TEFAL Σετ χύτρα ταχύτητας Clipso Easy 7,5L + 5L P46353

Σετ χύτρα ταχύτητας Clipso Easy 7,5L + 5L P46353 Η πρώτη χύτρα και κατσαρόλα 2 σε 1 της Tefal.   

Στον ατμό ή βραστό, είναι για εσάς εδώ! Η χύτρα ClipsoMinut'® 4-piece set προσαρμόζεται πάντα στις ανάγκες της μαγειρικής σας, είτε θέλετε να ετοιμάσετε ένα απλό και γρήγορο βραδινό είτε ένα πλούσιο κυριακάτικο μεσημεριανό γεύμα για όλη την οικογένεια. Χάρη στην επιλογή μεταξύ 2 τύπων μαγειρέματος που διαθέτει, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο μαγειρέματος για τέλειες σούπες, ψάρια και λαχανικά στον ατμό ή για βραστά κρέατα και σάλτσες. Η κατσαρόλα χωρητικότητας 5 λίτρων διαθέτει αντικολλητική επίστρωση από τιτάνιο για εύκολο καθάρισμα. Η ανοξείδωτη κατσαρόλα χωρητικότητας 7,5 λίτρων, με ελαφριά πρακτική σχεδίαση και ανθεκτικό άριστης ποιότητας υλικό που συνοδεύεται από 10ετή εγγύηση είναι ό,τι καλύτερο για γρήγορα, πολύ γευστικά γεύματα για όλη την οικογένεια. Διαθέτει γυάλινο καπάκι το οποίο προσαρμόζεται τέλεια τόσο στην κατσαρόλα των 5 λίτρων όσο και των 7,5 λίτρων. Ένα καταπληκτικό ευέλικτο σετ για να σας συνοδεύει στη μαγειρική σας, όποιες και αν είναι οι ανάγκες σας.

ΣΕΤ ΧΥΤΡΑΣ TEFAL CLIPSOMINUT' 4 ΤΕΜΑΧΙΩΝ: Γευστικά πιάτα και απολαυστικά βραστά

Το σετ χύτρα & κατσαρόλα ClipsoMinut'® Duo 2-σε-1 είναι η άνετη και εύκολη απάντηση για εξαιρετικά αποτελέσματα. Από κρέας και ψάρι μέχρι λαχανικά, ακόμη και επιδόρπια... Είναι εδώ για εσάς, για να τα κάνει όλα! Ετοιμάστε απολαυστικά γεύματα έως και δύο φορές πιο γρήγορα* είτε με την επιλογή μαγειρέματος στον ατμό ή με την επιλογή αργού μαγειρέματος που απελευθερώνει σταδιακά τις γεύσεις - εύκολα χάρη στην ρύθμιση μαγειρέματος 2 θέσεων που υπάρχει στο καπάκι της χύτρας. Το σετ διατίθεται με 2 σκεύη για μεγαλύτερη ευελιξία: μια κατσαρόλα χωρητικότητας 5 λίτρων με αντικολλητική επίστρωση για εύκολο καθάρισμα και μια ανθεκτική και πρακτική ανοξείδωτη χύτρα, χωρητικότητας 7,5 λίτρων με 10ετή εγγύηση. Στο σετ συμπεριλαμβάνονται ακόμη: Γυάλινο καπάκι το οποίο προσαρμόζεται τέλεια τόσο στην κατσαρόλα των 5 λίτρων όσο και των 7,5 λίτρων. Ένα πραγματικό ευέλικτο σετ που θα σας συνοδεύει στο καθημερινό σας μαγείρεμα.
Βασικά
 • Επιλογή μεταξύ 2 τύπων μαγειρέματος

  "Με την έξυπνη επιλογή μεταξύ 2 τύπων μαγειρέματος που διαθέτει, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε μαγείρεμα στον ατμό ή βράσιμο χρησιμοποιώντας τη βαλβίδα. Χάρη στον πεπιεσμένο ατμό, μπορείτε να μαγειρεύετε σούπες, λαχανικά, ψάρια, αμυλούχα και επιδόρπια έως και 2 φορές πιο γρήγορα*. Με την επιλογή αργού μαγειρέματος, θα έχετε απολαυστικά, πλούσια σε γεύση γεύματα τέλεια μαγειρεμένα χάρη στην αντικολλητική επίστρωση τιτανίου,

 • ΓΡΗΓΟΡΟ

   

  Μαγειρεύει έως και 2 φορές πιο γρήγορα*.

   

  *σε σύγκριση με τον χρόνο μαγειρέματος σε κατσαρόλα Tefal®.

   

 • ΕΥΚΟΛΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ

  Ανοίξτε και κλείστε τη χύτρα σας με απόλυτη ευκολία, μόνο με το ένα χέρι.

   

 • default

  ΠΡΑΚΤΙΚΗ

  "Ανοίξτε και κλείστε τη χύτρα σας με απόλυτη ευκολία,
  μόνο με το ένα χέρι."
   

 • ΑΣΦΑΛΗΣ

   

  Σύστημα 5 σημείων ασφαλείας για απόλυτα ασφαλές μαγείρεμα στη χύτρα
   

   

 • ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΗ

  Κατσαρόλα χωρητικότητας 5 λίτρων με αντικολλητική επίστρωση τιτανίου για πανεύκολο καθάρισμα, ακόμη και μετά από χρόνια χρήσης.


   

 • default

  ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ  

  Η αντικολλητική κατσαρόλα χωρητικότητας 7,5 λίτρων συνοδεύεται από 10ετή εγγύηση.
   


   

 • ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ

  Έως και 80% διατήρηση της βιταμίνης C* *με την ClipsoMinut σε σύγκριση με μαγείρεμα μπρόκολου με κατσαρόλα Tefal®

 • ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ

  Η στιβαρή και ανθεκτική επιλογή που αντέχει στον χρόνο.

 • default

  Καπάκι χύτρας

  Ιδανικό για τις κατσαρόλες των 5 και των 7,5 λίτρων

 • default

  Γυάλινο καπάκι με χερούλι για εύκολη λαβή

  Κατάλληλο τόσο για την κατσαρόλα των 5 όσο και των 7,5 λίτρων

 • default

  ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

  "Σχεδιάζεται και κατασκευάζεται στη Γαλλία, αξιοποιώντας όλη τη γαλλική εξειδίκευση και τεχνογνωσία
  "

Χαρακτηριστικά
Πηγή θερμότητας ΕΠΑΓΩΓΙΚΗ ΕΣΤΙΑ - ΑΕΡΙΟΥ - ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ - ΚΕΡΑΜΙΚΗ - ΑΛΟΓΟΝΟΥ  
Συμπληρωματικό κάλυμμα ΟΧΙ  
Σύστημα ανοίγματος/κλεισίματος Σύστημα καμπύλωσης  
One-handed opening    
Pot material Coated aluminum  
Εσωτερική επίστρωση/φινίρισμα ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ  
Εξωτερική επίστρωση/φινίρισμα ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ  
Τύποι λαβών κατσαρόλας Σταθερό  
Σύστημα παροχής ατμού Ελεγχόμενο  
Δείκτης πίεσης    
Number of cooking programs 2  

Οδηγίες & Εγχειρίδια
Συχνές ερωτήσεις
Μπορείτε να ανοίξετε τη χύτρα ταχύτητας όταν έχει κρυώσει και έχει ελαττωθεί η εσωτερική πίεση [όταν ο δείκτης ασφάλισης ή ο δείκτης πίεσης (ανάλογα με το μοντέλο) έχει κατεβεί εντελώς].
Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη χύτρα ταχύτητας για μαγείρεμα στον ατμό. Είναι μια υψηλής ποιότητας μέθοδος μαγειρέματος, για παράδειγμα, λαχανικών: διατηρεί τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά. -Μην χρησιμοποιείτε ποσότητα υγρού άνω των 750 ml (6 ποτήρια). -Χρησιμοποιείτε το καλάθι ατμού. Το τοποθετείτε στο τρίποδο ή το κρεμάτε από τις προεξοχές στο τηγάνι (ανάλογα με το μοντέλο) και προσέχετε ώστε τα τρόφιμα να μην εμβαπτίζονται στο νερό.
Μην αφήνετε τρόφιμα στη χύτρα ταχύτητας πριν και μετά το μαγείρεμα. Βάζετε το μαγειρεμένο φαγητό στο ψυγείο, σε κλειστό δοχείο.
Ελέγξτε: -το χρόνο μαγειρέματος, -αν η πηγή θερμότητας έχει ρυθμιστεί σε επαρκώς υψηλή τιμή μετά την επίτευξη της πίεσης λειτουργίας, -τη σωστή θέση της βαλβίδας ρύθμισης της πίεσης, -την ποσότητα του υγρού.
Ο χρόνος μαγειρέματος με χύτρα ταχύτητας μπορεί να είναι έως και 3 φορές μικρότερος σε σύγκριση με το μαγείρεμα σε συμβατική κατσαρόλα. Αρχίστε με τις συνταγές στο βιβλίο συνταγών/οδηγιών που συνοδεύει τη χύτρα σας. Αφού κατανοήσετε τις βασικές αρχές, μπορείτε να τις εφαρμόσετε σε άλλες συνταγές. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να προσθέτετε τουλάχιστον 250 ml (2 ποτήρια) υγρού.
Υπάρχουν 2 μέθοδοι: Αργή απελευθέρωση - περιστρέψτε βαθμιαία τον επιλογέα προγράμματος στη θέση ατμού. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται για βραστά, λαχανικά, μεγάλα κομμάτια κρέατος και εδέσματα ψαριού. Γρήγορη απελευθέρωση - τοποθετήστε τη χύτρα κάτω από βρύση με τρεχούμενο κρύο νερό κατευθύνοντας τη ροή του νερού πάνω στο μεταλλικό τμήμα του καπακιού. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται για φαγητά με βάση τα υγρά, όπως σούπες, ρύζι, ζυμαρικά, πουτίγκες γάλακτος, κρέμες με αυγό, μείγματα κέικ και πουτίγκας, συνταγές που περιλαμβάνουν ρύζι ή ζυμαρικά και συνταγές με μεγάλη περιεκτικότητα σε υγρό, ώστε να αποφευχθεί η εκτόξευση του υγρού από τη βαλβίδα ατμού μαζί με τον ατμό όταν απελευθερώνετε τη βαλβίδα ρύθμισης πίεσης. Όταν είναι κατεβασμένος ο δείκτης πίεσης, τότε έχει εκτονωθεί όλη η πίεση.
Χρησιμοποιείτε πάντοτε τουλάχιστον 250 ml υγρού.
Η απουσία πίεσης είναι φυσιολογική κατά τα πρώτα 5 λεπτά. Η θερμοκρασία της χύτρας ταχύτητας εξακολουθεί να αυξάνεται. Αλλά, εάν δεν έχει αναπτυχθεί πίεση μετά τα πρώτα 5 έως 10 λεπτά, ελέγξτε αν:
• η φλόγα είναι αναμμένη και η πηγή θερμότητας είναι ρυθμισμένη στη μέγιστη τιμή,
• έχει κλείσει σωστά το καπάκι,
• έχει τοποθετηθεί σωστά το λάστιχο και δεν είναι βρώμικο ή παραμορφωμένο,
• υπάρχει αρκετό νερό στο δοχείο: τουλάχιστον 250ml (2 ποτήρια),
• έχει ρυθμιστεί σωστά ο διακόπτης πίεσης (ανάλογα με το μοντέλο),
• είναι μπλοκαρισμένος ο δείκτης ασφάλισης ή ο δείκτης πίεσης (ανάλογα με το μοντέλο),
σε κάθε περίπτωση, ανατρέχετε στο φυλλάδιο οδηγιών της χύτρας ταχύτητας.
Χρησιμοποιείτε κατάλληλες πηγές θερμότητας. Ανατρέξτε στις οδηγίες χρήσης σχετικά με την καταλληλότητα των πηγών θερμότητας. Μοντέλα με την αποκλειστική βάση Diffusal της εταιρείας μας αποδίδουν εξαιρετικά σε κάθε τύπο επιφανειών μαγειρικής, συμπεριλαμβανομένων των επαγωγικών εστιών. Χρησιμοποιείτε εστία με διάμετρο ίση ή μικρότερη από εκείνη της βάσης της χύτρας ταχύτητας.
• Η χύτρα ταχύτητας έχει υπερπληρωθεί.
• Η θερμότητα είναι υπερβολική.
• Ο ρυθμιστής πίεσης, ο δείκτης ασφάλισης ή η διάταξη ασφαλείας έχει μπλοκάρει εξαιτίας πλημμελούς συντήρησης και αποτρέπει την κανονική λειτουργία.
Προτού ανοίξετε τη χύτρα, βεβαιωθείτε ότι έχετε απελευθερώσει όλο τον ατμό και ότι έχει κατέβει ο δείκτης ασφαλείας. Εάν είστε βέβαιοι ότι έχει απελευθερωθεί όλος ο ατμός, τραντάξτε το προϊόν και ελέγξτε αν κατέβηκε ο δείκτης ασφάλισης ή ο δείκτης πίεσης (ανάλογα με τα μοντέλα). Εάν όχι, τοποθετήστε τη χύτρα κάτω από κρύο νερό και προσπαθήστε ξανά να την ανοίξετε.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κατσαρόλα ως ένα τεράστιο βαθύ τηγάνι ή ως κατσαρόλα. Για το συγκεκριμένο σκοπό μπορείτε να αγοράσετε γυάλινο καπάκι για τη χύτρα ταχύτητας
Μπορείτε να μαγειρέψετε ουσιαστικά τα πάντα σε μια χύτρα ταχύτητας: Μπορείτε να μαγειρέψετε σούπες, κρέας, ψάρι και λαχανικά και να δημιουργήσετε επίσης πεντανόστιμα γκλυκίσματα. Για ολοκληρωμένες ιδέες συνταγών ανατρέξτε στο βιβλίο συνταγών της χύτρας ταχύτητας ή στον δικτυακό τόπο της εταιρείας.
Σβήστε την πηγή θερμότητας. Αφήστε τη χύτρα ταχύτητας να κρυώσει. Αφού ανοίξετε τη χύτρα ταχύτητας, ελέγξτε αν έχει διαφύγει όλος ο ατμός και αν ο δείκτης ασφάλισης είναι στη σωστή θέση (ανάλογα με το μοντέλο). Ελέγξτε και καθαρίστε όλα τα λειτουργικά μέρη και την κατάσταση του λάστιχου. Εάν το πρόβλημα επιμείνει, πηγαίνετε τη χύτρα ταχύτητας (όλα τα μέρη της) σε ένα συνιστώμενο κέντρο επισκευής.
Οι περισσότερες χύτρες ταχύτητας διαθέτουν τη ρύθμιση 1. για τρόφιμα όπως λαχανικά και τη ρύθμιση 2. για κρέατα και κατεψυγμένα τρόφιμα.
Το μαγείρεμα αρχίζει όταν η βαλβίδα ρύθμισης της πίεσης επιτρέπει τη σταθερή απελευθέρωση ατμού με σταθερό θόρυβο σφυρίγματος. Στο σημείο αυτό, χαμηλώστε την ένταση της εστίας και υπολογίστε τον χρόνο μαγειρέματος που αναφέρεται στη συνταγή. Με μια χύτρα Nutricook, ένας δεύτερος ήχος κουδουνίσματος σάς προειδοποιεί να χαμηλώσετε την ένταση της εστίας για να ολοκληρώσετε το μαγείρεμα με ήπιο ατμό.
Η αύξηση της πίεσης θα διαρκέσει περισσότερο, αλλά ο χρόνος μαγειρέματος θα είναι ίδιος (μόλις ενεργοποιηθεί η βαλβίδα λειτουργίας).
Το καλάθι πρέπει να χρησιμοποιείται υποχρεωτικά κατά το μαγείρεμα με ατμό. Μπορείτε να επιλέξετε αν θα το χρησιμοποιήσετε κατά τον βρασμό.
Για μαγείρεμα απευθείας στο σκεύος, να προσθέτετε πάντοτε ελάχιστη ποσότητα υγρού ή τουλάχιστον ίση με 2 ποτήρια (25 cl ή 8,8 UK fl oz).
Για μαγείρεμα στον ατμό, προσθέστε 75 cl (26 UK fl oz) νερού στον πάτο του σκεύους.
Μέγιστη πλήρωση: μη γεμίζετε τη χύτρα ταχύτητας πάνω από τα 2/3 του ύψους του σκεύους.
Προσοχή: αν η χύτρα ταχύτητας θερμανθεί χωρίς να περιέχει υγρό, θα πρέπει να την φέρετε για έλεγχο σε εξουσιοδοτημένο κέντρο εξυπηρέτησης.
Για το μαγείρεμα μεγάλων κομματιών κρέατος και τροφών με επιφανειακό δέρμα (ολόκληρα λουκάνικα, γλώσσα, πουλερικά...), σας συμβουλεύουμε να τα τρυπάτε πριν από το μαγείρεμα με μαχαίρι ή πιρούνι. Πράγματι, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ίσως περιέχουν υγρό που βράζει και πιτσιλάει.
Είναι επιτακτικό να φροντίσετε για τον έλεγχο της χύτρας ταχύτητας από εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις μετά από 10 χρόνια χρήσης.

ΠΛΥΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ:
• Μετά από κάθε χρήση, να πλένετε την κατσαρόλα, το καλάθι και το λάστιχο στεγανοποίησης με νερό και υγρό πιάτων. Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη ή χλωριούχα προϊόντα.


ΠΛΥΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ (*ανάλογα με τη χύτρα ταχύτητας):
• Πλύνετε το καπάκι και το λάστιχο στεγανοποίησης με σφουγγάρι και υγρό πιάτων χωριστά.
• Στεγνώστε τα και επανατοποθετήστε το λάστιχο στεγανοποίησης στο καπάκι.
Προσοχή: Ποτέ μην βάζετε το χρονόμετρο κάτω από το νερό, εφόσον έχετε χρονόμετρο.


ΠΛΥΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ (*ανάλογα με τη χύτρα ταχύτητας):
• Μετά από κάθε χρήση, συνιστάται να αφαιρείτε τη μονάδα ελέγχου για να την πλύνετε.
• Γυρίστε ανάποδα το καπάκι και χρησιμοποιήστε ένα κέρμα για να ξεβιδώσετε το παξιμάδι στερέωσης της μονάδας σας.
• Πλύνετε τη μονάδα και το καπάκι με σφουγγάρι και υγρό πιάτων.
Προσοχή: ποτέ μην βάζετε το χρονόμετρο κάτω από το νερό.
• Στερεώστε ξανά τη μονάδα στο καπάκι, βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης θέσης είναι ευθυγραμμισμένος με το εικονόγραμμα "ανοιγμα χύτρας ταχύτητας" και ότι οι σιαγόνες εφάπτονται καλά στο καπάκι. Γυρίστε ανάποδα τη συναρμολόγηση και σφίξτε το παξιμάδι.


ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ:
Ανάλογα με το μοντέλο σας, ο αριθμός των εξαρτημάτων που μπορούν να μπουν στο πλυντήριο πιάτων θα είναι διαφορετικός.
Σε ορισμένα μοντέλα, μπορεί να μπει στο πλυντήριο πιάτων μόνο η κατσαρόλα.
Σε άλλα μοντέλα, μπορούν να μπουν στο πλυντήριο πιάτων μόνο η κατσαρόλα και το καπάκι, χωρίς τη μονάδα.
Στο μοντέλο ClipsoMinut' Duo, κανένα από τα εξαρτήματα δεν μπορεί να μπει στο πλυντήριο πιάτων.
Σημείωση: Κανένα λάστιχο στεγανοποίησης, χρονόμετρο ή μονάδα δεν μπορούν να μπουν στο πλυντήριο πιάτων.


ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:
1) Αν έχετε προϊόν με αποσπώμενη μονάδα:
Όταν καθαρίζετε τη μονάδα, αξιοποιήστε την ευκαιρία για να ελέγξετε ότι δεν είναι φραγμένες οι διατάξεις ασφάλειας.
• Έξοδος απελευθέρωσης ατμού: ελέγξτε οπτικά ότι δεν είναι φραγμένη η έξοδος στρέφοντάς την προς το φως. Εάν είναι φραγμένη, βάλτε τη κάτω από τρεχούμενο νερό.
• Ελέγξτε ότι η βαλβίδα λειτουργίας μπορεί να κινηθεί επιλέγοντας το εικονόγραμμα "λαχανικά" και πατώντας τη.
• Βαλβίδα ασφαλείας: πιέστε δυνατά με μπατονέτα στο κεντρικό μέρος του σωλήνα που θα πρέπει να μπορεί να κινηθεί.
• Το λάστιχο στεγανοποίησης: μετά από κάθε μαγείρεμα, καθαρίστε το λάστιχο στεγανοποίησης και την υποδοχή του με σφουγγάρι και υγρό πιάτων. Τοποθετήστε το ξανά καλά μέσα στην υποδοχή του.

2) Για άλλα προϊόντα:
• Βαλβίδα λειτουργίας: αφαιρέστε τη βαλβίδα, καθαρίστε τη με νερό από τη βρύση.
• Έξοδος απελευθέρωσης ατμού: ελέγξτε οπτικά ότι δεν είναι φραγμένος ο σωλήνας στρέφοντάς τον προς το φως. Εάν είναι φραγμένη, βάλτε τη κάτω από τρεχούμενο νερό.
• Βαλβίδα ασφαλείας: Πιέστε ελαφρά τη βαλβίδα, η οποία θα πρέπει να κινείται εύκολα.
• Το λάστιχο στεγανοποίησης: Καθαρίστε το λάστιχο στεγανοποίησης με σφουγγάρι και υγρό πιάτων μετά από κάθε μαγείρεμα. Τοποθετήστε το ξανά σωστά στην υποδοχή του.
Εάν έχετε συμβατική χύτρα ταχύτητας, καθαρίστε απαλά το εμφανές μέρος του λάστιχου στεγανοποίησης και την ακμή της κατσαρόλας.
Για τα μοντέλα αλουμινίου επαναλαμβάνετε τη διαδικασία «χρήσης για πρώτη φορά» με μαγειρική σόδα (ανατρέξτε στις οδηγίες σας). Για μοντέλα από ανοξείδωτο ατσάλι, καθαρίζετε το δοχείο με σύρμα καθαρισμού και ειδικό καθαριστικό Μην χρησιμοποιείτε ποτέ χλωρίνη.
Το λάστιχο πρέπει να αντικαθίσταται μία φορά το χρόνο. Αν η αυτόματη χύτρα δεν παράγει πίεση ή ο ατμός διαφεύγει από το καπάκι, βεβαιωθείτε ότι το λάστιχο έχει τοποθετηθεί σωστά.

Αντικατάσταση του λάστιχου για τα μοντέλα με λαβή καπακιού (Cocotte minute, authentique ή Actua):
Αφαιρέστε το παλιό λάστιχο και βεβαιωθείτε ότι η βάση του λάστιχου είναι καθαρή. Τοποθετήστε το καινούριο λάστιχο πιέζοντας με τα δάχτυλά σας μέχρι να το εισάγετε στη θέση του. Μην χρησιμοποιείτε αντικείμενα για να αποφύγετε βλάβη του λάστιχου.


Αντικατάσταση του λάστιχου για τα άλλα μοντέλα:
Αφαιρέστε το παλιό λάστιχο και αντικαταστήστε το με το καινούριο.

Αναποδογυρίστε το καπάκι πάνω από το σκεύος. Γυρίστε προς τα κάτω τα χερούλια, αν το επιτρέπει το μοντέλο σας.
Ναι, συνιστάται ο καθαρισμός του στεγανωτικού του καπακιού κάθε φορά μετά το μαγείρεμα με σφουγγάρι και καθαριστικό υγρό, και την εσοχή του για τα μοντέλα με αποσπώμενο στεγανωτικό.
Στην περίπτωση αποσπώμενων στεγανωτικών, βεβαιωθείτε ότι η ένδειξη «lid side» βρίσκεται έναντι του καπακιού, όταν τα επανατοποθετείτε.
Ποτέ μην τοποθετείτε τον χρονοδιακόπτη στο πλυντήριο πιάτων ή κάτω από τη βρύση, καθώς δεν είναι αδιάβροχος.
Ποτέ μην χρησιμοποιείτε καθαριστικά.
Χρησιμοποιήστε μόνο καθαρό στεγνό ύφασμα.
Ελέγξτε ότι οι βαλβίδες δεν είναι φραγμένες πριν από κάθε χρήση. Για να πραγματοποιήσετε τον έλεγχο, ανατρέξτε στις εικόνες που αντιστοιχούν στο δικό σας μοντέλο χύτρας ταχύτητας.
• Βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης θέσης είναι ευθυγραμμισμένος με το εικονόγραμμα "ανοιχτή χύτρα ταχύτητας".
• Ελέγξτε ότι το λάστιχο στεγανοποίησης έχει τοποθετηθεί σωστά.
• Αν ανοίξετε/κλείσετε τη χύτρα ταχύτητας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, εφαρμόστε ελαφριά πίεση στο κέντρο του καπακιού για να το κλείσετε.
• Μόνο στα μοντέλα χύτρας ταχύτητας ClipsoMinut'®, αφαιρέστε το λάστιχο στεγανοποίησης από το καπάκι και βάλτε το κάτω από τρεχούμενο νερό. Τοποθετήστε το πάλι στο καπάκι χωρίς να το σκουπίσετε.
Μετά την παρέλευση 10 ετών χρήσης, η χύτρα ταχύτητας απαιτεί την προσοχή σας: παρακαλείσθε να την προσκομίσετε για έλεγχο σε εξουσιοδοτημένο κέντρο επισκευής.
Είναι δυνατόν να στριφογυρίζει μέχρι να ξεκινήσει η δημιουργία πίεσης. Δεν είναι κακό αυτό.
Είναι βίδες Torx. Έχουν μια εγκοπή και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επίπεδο κατσαβίδι, οπότε όταν χαλαρώσει μια λαβή ή εάν πρέπει να αλλάξετε τη λαβή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα επίπεδο κατσαβίδι για να τις σφίξετε. Κατσαβίδια Torx μπορείτε να αγοράσετε στα περισσότερα καταστήματα σιδηρικών ή ειδών κατασκευών.
Ελέγξτε εάν υπάρχει κάποια παραμόρφωση, ρωγμή ή βλάβη στο καρβίδιο στη λαβή. Εάν δεν υπάρχει βλάβη, παρακαλούμε να σφίξετε τις βίδες χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο κατσαβίδι. Εάν έχει προκληθεί βλάβη, θα πρέπει να αντικαταστήσετε τη λαβή.
Όταν τρόφιμα όπως το ρύζι, που περιέχουν και πρωτεΐνη και υδατάνθρακες, μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες, τα αμινοξέα και τα σάκχαρα διαχωρίζονται και προκαλούν γκρίζα όψη. Αυτό δεν θα έχει επιπτώσεις στη γεύση και το φαγητό είναι ασφαλές για κατανάλωση.
Οι κηλίδες και τα σημάδια είναι εναποθέσεις μετάλλων στην επιφάνεια του σκεύους, τα οποία περιέχονται φυσιολογικά στο νερό, όπως ασβέστιο, πυρίτιο, μαγνήσιο και σίδηρος. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτά.
Ελέγξτε τα ακόλουθα:
• Χαμηλώσατε τη θερμοκρασία όταν η βαλβίδα ελέγχου ατμού άρχισε να εκλύει ατμό συνεχόμενα, βγάζοντας συνεχή συριγμό;
• Αφήσατε να φύγει ο ατμός μετά το χρόνο μαγειρέματος;
Εάν αφήσετε τη χύτρα ταχύτητας να εκλύσει ατμό από μόνη της χωρίς αποσυμπίεση, το φαγητό θα συνεχίσει να μαγειρεύεται καθώς η συσκευή θα βρίσκεται υπό πίεση.
Όταν παρέλθει ο χρόνος μαγειρέματος, θα πρέπει να κλείσετε τη θερμοκρασία και να απελευθερώσετε τον ατμό.
Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από τις ποσότητες και το μέγεθος των τροφίμων, καθώς και από τις προσωπικές σας προτιμήσεις.
Αυτό είναι φυσιολογικό τα πρώτα λίγα λεπτά.

Ελέγξτε ότι:
• Η πηγή θερμότητας είναι αρκετά δυνατή, διαφορετικά δυναμώστε τη.
• Η ποσότητα του υγρού στο δοχείο είναι επαρκής.
• Η βαλβίδα λειτουργίας είναι τοποθετημένη στο εικονόγραμμα 1/2 ή στα εικονογράμματα συστατικών.
• Η χύτρα ταχύτητας έχει κλείσει καλά.
• Δεν υπάρχει ζημιά στο λάστιχο στεγανοποίησης ή στο χείλος του μπολ.
• Το λάστιχο στεγανοποίησης δεν έχει τοποθετηθεί σωστά στο καπάκι.

Εάν το πρόβλημα επιμένει:
• Σβήστε την πηγή θερμότητας.
• Μετακινήστε τον διακόπτη θέσης στο εικονόγραμμα στο οποίο φαίνεται να διαφεύγει ατμός.

• Περιμένετε να κατέβει ο δείκτης πίεσης.
• Ανοίξτε τη χύτρα ταχύτητας.
• Καθαρίστε τη βαλβίδα λειτουργίας και το σωλήνα εξαγωγής του ατμού.
Μεταβείτε βαθμιαία από τη θέση μαγειρέματος υπό πίεση στη θέση απελευθέρωσης. Αν το πρόβλημα επιμείνει (συμβαίνει συχνά με συγκεκριμένα τρόφιμα: φακές...) γυρίστε ξανά στη θέση μαγειρέματος και πραγματοποιήστε γρήγορη απελευθέρωση κάτω από κρύο νερό.
Θέστε τον δείκτη θέσης σε ένα από τα σύμβολα μαγειρέματος που αντιστοιχεί στη χύτρα ταχύτητας που έχετε.

• Σε χύτρες ταχύτητας με 1 δοχείο πίεσης, συμπεριλαμβανομένης της ClipsoMinut'®, βεβαιωθείτε ότι έχετε θέσει τον διακόπτη στην επόμενη θέση:


• Σε χύτρες ταχύτητας με 2 δοχεία πίεσης, συμπεριλαμβανομένης της Clipso® + Precision, βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης σας έχει τεθεί σε μία από τις ακόλουθες θέσεις:
Λαχανικά
Κρέας


• Σε χύτρες ταχύτητας με 4 δοχεία πίεσης, συμπεριλαμβανομένου του Nutricook®, βεβαιωθείτε ότι έχετε θέσει τον διακόπτη σε μία από τις ακόλουθες θέσεις:
Λαχανικά
Αμυλούχες τροφές
Κρέας
Ψάριακαι οστρακοειδή


Εάν το πρόβλημα παραμένει, πηγαίνετε τη συσκευή σας σε εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις.
1. Πλήρωση της χύτρας: τουλάχιστον 250 ml υγρού, το πολύ στα 2/3 του ύψους της ή ακόμη λιγότερο (ανάλογα με το είδος του φαγητού και τη συνταγή). 2. Κλείσιμο της χύτρας ταχύτητας: όλες οι χύτρες ταχύτητας της εταιρείας μας είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να μην μπορεί να συσσωρευτεί πίεση εάν δεν έχουν κλείσει σωστά. 3. Μαγείρεμα: η χύτρα ταχύτητας πρέπει να τοποθετηθεί σε μια πηγή θερμότητας ρυθμισμένη στη μέγιστη τιμή. Στη συνέχεια, μέσα σε λίγα λεπτά, αναπτύσσει θερμοκρασία άνω των 100°C (110°C έως 120°C, ανάλογα με τον τύπο ή τη θέση της βαλβίδας ρύθμισης της πίεσης). Η βαλβίδα ρύθμισης της πίεσης επιτρέπει τη διαφυγή του ατμού: πρέπει τότε να ελαττώσετε τη θερμοκρασία και να υπολογίσετε το χρόνο μαγειρέματος. Αυτή η λειτουργία καθιστά δυνατή την εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό έως 70% σε σύγκριση με το συμβατικό μαγείρεμα σε νερό. 4. Τέλος μαγειρέματος, αποσυμπίεση: όταν συμπληρωθεί ο χρόνος μαγειρέματος, πρέπει να κλείσετε την πηγή θερμότητας και να εκτονώσετε όλο τον ατμό θέτοντας τη βαλβίδα ρύθμισης της πίεσης στη θέση απελευθέρωσης ατμού. Μπορείτε τώρα να ανοίξετε τη χύτρα ταχύτητας. Μπορείτε να επιταχύνετε την απελευθέρωση του ατμού από τη χύτρα ταχύτητας τοποθετώντας την κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό.
Εάν διαφεύγει ατμός γύρω από το καπάκι, ελέγξτε αν: έχει κλείσει σωστά το καπάκι, εφαρμόζει σωστά το λάστιχο στο εσωτερικό του καπακιού, είναι βρώμικο το λάστιχο Εάν συμβαίνει αυτό, καθαρίστε το. το λάστιχο είναι σε καλή κατάσταση - μην ξεχνάτε να το αντικαθιστάτε κάθε χρόνο. εξακολουθεί να είναι κατάλληλο το λάστιχο. είναι επαρκής η σύσφιξη στα μοντέλα Authentique. το καπάκι έχει υποστεί ζημίες ή εμφανίζει βαθουλώματα. είναι καθαρά το καπάκι, η βαλβίδα ασφαλείας και ο ρυθμιστής πίεσης. Ελέγξτε μήπως έχει υποστεί ζημίες το χείλος της χύτρας ταχύτητας.
Η χύτρα ταχύτητας διαθέτει διάφορα συστήματα που εγγυώνται απολύτως την ασφαλή λειτουργία. Ασφαλές σύστημα κλεισίματος (ανάλογα με τα μοντέλα): Η χύτρα ταχύτητας διαθέτει σύστημα ασφαλείας που αποτρέπει την παραμικρή αύξηση της πίεσης αν δεν έχει κλείσει εντελώς ή σωστά το καπάκι. Εάν το καπάκι έχει τοποθετηθεί εσφαλμένα, το σύστημα ασφαλείας αποτρέπει την ανύψωση του δείκτη ασφάλισης και συνεπώς τη συσσώρευση της πίεσης. Ασφαλές σύστημα ανοίγματος (ανάλογα με τα μοντέλα): Όταν η χύτρα ταχύτητας είναι υπό πίεση, ο δείκτης ασφάλισης είναι ανυψωμένος αποτρέποντας το άνοιγμά της. Για να μπορεί να κατεβεί ο δείκτης πρέπει να εκτονωθεί η πίεση και μόνο τότε μπορείτε να ανοίξετε τη χύτρα ταχύτητας. Ελέγχετε τη θέση του δείκτη ασφάλισης ή του δείκτη πίεσης (ανάλογα με τα μοντέλα). Πρέπει να βρίσκεται στην κάτω θέση για να ανοίξει η χύτρα. Ασφάλεια με υπερβολική πίεση: εάν φράξει η έξοδος ατμού κατά το μαγείρεμα, τίθενται σε λειτουργία τα συστήματα ασφαλείας υπερβολικής πίεσης: 1) Πρώτο στάδιο: η βαλβίδα ασφαλείας εκτονώνει την πίεση. 2) Δεύτερο στάδιο: το λάστιχο επιτρέπει την εκτόνωση της πίεσης μεταξύ του καπακιού και του δοχείου. 3) Τρίτο στάδιο (ανάλογα με τα μοντέλα): ο δείκτης ασφάλισης ανυψώνεται επάνω από τη λαβή και επιτρέπει την κατακόρυφη εκτόνωση της πίεσης. Για να ανοίξετε τη χύτρα ταχύτητας, αφού κρυώσει εντελώς, πρέπει να μπει στη θέση του ο δείκτης ασφάλισης.
δρομολογήστε τον έλεγχό της από εξουσιοδοτημένο επισκευαστή.
Οι χύτρες ταχύτητας που χρησιμοποιούνται σε εστία αναπτύσσουν περίπου 118°C στο σύμβολο της κότας και περίπου 111°C στο σύμβολο των λαχανικών.
Οι χύτρες ταχύτητας μαγειρεύουν με πίεση 13lb/psi - 0,9 bar για κρέας και 8lb/psi - 0,55 bar για λαχανικά.
Μόνο χωρίς το καπάκι, ιδίως για να ροδίσετε πρώτα τα τρόφιμα.
Το μαγείρεμα αρχίζει όταν η βαλβίδα ρύθμισης της πίεσης επιτρέπει τη σταθερή απελευθέρωση ατμού με σταθερό θόρυβο σφυρίγματος. Στο σημείο αυτό χαμηλώνετε τη φωτιά και υπολογίζετε τον χρόνο μαγειρέματος της συνταγής.
Αναποδογυρίζετε το καπάκι στο δοχείο καθώς αυτό βοηθά στη διατήρηση της διάρκειας ζωής του λάστιχου.
• Βεβαιωθείτε ότι έχετε τουλάχιστον 250ml υγρού στο δοχείο.
• Ελέγξτε αν έχει τοποθετηθεί σωστά το λάστιχο. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν έναν πείρο στο εσωτερικό του καπακιού που ευθυγραμμίζεται με μια μικρή οπή στο λάστιχο. Η εσφαλμένη ευθυγράμμιση του πείρου και της οπής επηρεάζει την πίεση.
• Το λάστιχο ενδέχεται να είναι βρώμικο ή παραμορφωμένο και να πρέπει να αντικατασταθεί. Τα λάστιχα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε χρόνο.
• Ελέγξτε αν είναι καθαρή η βαλβίδα ρυθμιστή και δεν έχει φράξει από υπολείμματα φαγητού.
• Ελέγξτε αν το χείλος του δοχείου είναι σε καλή κατάσταση και το δοχείο δεν είναι παραμορφωμένο.
• Η βαλβίδα του ρυθμιστή δεν έχει τοποθετηθεί σωστά ή ο ρυθμιστής δεν είναι στη θέση 1 ή 2 (ανάλογα με τα μοντέλα). Ανατρέξτε στο φυλλάδιο οδηγιών για τη μέθοδο που χρησιμοποιείται στο δικό σας μοντέλο.
• Η θερμότητα είναι πολύ χαμηλή. Χρησιμοποιείτε πάντοτε υψηλή θερμότητα για να αυξήσετε την πίεση στη χύτρα. Αφού γίνει αυτό και έχετε έντονο ρεύμα ατμού, χαμηλώστε την ένταση της εστίας για να εξασφαλίσετε μια ομαλή ροή και αρχίστε να χρονομετράτε από αυτό το σημείο. Όλες οι συνταγές απαιτούν το χαμήλωμα της έντασης της εστίας από τη στιγμή που θα αναπτυχθεί η πίεση.
• Ο δείκτης ασφάλισης έχει κολλήσει. Πρόκειται για ένα δείκτη ασφάλισης ή δείκτη πίεσης (ανάλογα με τα μοντέλα) ο οποίος ανυψώνεται όταν αναπτύσσεται πίεση στο εσωτερικό της χύτρας και πέφτει όταν η πίεση εκτονώνεται. Εάν δεν ανυψώνεται, ενδέχεται να χρειάζεται καθάρισμα. Ανατρέξτε στο φυλλάδιο για οδηγίες καθαρισμού για το συγκεκριμένο μοντέλο.
• Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει σωστά το καπάκι.
Η σκόνη αυτή χρησιμοποιείται κατά τη μεταφορά ώστε να μην κολλάει το καπάκι και το λάστιχο. Είναι απόλυτα ασφαλής, αλλά εάν ανησυχείτε μπορείτε να την ξεπλύνετε πριν από τη χρήση.
Η χύτρα ταχύτητας έχει κατασκευαστεί για να διαρκεί και να προσαρμόζεται στην ανάπτυξη της οικογένειά σας.
Η συνιστώμενη ποσότητα σε λίτρα είναι η εξής:
• για 1 έως 4 άτομα: 3 έως 4,5 L
• για 4 έως 6 άτομα: 6 L
• για 6 έως 8 άτομα: 7,5 L έως 8 L
• για 7 έως 10 άτομα: 10 L
Αυτό συμβαίνει επειδή η χύτρα ταχύτητας είναι πολύ γρηγορότερη από το παραδοσιακό μαγείρεμα.
Συνεπώς οι χρόνοι μαγειρέματος πρέπει να ακολουθούνται κατά γράμμα για καλά αποτελέσματα.
Μερικά μοντέλουν έχουν ειδικά προγράμματα για κρεατικά ή λαχανικά, σχεδιασμένα για βέλτιστο μαγείρεμα.
Η χύτρα ταχύτητας επιτρέπει το βρασμό (τα τρόφιμα βυθίζονται σε νερό με ή χωρίς καλάθι) ή το μαγείρεμα στον ατμό (τα τρόφιμα τοποθετούνται στο καλάθι πάνω από τη στάθμη νερού).
Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τσιγάρισμα ή σωτάρισμα πριν ή μετά το βρασμό με καπάκι, χωρίς όμως να αυξηθεί η πίεση.
Όχι, ο χρονοδιακόπτης έχει σχεδιαστεί για συγκεκριμένη χρήση.
Ρυθμίζει 2 φάσεις μαγειρέματος, υπό πίεση και αργό. Γι' αυτό πρέπει να τοποθετείται στην προκαθορισμένη του θέση πάνω στο καπάκι.
Όχι, σας συνιστούμε κατηγορηματικά να μην χρησιμοποιείτε τη χύτρα ταχύτητας για τηγάνισμα, καθώς θα μπορούσε να προκληθεί βλάβη σε αυτή.
Προσέξτε να μην βάλετε τη χύτρα ταχύτητας στον φούρνο. Η συμβατική εγγύηση δεν θα ισχύει εάν δεν τηρηθεί αυτή η οδηγία.
Παρακαλείσθε να ανατρέξετε στην ενότητα «Εξαρτήματα» του δικτυακού τόπου για να βρείτε εύκολα ό,τι χρειάζεστε για το προϊόν σας.
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα «Εγγύηση» του δικτυακού τόπου.