε 2 λεπτά με μεγάλο δοχείο νερού για λιγότερο συχνή επαναπλήρωση

 • Γρήγορο

  Ισχυρός ατμός για γρήγορα και υπέροχα αποτελέσματα σιδερώματος.

 • Ισχυρό

  Εκτόξευση ατμού για να σιδερώνετε χοντρά υφάσματα και να εξαφανίζετε τις έντονες ζάρες.

 • Γλιστρά πανεύκολα

  Κεραμική πλάκα για βελτιωμένη ολίσθηση.

 • Κάθετη χρήση ατμού/p>

  Χρήση ατμού για να αφαιρείτε τις ζάρες από ευαίσθητα υφάσματα, κοστούμια, ακόμα και από κουρτίνες.

 • Εύκολη αποθήκευση καλωδίου

  Το καλώδιο τυλίγεται εύκολα γύρω από τη βάση του προϊόντος.

 • Λειτουργία Eco

  Ρύθμιση Eco για εξοικονόμηση ενέργειας

 • Εύκολη συντήρηση

  Εύκολη συντήρηση χάρη στο σύστημα κατά των αλάτων για μεγαλύτερη απόδοση

Χαρακτηριστικά
ΑΤΜΟΣ & ΑΠΟΔΟΣΗ
Ισχύς 2200  W
Ρυθμιζόμενος ατμός 100  g/min
Εκτόξευση ατμού (boost) 130  g/min
Χρόνος προθέρμανσης 2  min
ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ
Τεχνολογία πλάκας Κεραμική  
ΑΝΕΣΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ
Χωρητικότητα δοχείου νερού 1,2  L
ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Χρώματα Λευκό και μωβ  
Οδηγίες & Εγχειρίδια
Συχνές ερωτήσεις
Επιλέξτε μια σιδερώστρα με ρυθμιζόμενο ύψος ώστε να την προσαρμόζετε στα μέτρα σας. Θα πρέπει να είναι σταθερή και στιβαρή ώστε να μπορείτε να τοποθετείτε επάνω της τη συσκευή σιδερώματος.
Η σιδερώστρα θα πρέπει να έχει οπές ώστε να επιτρέπει στον ατμό να περνά από τις ίνες του υφάσματος για να το μαλακώνει και να διευκολύνει το σιδέρωμα. Το σιδερόπανο πρέπει επίσης να είναι κατάλληλο ώστε να επιτρέπει τη διέλευση του ατμού.

Αυτή η λειτουργία σάς παρέχει τη δυνατότητα να σιδερώνετε υφάσματα επί τόπου ή σε κρεμάστρα. Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, ρυθμίστε το κουμπί θερμοκρασίας του σίδερου στη μέγιστη θέση.

• Αφήστε το ύφασμα σε μια κρεμάστρα και τραβήξτε το απαλά με το ένα χέρι.

•Πατάτε διακεκομμένα το κουμπί ελέγχου του ατμού και μετακινείτε το σίδερο από επάνω προς τα κάτω Επειδή ο παραγόμενος ατμός είναι πολύ ζεστός, μαλακώνει τις ίνες και αφαιρεί τις πτυχώσεις.

Σημείωση: Μην χρησιμοποιείτε τη κατακόρυφη λειτουργία ατμού σε ρούχα που φοράει κάποιος.

Για να αποφύγετε τις φθορές στην πλάκα, ακολουθήστε την εξής συμβουλή: - Να τοποθετείτε πάντα το σίδερό σας όρθιο ή στη βάση του (ανάλογα με το μοντέλο), - Αποφεύγετε να σιδερώνετε επάνω από αιχμηρά στοιχεία (κουμπιά, φερμουάρ, κ.λπ.), - Μην καθαρίζετε ποτέ την πλάκα του σίδερού σας με λειαντικά σφουγγάρια ή σύρμα.
Σε κάποια υφάσματα, και ιδίως στα σκουρόχρωμα, μπορούν να εμφανιστούν γυαλάδες. Σας συμβουλεύουμε να σιδερώνετε τα σκουρόχρωμα υφάσματα από την ανάποδη και με τη σωστή θερμοκρασία. Εάν σιδερώνετε υφάσματα μικτής σύνθεσης, ρυθμίστε τη θερμοκρασία ανάλογα με το πιο ευαίσθητο υλικό.
Ο ατμός είναι περισσότερο ή λιγότερο σημαντικός ανάλογα με τη ρύθμιση θερμοκρασίας του σίδερου. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε ατμό περιστασιακά όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή στο σίδερο, διαφορετικά μπορεί να εμφανιστούν σταγόνες νερού στα ρούχα σας.
Η πλάκα Durillium:
Καθαρίζετε τακτικά την πλάκα με νωπό, μη μεταλλικό σφουγγάρι. Για ευκολότερο, μη διαβρωτικό καθαρισμό της πλάκας του σίδερου χρησιμοποιείτε νωπό σφουγγάρι στην πλάκα όσο αυτή είναι ζεστή.
Εάν δυσκολεύεστε να αφαιρέσετε τη βρωμιά, χρησιμοποιήστε την ειδικά σχεδιασμένη για τον καθαρισμό των πλακών Durillium ράβδο.
- Η πλάκα από ανοξείδωτο ατσάλι:
Καθαρίζετε την πλάκα του σίδερού σας όταν είναι κρύα με νωπό πανί ή μη λειαντικό σφουγγάρι.
- Η αυτοκαθαριζόμενη πλάκα:
Συνιστάται να χρησιμοποιείτε μαλακό, νωπό πανί στη ζεστή πλάκα, ώστε να μην προκληθούν ζημίες στην επιφάνεια.
Προσοχή: Η χρήση ενός προϊόντος καθαρισμού σίδερου θα προκαλέσει ζημίες στην αυτοκαθαριζόμενη επίστρωση της πλάκας.
Πριν από τον καθαρισμό, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή είναι αποσυνδεδεμένη από το ρεύμα και ότι η πλάκα και η βάση στήριξης της μονάδας έχουν κρυώσει.
Μη χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά ή προϊόντα αφαλάτωσης για να καθαρίσετε την πλάκα ή τη μονάδα βάσης. Μη βάζετε ποτέ το σίδερο ή τη μονάδα βάσης του κάτω από τρεχούμενο νερό.

• Καθαρισμός της μονάδας βάσης:
Καθαρίζετε κατά καιρούς τα πλαστικά μέρη με ελαφρώς υγρό, μαλακό πανί.

• Καθαρισμός του συλλέκτη αλάτων:
Περιμένετε τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να σβήσει η συσκευή.
Αφαιρέστε τον συλλέκτη αλάτων σηκώνοντας και περιστρέφοντας το πτερύγιο κατά ένα τέταρτο της στροφής.
Ξεπλύνετε τον συλλέκτη αλάτων κάτω από τη βρύση και βάλτε τον ξανά στο σίδερο.

• Αυτοκαθαρισμός της πλάκας (ανάλογα με το μοντέλο):
Όταν αναβοσβήνει ο δείκτης "anti-calc", εκτελέστε τα βήματα που περιγράφονται σε αυτό το βίντεο.
Αυτό είναι φυσιολογικό. Το σίδερό σας παράγει πολύ ατμό. Αυτός ο ατμός υγροποιείται στη σανίδα. Ορισμένες σταγόνες ίσως εμφανίστηκαν κάτω από τη σανίδα σιδερώματος και έπεσαν στο πάτωμα.
• Χρησιμοποιείτε χημικά προϊόντα κατά των αλάτων ή πρόσθετα στο νερό. Δεν πρέπει ποτέ να τοποθετείτε αυτά τα προϊόντα στη δεξαμενή νερού. Σε αυτή την περίπτωση, απευθυνθείτε σε ένα Εξουσιοδοτημένο Κέντρο Επισκευής.
• Τα ρούχα σας δεν έχουν ξεπλυθεί καλά ή σιδερώνετε ένα καινούριο ρούχο χωρίς να το έχετε πλύνει. Σιγουρευτείτε ότι έχετε ξεπλύνει καλά τα ρούχα σας ώστε να απομακρύνονται τυχόν κατάλοιπα απορρυπαντικού ή χημικών προϊόντων από τα καινούρια ρούχα, τα οποία θα μπορούσαν να κολλήσουν στο σίδερο.
• Το σίδερό σας είναι υπερβολικά καυτό. Ανατρέξτε στις συστάσεις σχετικά με τις ρυθμίσεις ελέγχου της θερμοκρασίας στο εγχειρίδιο προϊόντος σας.
• Χρησιμοποιείτε άμυλο (κόλλα). Να ψεκάζετε άμυλο μόνο στην ανάποδη πλευρά του υφάσματος που πρόκειται να σιδερώσετε.
Ορισμένα άμυλα για τα ρούχα και συνθετικές ίνες μπορεί να κολλήσουν στην επιφάνεια του σίδερου. Παρακαλούμε να καθαρίζετε την επιφάνεια του σίδερου.
Τα εσωτερικά μέρη μπορεί να παράξουν μεταλλικούς ήχους με την αλλαγή στη θερμοκρασία. Δεν είναι κακό αυτό.
Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες στο εγχειρίδιο χρήστη για την εκκίνηση της συσκευής, σιγουρευτείτε ότι η ηλεκτρική πρίζα σας λειτουργεί συνδέοντας μια άλλη συσκευή. Εάν εξακολουθεί να μη λειτουργεί, μην προσπαθήσετε να αποσυναρμολογήσετε ή να επισκευάσετε τη συσκευή μόνοι σας αλλά πηγαίνετέ την σε εγκεκριμένο κέντρο επισκευής.
Μη χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας. Για να αποφύγετε τον κίνδυνο, αναθέσετε την αντικατάστασή του σε ένα εγκεκριμένο κέντρο επισκευής.
Όχι, είναι φυσιολογικό να παρατηρείτε θόρυβο και κραδασμούς όταν ενεργοποιείται ο ατμός. Η χρήση ατμού ενεργοποιεί τη λειτουργία μιας ηλεκτρικής αντλίας.
Εάν η θερμοκρασία του σίδερου είναι ρυθμιζόμενη (ανάλογα με το μοντέλο), χρησιμοποιείστε ατμό περιστασιακά όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή στο σίδερο.
Η θερμοκρασία στο σίδερο είναι πολύ χαμηλή και δεν μπορεί να δημιουργηθεί ατμός.
Ναι, είναι αρκετά φυσιολογικό. Η ροή του νερού επιτρέπει τον καθαρισμό του εσωτερικού της πλάκας.
Πρέπει να εκτελεστεί η λειτουργία αυτοκαθαρισμού της πλάκας. Ανατρέξτε στο κεφάλαιο «Συντήρηση και καθαρισμός», «Πώς θα καθαρίσω την ατμογεννήτριά μου από τα άλατα;».
Ναι, είναι αρκετά φυσιολογικό. Η λειτουργία αυτοκαθαρισμού προκαλεί τη λειτουργία της ηλεκτρικής αντλίας.
Όχι. Τα δύο καλώδια είναι μονωμένα ξεχωριστά. Προστατεύονται και ελέγχονται αυστηρά. Ωστόσο, εάν παρατηρήσετε ότι το καλώδιο έχει υποστεί φθορά, φροντίστε για την επισκευή του από εξουσιοδοτημένο κέντρο επισκευής
Το σύστημα αυτό προφυλάσσει την πλάκα από εμφράξεις. Η ενεργή επίστρωσή του ελαχιστοποιεί τις ίνες και τις ακαθαρσίες που συχνά κολλούν επάνω στην πλάκα και μειώνουν την ολισθηρότητά της.
Η συσκευή σας περιέχει πολύτιμα ανακτήσιμα ή ανακυκλώσιμα υλικά. Αφήστε την σε ένα σημείο αποκομιδής αστικών απορριμμάτων της περιοχής σας.
Παρακαλείσθε να ανατρέξετε στην ενότητα «Εξαρτήματα» του δικτυακού τόπου για να βρείτε εύκολα ό,τι χρειάζεστε για το προϊόν σας.
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα «Εγγύηση» του δικτυακού τόπου.