Ultragliss, σούπερ εύκολο σιδέρωμα!

Ανακαλύψτε το Ultragliss, ένα δυνατό σίδερο ατμού με πλάκα Ultraglide πολλαπλών κατευθύνσεων για εξαιρετικά εύκολο σιδέρωμα.
 • Πλάκα Ultraglide Durilium 360° πολλαπλών κατευθύνσεων.
 • εξαιρετική ολισθηρότητα προς όλες τις κατευθύνσεις, περιορίζοντας τις ανεπιθύμητες ζάρες.

Βολικό :

 • Δεν υπάρχουν ζάρες από το καλώδιο χάρη στο Easycord system.
 • Άνετος χειρισμός.
 • Σύστημα συλλογής αλάτων (anti scale) για σίδερο με μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Λιγότερη αναπλήρωση φορές χάρη στο δοχείο χωρητικότητας 300ml.
 • Σύστημα κατά της διαφυγής σταγονιδίων (στοπ σταγόνας/anti-drip) που εμποδίζει το νερό να στάξει στα ρούχα.

Ισχυρό : 

 • έως 40g ατμού ανά λεπτό που υγραίνει και μαλακώνειτα υφάσματά σας, για ευκολότερο σιδέρωμα.
 • Ισχυρή ριπή ατμού έως 130g/min ενεργοποιείται μέσω του σιδερώματος.
 • Κάθετη παροχή ατμού.

Εξοικονόμηση ενέργειας :

 • Η λειτουργία Eco εξοικονομεί έως 20% ενέργεια χωρίς να μετριάζει την απόδοση του σίδερου.
 • Εύκολη συντήρηση που διαρκεί χάρη σε διπλό σύστημα κατά των αλάτων (anti-calc) και αυτοκαθαρισμού.
Βασικά
 • All soleplates are not the same. The Durilium® technology invented by Tefal has been used by millions of consumers all over the world.
  For over 30 years, our soleplate has been acclaimed for its outstanding glide which provides fast and effortless ironing and for its excellent scratch resistance even when ironing harmful areas such as zippers.

 •  When ironing delicate fabrics at low temperature, the anti drip prevents water from dripping on your linen

 • Continuous steam output of up to 40g/min gives you the ideal constant amount of steam to efficiently remove all creases. 

 • Your Tefal iron combines a preventive and a cleaning device against calc :
  Action 1:The integrated anti-calc device reduces the formation of calc
  Action 2: The anti-calc system makes the cleaning operation of your iron extremely easy. A regular maintenance will ensure durable steam performance
   

 • Convenient function to quickly refresh or remove creases on hanging garments, jackets, delicate fabrics, etc .  

Χαρακτηριστικά
Συνεχής ροή ατμού 40  g/min
Ώθηση ατμού [steam boost] 130  g/min
Κάθετος ατμός    
Σπρέι    
Ρύθμιση ατμού και θερμοκρασίας Χειροκίνητη ρύθμιση  
Τεχνολογία πλάκας Ultragliss Durilium  
Ολισθηρότητα πλάκας *****  
Διάρκεια πλάκας/αντοχή στα γδαρσίματα *****  
Συνεχής παροχή ατμού Μύτη, πλευρά και κέντρο  
Άνετη λαβή    
Σταθερή βάση εναπόθεσης    
Χωρητικότητα δοχείου νερού 300  ml
Οπή πλήρωσης νερού Μέτρια  
Στοπ ροής    
Λειτουργία Eco    
Μήκος καλωδίου τροφοδοσίας 2  m
Λειτουργία συλλογής αλάτων Ενσωματωμένη ρύθμιση κατά αλάτων και ρύθμιση κατά αλάτων  
Χρώματα Τυρκουάζ  

Οδηγίες & Εγχειρίδια
Συχνές ερωτήσεις

Όχι, αφήστε το σίδερο να κρυώσει πριν το αποθηκεύσετε και ακολουθήστε τις 4 συμβουλές: αδειάστε το νερό που παραμένει στο δοχείο, ρυθμίστε τον θερμοστάτη στο ελάχιστο, κλείστε τον έλεγχο ατμού και στηρίξτε το όρθιο ή τοποθετήστε το στη βάση (ανάλογα με το μοντέλο).
Επιλέξτε μια σιδερώστρα με ρυθμιζόμενο ύψος ώστε να την προσαρμόζετε στα μέτρα σας. Θα πρέπει να είναι σταθερή και στιβαρή ώστε να μπορείτε να τοποθετείτε επάνω της τη συσκευή σιδερώματος.
Η σιδερώστρα θα πρέπει να έχει οπές ώστε να επιτρέπει στον ατμό να περνά από τις ίνες του υφάσματος για να το μαλακώνει και να διευκολύνει το σιδέρωμα. Το σιδερόπανο πρέπει επίσης να είναι κατάλληλο ώστε να επιτρέπει τη διέλευση του ατμού.
Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους: Δεν χρησιμοποιείτε το σωστό τύπο νερού. Χρησιμοποιήσατε προϊόν τύπου άμυλου στα ρούχα σας. Έχουν παγιδευτεί στις οπές του σίδερου ίνες από ρούχα οι οποίες έχουν απανθρακωθεί. Τα ρούχα δεν ξεπλύθηκαν αρκετά και υπάρχει ακόμα απορρυπαντικό επάνω τους ή σιδερώσατε ένα καινούργιο ρούχο πριν το πλύνετε. Δείτε τις οδηγίες χρήσης για να μάθετε ποιος τύπος νερού είναι κατάλληλος και καθαρίζετε την πλάκα κατά καιρούς με νωπό σφουγγάρι.
Είναι σημαντικό να επιλέγετε τη σωστή θερμοκρασία σιδερώματος. Το σίδερό σας έχει ενσωματωμένο θερμοστάτη που ελέγχει τη θερμοκρασία με μεγάλη ακρίβεια σε όλη την επιφάνεια της πλάκας. Ο δίσκος επιλογής του θερμοστάτη διαθέτει διεθνείς ενδείξεις με τελείες που αντιστοιχούν σε τρεις θερμοκρασίες σιδερώματος. Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή θερμοκρασία για τα ρούχα σας: - Ένδειξη με 1 τελεία για συνθετικά υφάσματα. - Ένδειξη με 2 τελείες για μάλλινα και μεταξωτά. - Ένδειξη με 3 τελείες για τα βαμβακερά και τα λινά.
1- Μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά το κουμπί ατμού Boost. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα ανάμεσα σε κάθε χρήση. 2- Το κουμπί της θερμοκρασίας πρέπει να βρίσκεται στην περιοχή Steam (Ατμός) (ανάμεσα στις 2 τελείες και το MAX). 3- Να χρησιμοποιείτε ατμό μόνο όταν το σίδερο είναι καυτό (η λυχνία πρέπει να είναι σβηστή).

Αυτή η λειτουργία σάς παρέχει τη δυνατότητα να σιδερώνετε υφάσματα επί τόπου ή σε κρεμάστρα. Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, ρυθμίστε το κουμπί θερμοκρασίας του σίδερου στη μέγιστη θέση.

• Αφήστε το ύφασμα σε μια κρεμάστρα και τραβήξτε το απαλά με το ένα χέρι.

•Πατάτε διακεκομμένα το κουμπί ελέγχου του ατμού και μετακινείτε το σίδερο από επάνω προς τα κάτω Επειδή ο παραγόμενος ατμός είναι πολύ ζεστός, μαλακώνει τις ίνες και αφαιρεί τις πτυχώσεις.

Σημείωση: Μην χρησιμοποιείτε τη κατακόρυφη λειτουργία ατμού σε ρούχα που φοράει κάποιος.

Ναι, και δεν χρειάζεται να γεμίσετε το δοχείο με νερό. Ρυθμίστε τον έλεγχο ατμού στη θέση Dry (Στεγνό) και ρυθμίστε τη θερμοκρασία ανάλογα με το ύφασμα (βαθμοί φροντίδας •, ••, •••). Στο τέλος του σιδερώματος, συνιστούμε, μόλις κρυώσει το σίδερό σας, να σκουπίζετε την πλάκα και τα σημεία γύρω από τις οπές για να απομακρύνετε τυχόν καμένες ίνες που ενδέχεται να έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται γύρω από τις οπές ατμού.
Εάν δεν έχει χρησιμοποιηθεί για πολύ καιρό (για παράδειγμα αρκετές εβδομάδες), χρησιμοποιήστε το πάνω από το νεροχύτη για λίγα λεπτά για να αφαιρέσετε τυχόν κατάλοιπα που θα μπορούσαν να λεκιάσουν τα ρούχα σας.
Όχι, πρέπει πάντα να βγάζετε το σίδερο από την πρίζα πριν το γεμίσετε.
Για να αποφύγετε τις φθορές στην πλάκα, ακολουθήστε την εξής συμβουλή: - Να τοποθετείτε πάντα το σίδερό σας όρθιο ή στη βάση του (ανάλογα με το μοντέλο), - Αποφεύγετε να σιδερώνετε επάνω από αιχμηρά στοιχεία (κουμπιά, φερμουάρ, κ.λπ.), - Μην καθαρίζετε ποτέ την πλάκα του σίδερού σας με λειαντικά σφουγγάρια ή σύρμα.
Σε κάποια υφάσματα, και ιδίως στα σκουρόχρωμα, μπορούν να εμφανιστούν γυαλάδες. Σας συμβουλεύουμε να σιδερώνετε τα σκουρόχρωμα υφάσματα από την ανάποδη και με τη σωστή θερμοκρασία. Εάν σιδερώνετε υφάσματα μικτής σύνθεσης, ρυθμίστε τη θερμοκρασία ανάλογα με το πιο ευαίσθητο υλικό.
Η συσκευή σας έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με νερό της βρύσης. Εάν το νερό της περιοχής σας είναι πολύ σκληρό, αναμείξτε 50% νερό της βρύσης και 50% αποσταγμένο νερό (που διατίθεται στα καταστήματα).
Μη χρησιμοποιείτε βρόχινο νερό ή νερό που περιέχει πρόσθετα (άμυλο, άρωμα, αρωματικές ουσίες, μαλακτικό κλπ) ή νερό που προέρχεται από συμπύκνωση (π.χ. από στεγνωτήρες, ψυγεία, κλιματιστικά ή βρόχινο νερό). Αυτά περιέχουν οργανικά κατάλοιπα καθώς και μεταλλικά στοιχεία που συμπυκνώνονται υπό την επήρεια της θερμότητας και προξενούν ακανόνιστη λειτουργία, καφέ κηλίδες ή πρόωρη φθορά της συσκευής σας.

Εάν το σίδερό σας έχει σύστημα κατά των αλάτων, θα πρέπει να καθαρίζετε την βαλβίδα κατά των αλάτων μια φορά το μήνα. Για να το κάνετε αυτό, βγάλτε το σίδερο από την πρίζα και αφήστε το να κρυώσει για 30-45 λεπτά. Αδειάστε το νερό και αφαιρέστε την βαλβίδα κρατώντας την από το επάνω μέρος. Αφήστε την βαλβίδα κατά των αλάτων να μουλιάσει για 4 ώρες σε ένα ποτήρι λευκό ξύδι του εμπορίου ή φυσικό χυμό λεμονιού, και έπειτα ξεπλύνετέ την πολύ καλά με νερό βρύσης. Τοποθετήστε ξανά την βαλβίδα κατά των αλάτων στο σίδερό σας. Προσοχή! Μην αγγίζετε ποτέ την άκρη της βαλβίδας κατά των αλάτων. Το σίδερο δεν λειτουργεί χωρίς τη βαλβίδα κατά των αλάτων.
Πρώτα, γεμίστε το δοχείο του σίδερου με νερό μέχρι την ένδειξη MAX. Ρυθμίστε τον έλεγχο θερμοστάτη στο Max και τον έλεγχο ατμού στο DRY (ΣΤΕΓΝΟ) και ανάψτε τη συσκευή. Τοποθετήστε το σίδερο όρθιο στη βάση του και αφήστε το να ζεσταθεί για περίπου 5 λεπτά. Βγάλτε το σίδερο από την πρίζα και κρατήστε το σε οριζόντια θέση πάνω από το νεροχύτη. Αφαιρέστε την βαλβίδα κατά των αλάτων (ή ρυθμίστε τον έλεγχο στο αυτοκαθάρισμα/αυτόματο καθάρισμα αναλόγως του μοντέλου). Ο ατμός, το νερό και τα κατάλοιπα αλάτων θα φύγουν από τον θάλαμο ατμού μέσω των οπών ατμού και το σίδερο θα είναι καθαρό. Στο τέλος της διαδικασίας, πιέστε τη βαλβίδα κατά των αλάτων πίσω στη θέση της. Όταν το σίδερό σας είναι κρύο, θα μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σας σκούπα για να τραβήξετε απαλά τα άλατα και τη σκόνη που μπορεί να έχει φράξει τις οπές της πλάκας.
Τέσσερις καλές συμβουλές: Μετά τη χρήση, αδειάστε το δοχείο, κλείστε τον έλεγχο ατμού, ρυθμίστε τον θερμοστάτη στο ελάχιστο και αφήστε το σίδερο σε όρθια θέση ή τοποθετήστε το στη βάση του (ανάλογα με το μοντέλο). Καθαρισμός: Χρησιμοποιήστε ένα νωπό μαλακό πανί για να σκουπίσετε το σίδερό σας και μην χρησιμοποιείτε ποτέ καθαριστικά ή διαλυτικά. Εάν το σίδερό σας έχει λειτουργία αυτοκαθαρισμού, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο οδηγιών πριν το χρησιμοποιήσετε. Συμβουλές: - Να χρησιμοποιείτε πάντα μη επεξεργασμένο νερό στο σίδερό σας. Εάν το νερό σας είναι πολύ σκληρό, προτείνουμε να χρησιμοποιείτε ένα μείγμα 50% μη επεξεργασμένο νερό βρύσης και 50% αποσταγμένο νερό. - Αποφεύγετε να τοποθετείτε το σίδερό σας σε αντικείμενα με αιχμηρή επιφάνεια, όπως φερμουάρ και μεταλλικά κουμπιά. - Μην αφήνετε το σίδερό σας σε οριζόντια θέση πάνω σε ανώμαλες επιφάνειες.
Πρέπει να λαμβάνετε τις απαραίτητες προφυλάξεις ώστε να χρησιμοποιείτε χωρίς κίνδυνο το σίδερό σας. Πάρα πολύ σημαντικό … Μην αφήνετε ποτέ ένα ζεστό σίδερο χωρίς επίβλεψη. Αυτό είναι σκόπιμο όχι μόνο για να αποφύγετε την υπερθέρμανση του σίδερου ή της επιφάνειας πάνω στην οποία είναι τοποθετημένο, αλλά και για να διασφαλίσετε ότι δεν θα καεί κανείς. Εάν η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητά σας, επιλέξτε ένα σίδερο με λειτουργία αυτόματης διακοπής.  Και ποτέ, μα ποτέ… Ποτέ μην αφήνετε ένα καυτό σίδερο σε μέρος όπου μπορούν να έχουν πρόσβαση παιδιά ή κατοικίδια ζώα, καθώς υπάρχει κίνδυνος να το ρίξουν και να τραυματιστούν. Όπως κάθε ηλεκτρική συσκευή, ποτέ μην βάζετε το σίδερό σας σε νερό. Μην χρησιμοποιείτε σίδερο που έχει πέσει κάτω ή έχει υποστεί φθορά το καλώδιό του. Εάν έχετε την παραμικρή αμφιβολία σχετικά με την κατάσταση του σίδερού σας, επικοινωνήστε με το Κέντρο Επισκευής. Πάντα να βγάζετε το σίδερό σας από την πρίζα πριν το αφήσετε, το καθαρίσετε ή το γεμίσετε με νερό (εκτός εάν πρόκειται για μοντέλο με αφαιρούμενο δοχείο νερού). Ελέγχετε τακτικά τη στάθμη του νερού ώστε να είστε σίγουροι ότι είναι πάντα αρκετό.
Μην χρησιμοποιείτε ποτέ προϊόντα αφαλάτωσης ή ξύδι όταν ξεπλένετε τον λέβητα: υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί ζημιά. - Αυτοκαθαρισμός: ζεστάνετε το σίδερο, βγάλτε το από την πρίζα, αφαιρέστε τη βαλβίδα κατά των αλάτων και ψεκάστε το σίδερο πάνω από το νεροχύτη. - Καθαρισμός της βαλβίδας κατά των αλάτων: Αφαιρέστε τη βαλβίδα κατά των αλάτων και βυθίστε την σε ένα ποτήρι λευκό ξύδι ή απλό χυμό λεμόνι για 4 ώρες.
Το δοχείο δεν έχει σχεδιαστεί για να αδειάζει εντελώς το νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε ή να αποθηκεύετε το σίδερο ακόμα και όταν παραμένει μια μικρή ποσότητα νερού. Κατά την αποθήκευση, παρακαλούμε να αφαιρείτε όσο περισσότερο νερό μπορείτε και να αποθηκεύετε το σίδερο σε όρθια θέση.
Η πλάκα Durillium:
Καθαρίζετε τακτικά την πλάκα με νωπό, μη μεταλλικό σφουγγάρι. Για ευκολότερο, μη διαβρωτικό καθαρισμό της πλάκας του σίδερου χρησιμοποιείτε νωπό σφουγγάρι στην πλάκα όσο αυτή είναι ζεστή.
Εάν δυσκολεύεστε να αφαιρέσετε τη βρωμιά, χρησιμοποιήστε την ειδικά σχεδιασμένη για τον καθαρισμό των πλακών Durillium ράβδο.
- Η πλάκα από ανοξείδωτο ατσάλι:
Καθαρίζετε την πλάκα του σίδερού σας όταν είναι κρύα με νωπό πανί ή μη λειαντικό σφουγγάρι.
- Η αυτοκαθαριζόμενη πλάκα:
Συνιστάται να χρησιμοποιείτε μαλακό, νωπό πανί στη ζεστή πλάκα, ώστε να μην προκληθούν ζημίες στην επιφάνεια.
Προσοχή: Η χρήση ενός προϊόντος καθαρισμού σίδερου θα προκαλέσει ζημίες στην αυτοκαθαριζόμενη επίστρωση της πλάκας.


Ανακινήστε απαλά το σίδερό σας για να το επανενεργοποιήσετε, τότε οι λυχνίες πρέπει να αρχίσουν να αναβοσβήνουν και το προϊόν πρέπει να αρχίσει να θερμαίνεται.
3 πιθανές αιτίες: - Δεν υπάρχει ηλεκτρική παροχή: Ελέγξτε εάν η πρίζα έχει συνδεθεί σωστά ή προσπαθήστε να συνδέσετε το σίδερο σε άλλη πρίζα. - Ο έλεγχος θερμοκρασίας έχει ρυθμιστεί πολύ χαμηλά: Ρυθμίστε τον έλεγχο θερμοκρασίας σε υψηλότερη θερμοκρασία. - Έχει ενεργοποιηθεί η αυτόματη ηλεκτρονική διακοπή*: Μετακινήστε το σίδερό σας * ανάλογα με το μοντέλο
Να ρυθμίζετε πάντα το σίδερό σας στη λειτουργία «No Steam» («Χωρίς Ατμό») πριν αρχίσετε να το γεμίζετε.
Ορισμένα σίδερα (ανάλογα με το μοντέλο) μπορούν να παράξουν ατμό όταν έχουν ρυθμιστεί στη Μία τελεία, ωστόσο τα περισσότερα σίδερά μας παράγουν ατμό μόνο όταν έχουν ρυθμιστεί στις 2 ή τις 3 τελείες. Αν δείτε το δίσκο επιλογής του θερμοστάτη στο σίδερό σας θα παρατηρήσετε ότι στις ρυθμίσεις με τις 2 και τις 3 τελείες υπάρχει σκιασμένο φόντο, που δείχνει ότι το σίδερο θα παράξει ατμό όταν ο δίσκος επιλογής ρυθμίζεται εντός αυτής της σκιασμένης περιοχής.
Δεν απελευθερώνουν ατμό όλες οι οπές, οι μικρότερες οπές της πλάκας που μοιάζουν με οπές ατμού στην πραγματικότητα έχουν σχεδιαστεί για να συμβάλουν στην ικανότητα ολίσθησης της πλάκας.
Δεν υπάρχει αρκετό νερό μέσα στο δοχείο. Γεμίστε το με την ποσότητα που υποδεικνύεται στις οδηγίες χρήσης.
Όλα τα σίδερα περιλαμβάνουν μια λυχνία θερμοστάτη. Είναι φυσιολογικό να αναβοσβήνει ο θερμοστάτης. Αυτό δείχνει ότι ο θερμοστάτης λειτουργεί και ότι η πλάκα σας διατηρείται στην επιθυμητή θερμοκρασία. Εάν η λυχνία αυτόματης διακοπής αναβοσβήνει, πρέπει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματης διακοπής. Αυτό γίνεται ανακινώντας ελαφρά το σίδερο, ώστε να ξαναζεσταθεί.
Όταν ζεσταίνετε το σίδερό σας για πρώτη φορά, μπορεί να παρατηρήσετε ελαφριά οσμή και καπνό που οφείλονται στο γεγονός ότι καίγονται κατάλοιπα από την διαδικασία κατασκευής της συσκευής. Τα φαινόμενα αυτά είναι αβλαβή και θα εξαφανιστούν γρήγορα.
Αυτό είναι φυσιολογικό. Το σίδερό σας παράγει πολύ ατμό. Αυτός ο ατμός υγροποιείται στη σανίδα. Ορισμένες σταγόνες ίσως εμφανίστηκαν κάτω από τη σανίδα σιδερώματος και έπεσαν στο πάτωμα.
Το σίδερό σας αποθηκεύτηκε σε οριζόντια θέση χωρίς να αδειάσει το δοχείο νερού και με τον επιλογέα στη θέση ατμού. Όταν αποθηκεύετε το σίδερό σας σε οριζόντια θέση, ελέγχετε εάν το δοχείο είναι άδειο και εάν ο επιλογέας είναι στη θέση «DRY».
Ελέγξτε τα ακόλουθα: - Το δοχείο είναι άδειο ή σχεδόν άδειο. Προσθέστε νερό, - Η θερμοκρασία που έχει επιλεχθεί είναι υπερβολικά χαμηλή και δεν επιτρέπει την παραγωγή ατμού. Ρυθμίστε τον θερμοστάτη στη ζώνη ατμού (ανάμεσα στις 2 τελείες και το MAX), - Εάν το σίδερό σας έχει ρύθμιση ελέγχου Dry/Steam (Στεγνό/Ατμός), επιλέξτε τη θέση Steam (Ατμός),- Έχουν συγκεντρωθεί άλατα στο σίδερό σας, αφαλατώστε το.
Παρακαλείσθε να ελέγξετε τα εξής:
• Το δοχείο νερού είναι άδειο ή σχεδόν άδειο. Προσθέστε νερό στο δοχείο.
• Η επιλεχθείσα θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αυτή. Τοποθετήστε τον θερμοστάτη στη ζώνη που περιλαμβάνεται μεταξύ των τριών κουκίδων και της ένδειξης MAX.
Η λειτουργία «έξτρα ατμός» ή «turbo» δεν μπορεί να χρησιμοποιείται εντατικά. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μεταξύ κάθε πατήματος του πλήκτρου.
Γεμίζετε το δοχείο με την επιλογή Dry/Steam (Στεγνό/Ατμός) στη θέση Steam (Ατμός) – πρέπει να βρίσκεται στη θέση Dry (Στεγνό). Ή έχετε γεμίσει υπερβολικά το σίδερό σας – μην υπερβαίνετε το επίπεδο «MAX» στο δοχείο.
Ορισμένα άμυλα για τα ρούχα και συνθετικές ίνες μπορεί να κολλήσουν στην επιφάνεια του σίδερου. Παρακαλούμε να καθαρίζετε την επιφάνεια του σίδερου.
Πρόκειται πιθανώς για αποκρυσταλλωμένο υποχλωριώδες ασβέστιο. Εφαρμόστε τις οδηγίες αυτο-καθαρισμού που περιέχονται στο εγχειρίδιο οδηγιών, δύο ή τρεις φορές. Εάν δεν λυθεί το πρόβλημα, ίσως το σίδερό σας να χρειάζεται επισκευή. Παρακαλούμε να απευθυνθείτε σε ένα κέντρο συντήρησης.
Τα εσωτερικά μέρη μπορεί να παράξουν μεταλλικούς ήχους με την αλλαγή στη θερμοκρασία. Δεν είναι κακό αυτό.
Μη χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας. Για να αποφύγετε τον κίνδυνο, αναθέσετε την αντικατάστασή του σε ένα εγκεκριμένο κέντρο επισκευής.
Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες στο εγχειρίδιο χρήστη για την εκκίνηση της συσκευής, σιγουρευτείτε ότι η ηλεκτρική πρίζα σας λειτουργεί συνδέοντας μια άλλη συσκευή. Εάν εξακολουθεί να μη λειτουργεί, μην προσπαθήσετε να αποσυναρμολογήσετε ή να επισκευάσετε τη συσκευή μόνοι σας αλλά πηγαίνετέ την σε εγκεκριμένο κέντρο επισκευής.

Το ηλεκτρονικό σύστημα σταματά το ρεύμα και η λυχνία αυτόματης διακοπής αναβοσβήνει εάν το σίδερο δεν μετακινηθεί για περισσότερο από 8 λεπτά (όρθιο ή στη βάση του) ή εάν μείνει στην οριζόντια θέση του για περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα. Για να θέσετε το σίδερο ξανά σε λειτουργία, ανακινήστε το απαλά έως ότου σβήσει η λυχνία.
Αυτό μπορεί να οφείλεται στη χρήση χημικών ουσιών αφαλάτωσης ή πρόσθετων στο νερό σιδερώματος. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ αυτόν τον τύπο προϊόντος στο δοχείο νερού (δείτε τις συμβουλές μας σχετικά με το νερό που πρέπει να χρησιμοποιείται). Όλα τα είδη ρουχισμού, και ιδίως τα καινούργια, πρέπει να πλένονται και να ξεπλένονται πολύ καλά, ώστε να απομακρύνονται τυχόν κατάλοιπα σαπουνιού ή χημικά κατάλοιπα, πριν σιδερωθούν. Εάν δεν απομακρυνθούν με το πλύσιμο, μπορούν να εμφανιστούν αργότερα με το πέρασμα της πλάκας με τη μορφή μικρών καφέ ή λευκών κηλίδων ή ραβδώσεων στα ρούχα σας.
Χρησιμοποιήστε τις κατάλληλες θερμοκρασίες στο θερμοστάτη για κάθε ύφασμα. Το ότι κολλάει η πλάκα μπορεί να οφείλεται στη χρήση άμυλου. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε άμυλο, απλώς ψεκάστε το στην ανάποδη του ρούχου, έτσι ώστε το άμυλο να μην έρχεται σε επαφή με την πλάκα.
Ο συλλέκτης κατά των αλάτων συλλέγει αυτομάτως τα άλατα που σχηματίζονται μέσα στο σίδερό σας. Η ποσότητα αλάτων που συλλέγονται εξαρτάται από τη σκληρότητα του νερού σας.
Το σύστημα αυτό προφυλάσσει την πλάκα από εμφράξεις. Η ενεργή επίστρωσή του ελαχιστοποιεί τις ίνες και τις ακαθαρσίες που συχνά κολλούν επάνω στην πλάκα και μειώνουν την ολισθηρότητά της.
Όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς, τόσο πιο γρήγορα φτάνει το σίδερο την επιθυμητή θερμοκρασία.
Παρακαλείσθε να ανατρέξετε στην ενότητα «Εξαρτήματα» του δικτυακού τόπου για να βρείτε εύκολα ό,τι χρειάζεστε για το προϊόν σας.
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα «Εγγύηση» του δικτυακού τόπου.
Η συσκευή σας περιέχει πολύτιμα ανακτήσιμα ή ανακυκλώσιμα υλικά. Αφήστε την σε ένα σημείο αποκομιδής αστικών απορριμμάτων της περιοχής σας.