TEFAL INTUITION COLORS ΣΕΤ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ 16/20/24εκ B903S3

INTUITION COLORS ΣΕΤ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ 16/20/24εκ B903S3 Λαμπερά και ανθεκτικά χρώματα

Το σετ σκευών TEFAL INTUITION COLORS αποτελείται από ανοξείδωτες κατσαρόλες υψηλής απόδοσης και μεγάλης αντοχής με πολύχρωμα και ζωηρά χρώματα για υγιεινό καθημερινό μαγείρεμα.

Ανοξείδωτα σκεύη Tefal Intuition, μια σειρά από κατσαρόλες με λαμπερά και ανθεκτικά χρώματα με μεγάλη διάρκεια ζωής.

Ετοιμαστείτε να φέρετε τη χαρά και τη φρεσκάδα στην κουζίνα σας! Η σειρά INTUITION COLORS συνδυάζει τη λαμπερή, ζωηρή και ανθεκτική της χρωματιστή επίστρωση με τη βάση από αλουμίνιο που εγγυάται ομοιόμορφη διάχυση της θερμότητας, για πεντανόστιμα και ομοιογενή αποτελέσματα. Είναι κατασκευασμένη από ανώτερης ποιότητας κράμα ανοξείδωτου ατσαλιού 18/10, το οποίο εξασφαλίζει υψηλή αντοχή ενάντια στην οξείδωση, για κορυφαία απόδοση που διαρκεί. Το σετ μαγειρικών σκευών INTUITION COLORS διαθέτει επίσης χείλος σερβιρίσματος για μεγαλύτερη άνεση και ενδείξεις μέτρησης για ακρίβεια στο μαγείρεμα. Η σειρά πλένεται και στο πλυντήριο πιάτων και είναι κατάλληλη για όλες τις εστίες, ακόμη και τις επαγωγικές.
Βασικά
 • Χρώμα μεγάλης διάρκειας

  Βερνίκι υψηλής ποιότητας για λάμψη που διαρκεί

 • Χείλος σερβιρίσματος

  Σερβίρισμα με άνεση και χωρίς ατυχήματα

 • Ενδείξεις μέτρησης

  Για μεγαλύτερη ακρίβεια στο μαγείρεμα για άψογα μαγειρικά αποτελέσματα

 • Άνετη λαβή

  Λαβή κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι για σταθερό κράτημα

 • Πλένεται και στο πλυντήριο πιάτων

  Για μεγαλύτερη άνεση

 •  Συμβατότητα με εστίες: Για όλες τις εστίες + επαγωγικές  

  Συμβατά με όλες τις εστίες (υγραερίου, ηλεκτρικές, κεραμικές) + επαγωγικές

 • Tefal, N°1 παγκοσμίως στα μαγειρικά σκεύη*

  Η TEFAL διαθέτει και μεγάλης χωρητικότητας σκεύη και εγγυάται το τέλειο μαγείρεμα. Ένας ακόμα λόγος για να επιλέξετε την Tefal.
  *Ανεξάρτητα δεδομένα πωλήσεων της επωνυμίας για το 2018, στην κατηγορία μαγειρικά σκεύη

Χαρακτηριστικά
Υλικό ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΑΤΣΑΛΙ  
Πηγή θερμότητας ΕΠΑΓΩΓΙΚΗ ΕΣΤΙΑ - ΑΕΡΙΟΥ - ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ - ΚΕΡΑΜΙΚΗ - ΑΛΟΓΟΝΟΥ  
Συμβατότητα φούρνου ΝΑΙ  
Πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων ΝΑΙ  
Εσωτερική επίστρωση/φινίρισμα MIRROR EFFECT STAINLESS STEEL  
Εξωτερική επίστρωση/φινίρισμα LACQUER  
Χρώμα εξωτερικής επίστρωσης RED - SKI PATROL LK  
Άκρο σερβιρίσματος ΝΑΙ  
Τύπος λαβής Σταθερό  

Οδηγίες & Εγχειρίδια
Συχνές ερωτήσεις
Τα αντικολλητικά σκεύη είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε το φαγητό να μην κολλάει. Ωστόσο, το τηγάνι ή το βαθύ τηγάνι πρέπει να συντηρείται σωστά. Για το σκοπό αυτό, λάβετε υπόψη τις παρακάτω συμβουλές: λαδώνετε ελαφρά το τηγάνι/το βαθύ τηγάνι πριν από την πρώτη χρήση και μετά το πλένετε και το στεγνώνετε· επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία κατά καιρούς εάν πλένετε τακτικά το τηγάνι/βαθύ τηγάνι στο πλυντήριο πιάτων. Είναι επίσης απαραίτητο να αποφεύγονται η υπερθέρμανση και γδαρσίματα, ιδίως από τη χρήση μεταλλικών αξεσουάρ (σπάτουλες, κουτάλες) και/ή τον καθαρισμό με συρμάτινο σφουγγάρι.
Τα μαγειρικά σκεύη με λαβές από πλαστικό/βακελίτη δεν είναι κατάλληλα για χρήση στο φούρνο και δεν πρέπει να τοποθετούνται ποτέ στο φούρνο. Το τηγάνι μπορεί να θερμαίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες μόνο σε εστία. Τα μαγειρικά σκεύη που διαθέτουν λαβές από ανοξείδωτο χάλυβα με εσωτερικά εξαρτήματα ή επενδύσεις σιλικόνης είναι ανθεκτικά σε θερμοκρασία έως 210°C στο φούρνο για μέγιστο διάστημα 1 ώρας. Οι λαβές που κατασκευάζονται αποκλειστικά από ανοξείδωτο χάλυβα είναι ανθεκτικές σε θερμοκρασία έως 260°C. Τα γυάλινα καπάκια είναι ανθεκτικά σε μέγιστη θερμοκρασία έως 180°C. Ελέγχετε τις οδηγίες χρήσης που συνοδεύουν τα μαγειρικά σκεύη για να βεβαιωθείτε ποια είδη είναι πράγματι κατάλληλα για χρήση στο φούρνο. Εάν εξακολουθείτε να έχετε απορίες, επικοινωνήστε μαζί μας για διευκρινίσεις. Τα μαγειρικά σκεύη δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ποτέ σε φούρνο μικροκυμάτων.
1. Πλύνετε το τηγάνι σε ζεστό νερό και υγρό απορρυπαντικό πιάτων για να καθαρίσετε τυχόν σκόνη. Στεγνώστε το και τρίψτε την αντικολλητική επίστρωση με λίγο μαγειρικό λάδι προτού το χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά. Αφαιρέστε το πλεονάζον λάδι. 2. Πλένετε και στεγνώνετε τα μαγειρικά σας σκεύη ύστερα από κάθε χρήση.
Για τα τηγάνια: μεταξύ 140° C και 195°.
Για τις κρεπιέρες: μεταξύ 165° C και 240°.
Αυτή είναι η ιδανική θερμοκρασία για το τηγάνισμα και το τσιγάρισμα τροφίμων. Η ένδειξη αυτή σας παρέχει το πλεονέκτημα του υγιεινού μαγειρέματος στην ιδανική θερμοκρασία.
Θα πρέπει να ανατρέξετε στις συστάσεις της συσκευασίας για τη χρήση ή στις οδηγίες που συνοδεύουν το προϊόν. Με κάποιες σειρές μπορείτε να χρησιμοποιείτε ορισμένα μεταλλικά εργαλεία με εξαίρεση μαχαίρια και αυγογδάρτες. Ωστόσο, για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των δικών σας τηγανιών και βαθιών τηγανιών, συνιστούμε να μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά εργαλεία. Χρησιμοποιείτε πλαστικά ή ξύλινα εργαλεία.
Οι αντικολλητικές ιδιότητες της κεραμικής επίστρωσης είναι πολύ πιο περιορισμένες τόσο από την άποψη της απόδοσης όσο και της διάρκειας σε σύγκριση με εκείνες της κλασικής (PTFE) επίστρωσης. Συνιστάται να μαγειρεύετε με περισσότερο λίπος και να πλένετε πιο έντονα με λίγο περισσότερο υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Για κολλημένο φαγητό συνιστάται να μουλιάζετε τα μαγειρικά σας σκεύη σε σαπουνόνερο, ενδεχομένως με λίγο λευκό ξύδι.
Με την πάροδο του χρόνου, η κεραμική βάση θα λεκιάσει χωρίς να είναι δυνατή η αφαίρεση των λεκέδων. Αυτό δεν υποβαθμίζει με κανέναν τρόπο την απόδοση των μαγειρικών σκευών και δεν εγκυμονεί κίνδυνο για την υγεία.
1. Επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε με προσοχή τα περισσότερα μεταλλικά εργαλεία, εκτός από μαχαίρια και αυγογδάρτες 2. Αποφεύγετε να κόβετε απευθείας μέσα στα τηγάνια. 3. Μην γδέρνετε την αντικολλητική επιφάνεια. Ελαφρά σημάδια ή γρατσουνιές στην επιφάνεια είναι φυσιολογικές και δεν επηρεάζουν την απόδοση των μαγειρικών σκευών. 4. Μετά το μαγείρεμα, μην αφήνετε τα τηγάνια να βράζουν μέχρι να στεγνώσουν και μην αφήνετε άδεια τηγάνια σε αναμμένη εστία. 5. Επιλέγετε πάντοτε το κατάλληλο μέγεθος ηλεκτρικής εστίας ή ρυθμίζετε την εστία αερίου έτσι ώστε η φλόγα να είναι σε επαφή μόνο με τη βάση του τηγανιού χωρίς να ανεβαίνει στις πλευρές του. 6. Μην αφήνετε ποτέ τα τηγάνια χωρίς να τα επιβλέπετε όταν μαγειρεύετε. 7. Αφήνετε τα τηγάνια να κρυώσουν προτού τα καθαρίσετε.
Το τηγάνι παραμορφώνεται λόγω θερμικού σοκ (άδειο τηγάνι που υπερθερμαίνεται, ζεστό τηγάνι που έρχεται σε επαφή με κρύο νερό ή που τοποθετείται επάνω σε ψυχρή επιφάνεια κ.λπ.). Προτού καθαρίσετε το τηγάνι, αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Ένα παραμορφωμένο τηγάνι παράγει κακό μαγειρικό αποτέλεσμα.
Δεν πρέπει ΠΟΤΕ να χρησιμοποιείτε τηγάνια σε φούρνο μικροκυμάτων.
Ανάλογα με τη σειρά προϊόντων (ελέγξτε τη συσκευασία), μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα περισσότερα μεταλλικά εργαλεία εκτός από μαχαίρια, πιρούνια και αυγογδάρτες. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε μεταλλικό εργαλείο. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε εργαλεία με αιχμηρές άκρες ή να κόβετε απευθείας μέσα στο τηγάνι. Μην τρυπάτε ή γδέρνετε την αντικολλητική επιφάνεια.
Όχι. Το μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία δεν περιορίζει σημαντικά το χρόνο μαγειρέματος και σίγουρα δεν συνεισφέρει στην ποιότητα του φαγητού. Για το λόγο αυτό συνιστάται να μαγειρεύετε σε μέτρια θερμοκρασία. Ένας άλλος λόγος για αυτή τη σύσταση είναι ότι το μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει ζημίες στην αντικολλητική επίστρωση.
Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της επίστρωσης, πρέπει να χρησιμοποιείτε μια μικρή ποσότητα λαδιού όταν τηγανίζετε ή ψήνετε. Δεν χρειάζεστε λάδι για τα βραστά ή μαγειρευτά.
Αντικολλητικό τηγάνι:
Ο καθαρισμός στο χέρι με νερό και σαπούνι είναι αρκετός.
Το τηγάνι πρέπει να καθαρίζεται κάθε φορά που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση της μεμβράνης λίπους που μπορεί να μείνει στην επιφάνεια. Εάν σκουπίσετε απλώς το τηγάνι με χαρτοπετσέτα ή το ξεπλύνετε με νερό, η μεμβράνη δεν θα αφαιρεθεί εντελώς και μπορεί να καεί την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε το τηγάνι με αποτέλεσμα την ενδεχόμενη εμφάνιση κηλίδων.
Τα αντικολλητικά τηγάνια δεν πρέπει να καθαρίζονται με λειαντική σκόνη ή σύρμα καθαρισμού. Ένα συνθετικό σφουγγάρι είναι ιδανικό τόσο για το εσωτερικό όσο και για το εξωτερικό του τηγανιού.

Κεραμικό τηγάνι:
Συνιστούμε να πλένετε το κεραμικό τηγάνι στο χέρι, με νερό και απαλό καθαριστικό. Αυτός είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος.
Σε περίπτωση που το τηγάνι δεν είναι αρκετά καθαρό κατά το κανονικό πλύσιμο πιάτων, μπορείτε να βάλετε λίγο ξύδι και νερό μέσα στο τηγάνι και να το ζεστάνετε. Το μίγμα ξυδόνερου θα καθαρίσει το τηγάνι κατά τον βρασμό. Έπειτα, ξεπλύνετε το τηγάνι καλά, σκουπίστε και τρίψτε το, για παράδειγμα, με λίγο ηλιέλαιο. Το τηγάνι σας θα είναι σαν καινούργιο.
Εάν υπάρχει επίμονη βρωμιά, μπορείτε να αφήσετε το τηγάνι μέσα σε μίγμα από καυτό νερό και ένα καλό καθαριστικό πιάτων για λίπη. Στη συνέχεια, εφόσον είναι αναγκαίο, μπορείτε να καθαρίσετε το τηγάνι με πλαστικό σύρμα και λίγο υγρό διαβρωτικό καθαριστικό.

Σκληρό ανοδιωμένο τηγάνι:
Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του τηγανιού σας, προτείνουμε πλύσιμο στο χέρι με σφουγγάρι χωρίς τραχιά επιφάνεια.
H εξωτερική επίστρωση προστατεύει τα μαγειρικά σας σκεύη από τις βλαβερές συνέπειες του πλυσίματος σε πλυντήριο πιάτων. Είναι επομένως ιδιαίτερα σημαντικό να μην καταστρέφετε αυτή την επίστρωση και προτείνουμε να αποφεύγετε τη χρήση πανιών τριψίματος (Scotch Brite).
Σε περίπτωση χρήσης πλυντηρίου πιάτων, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ήπια απορρυπαντικά όπως σε μορφή υγρού ή τζελ.
Επιπλέον, δεν συνιστάται η εντατική χρήση του πλυντηρίου πιάτων.
Το πλύσιμο στο χέρι χωρίς πανιά τριψίματος παρατείνει τη διάρκεια ζωής των μαγειρικών σκευών σας.
Κάποια μέρη είναι κατάλληλα για το πλυντήριο πιάτων και κάποια άλλα όχι. (Δείτε πιο κάτω.) Εάν ένα μέρος είναι κατάλληλο για το πλυντήριο πιάτων, παρακαλούμε να χρησιμοποιήσετε ένα ουδέτερο απορρυπαντικό για τον καθαρισμό τους. Μερικά πλυντήρια πιάτων μπορεί να μην είναι κατάλληλα για το πλύσιμο σκευών/τηγανιών, γι' αυτό παρακαλούμε να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο οδηγιών του πλυντηρίου πιάτων σας πριν από τη χρήση.
Συμβατότητα πλυντηρίου πιάτων:
Μέρος σκεύους/τηγανιού: ΝΑΙ
Ειδική λαβή: ΝΑΙ
Καπάκι μαγειρέματος: (εξαιρείται η λαβή των μαγνητικών τύπων): ΝΑΙ
Αποσπώμενες λαβές μαγνητικού τύπου καπακιών: ΌΧΙ (μπορεί να προκληθεί σκουριά)
Καπάκι σφραγίδας αποθήκευσης: ΌΧΙ (μπορεί να προκληθεί παραμόρφωση)
Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του σκεύους σας, συνιστούμε να το πλένετε στο χέρι με μαλακό σφουγγάρι. Χρήση πλυντηρίου πιάτων: είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ήπια απορρυπαντικά όπως σε μορφή υγρού ή τζελ.
Οι λαβές ενδέχεται να χαλαρώσουν ύστερα από κάποιο διάστημα λόγω της συνεχούς θέρμανσης και ψύξης της στερέωσης. Εάν συμβεί αυτό, σφίξτε τις προσεκτικά με κατάλληλο κατσαβίδι, αλλά μην τις σφίγγετε υπερβολικά.
1) Μπορεί να έχει σχηματιστεί μια στρώση υπολειμμάτων φαγητού στο τηγάνι, η οποία μπορεί να είναι αρχικά αποτέλεσμα ενός φαγητού που αφέθηκε να παραψηθεί στο τηγάνι. Συνήθως μπορείτε να καθαρίσετε αυτή τη στρώση γεμίζοντας το τηγάνι με νερό και υγρό απορρυπαντικό και αφήνοντάς το να μουλιάσει όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό τρίβοντάς την απαλά επάνω στο τηγάνι με μη λειαντικό σφουγγάρι (μαλακό σύρμα καθαρισμού). Η αντικολλητική επίστρωση θα πρέπει τότε να αναγεννηθεί με λίγο μαγειρικό λάδι με το οποίο σκουπίζετε την επιφάνεια με χαρτί κουζίνας. 2) Το τηγάνι μπορεί να έχει υπερθερμανθεί με αποτέλεσμα την καταστροφή και τον αποχρωματισμό της αντικολλητικής επίστρωσης. Η τακτική υπερθέρμανση των τηγανιών έχει ως αποτέλεσμα την εξασθένιση της αντικολλητικής επίστρωσης. Η κόκκινη κηλίδα θέρμανσης στα τηγάνια είναι ένας δείκτης θερμότητας που σας δείχνει πότε το τηγάνι έχει αναπτύξει την τέλεια θερμοκρασία μαγειρέματος. Όταν η κηλίδα γίνει συμπαγής κόκκινη, χαμηλώστε τη φωτιά για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία Μην συνεχίζετε να θερμαίνετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, διότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την υπερθέρμανση του τηγανιού και της αντικολλητικής επίστρωσης. 3) Εάν πλένετε σε πλυντήριο πιάτων, ύστερα από κάθε χρήση επαλείφετε και πάλι την αντικολλητική επίστρωση με μαγειρικό λάδι για να αποτρέψετε το στέγνωμά της και να διασφαλίσετε τη βέλτιστη αντικολλητική απόδοση
1) Το τηγάνι έχει χρησιμοποιηθεί σε υπερβολική θερμοκρασία ή λάθος πηγή θερμότητας με αποτέλεσμα η βάση του τηγανιού να στραβώσει και να παραμορφωθεί. 2) Επίσης, μην βάζετε ποτέ κρύο νερό σε ένα ζεστό τηγάνι ούτε εμβαπτίζετε ζεστά μαγειρικά σκεύη σε κρύο νερό. Οι αιφνίδιες αλλαγές θερμοκρασίας μπορούν να προκαλέσουν στρέβλωση του μετάλλου με αποτέλεσμα η βάση να μην είναι επίπεδη.
Προσέχετε όταν βάζετε τηγάνια σε εστίες αερίου, επειδή ο αριθμός των στηριγμάτων διαφέρει και ιδίως τα μικρά τηγάνια ενδέχεται να χρειαστούν ένα τρίποδο, το οποίο οι περισσότεροι κατασκευαστές εστιών αερίου διαθέτουν μαζί με την εστία ή μπορείτε να το αγοράσετε ξεχωριστά.
Η υπερβολική πίεση στο εξωτερικό των σκευών αλουμινίου ή τηγανιών επειδή, για παράδειγμα, έχουν πέσει ή χτυπηθεί μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την παραμόρφωσή τους. (Το σκεύος/τηγάνι δεν θα παραμορφωθεί λόγω της θερμοκρασίας μαγειρέματος.)
ΟΧΙ. Τα μαγειρικά είδη με αντικολλητική επίστρωση TEFAL/T-fal δεν περιέχουν PFOA. Αυτό ελέγχεται τακτικά από ανεξάρτητα εργαστήρια, τα οποία πιστοποιούν την απουσία PFOA στα τελικά προϊόντα. Από το 2003 και μετά έχουν διεξαχθεί σε τακτική βάση έλεγχοι από ανεξάρτητα εργαστήρια σε πολλές χώρες (INERIS στη Γαλλία, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS UK, FABES Labs στη Γερμανία, MB Labs στον Καναδά και SGS στην Κίνα). Οι έλεγχοι αυτοί έχουν αποδείξει συστηματικά την απουσία του PFOA σε προϊόντα με αντικολλητική επίστρωση TEFAL/T-fal.
Όχι, η αντικολλητική επίστρωση πρέπει να εφαρμοστεί κατά την αρχική διαδικασία κατασκευής.
Η φθορά της αντικολλητικής επίστρωσης υπό κανονικές συνθήκες οικιακής χρήσης αποτελεί πολύ σπάνιο φαινόμενο. Η σωστή χρήση και φροντίδα διασφαλίζει καλύτερη απόδοση με την πάροδο του χρόνου. Στις περισσότερες περιπτώσεις φθοράς της αντικολλητικής επίστρωσης υπάρχουν ενδείξεις υπερθέρμανσης, γδαρσίματος ή/και καθαρισμού με λειαντικά προϊόντα.
Η Tefal, στο πλαίσιο της δέσμευσής του για την ποιότητα, έχει θεσπίσει την πολιτική οικολογικής ενημέρωσης «Υγεία και περιβάλλον» για τα αντικολλητικά προϊόντα Tefal/T-fal. Αυτή η δέσμευση εγγυάται την απουσία PFOA, μολύβδου και καδμίου στις επιστρώσεις Tefal/T-fal καθώς και ότι τα αντικολλητικά προϊόντα της εταιρείας μας είναι αβλαβή για το περιβάλλον και τον καταναλωτή. Αυτή η οικολογική ενημέρωση βασίζεται σε τακτικές αναλύσεις που διεξάγονται από ανεξάρτητα εργαστήρια σε πολλές χώρες (INERIS στη Γαλλία, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS UK, FABES Labs στη Γερμανία, MB Labs στον Καναδά, SGS στην Κίνα). Αυτή η δέσμευση παρέχεται στον δικτυακό τόπο της εταιρείας Tefal/T-fal, καθώς και στη συσκευασία των μαγειρικών σκευών με αντικολλητική επίστρωση Tefal/T-fal.
Επί του παρόντος, επικρατεί μεγάλη σύγχυση όσον αφορά τις αντικολλητικές επιστρώσεις, οι οποίες συνδέονται ορισμένες φορές με το PFOA. Ωστόσο, οι αντικολλητικές επιστρώσεις Tefal/T-fal κατασκευάζονται από PTFE, συντομογραφία της επιστημονικής ονομασίας πολυτετραφθοροαιθυλένιο, και το γεγονός ότι αυτό το υλικό είναι αβλαβές αναγνωρίζεται από αρχές δημόσιας υγείας στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το PFOA και το PTFE είναι δύο εντελώς διαφορετικά στοιχεία. Με λίγα λόγια, τα μαγειρικά σκεύη με αντικολλητικές επιστρώσεις Tefal/T-fal κατασκευάζονται από PTFE και δεν περιέχουν PFOA. Επιπλέον, εδώ και πάνω από 20 χρόνια, η εταιρεία Tefal/T-fal έχει δεσμευτεί να μη χρησιμοποιεί μόλυβδο ή κάδμιο στο σύνολο των μαγειρικών της σκευών προκειμένου να εγγυάται ότι όλα τα προϊόντα της είναι αβλαβή.
To PFOA είναι η αγγλική τυποποιημένη συντομογραφία για το υπερφθοροοκτανοϊκό οξύ. Για τα τελικά της προϊόντα η δέσμευση της Tefal/T-fal είναι να εγγυηθεί για την απουσία PFOA, μολύβδου και καδμίου, καθώς και για το ότι τα προϊόντα της με την αντικολλητική επίστρωση Tefal/T-fal είναι αβλαβή για το περιβάλλον και για τον καταναλωτή.
Δεν υπάρχει κάδμιο ούτε μόλυβδος στις αντικολλητικές επιστρώσεις και στο σμάλτο των μαγειρικών σκευών Tefal/T-fal. Όλα τα μαγειρικά μας σκεύη σχεδιάζονται και κατασκευάζονται χωρίς μόλυβδο ή κάδμιο εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Μπορείτε να βρείτε αυτήν την οικολογική ενημέρωση στη συσκευασία όλων των προϊόντων μας με αντικολλητική επίστρωση Tefal/T-fal.
Η αντικολλητική επίστρωση Tefal/T-fal είναι τεχνολογική επίστρωση που κατασκευάζεται από πολυμερές που ονομάζεται PTFE (πολυτετραφθοροαιθυλένιο). To PTFE προσδίδει αντικολλητικές ιδιότητες σε σκεύη μαγειρικής. Οι αρχές δημόσιας υγείας στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ (ANSES, EFSA, FDA) έχουν αποδείξει ότι το PTFE είναι αβλαβής ουσία που δεν δημιουργεί χημικές αντιδράσεις με τα τρόφιμα, το νερό ή τα είδη οικιακού καθαρισμού. Είναι εντώλως ακίνδυνο σε περίπτωση κατάποσης. Οι ίδιες αρχές δημόσιας υγείας έχουν πιστοποιήσει την ακινδυνότητα των αντικολλητικών επιστρώσεων PTFE στα εργαλεία κουζίνας. Μάλιστα, το PTFE είναι τόσο ασφαλές που χρησιμοποιείται στην ιατρική στους βηματοδότες και σε μικρούς σωλήνες που αντικαθιστούν αρτηρίες. Χρησιμοποιείται επίσης σε χειρουργικές επεμβάσεις προς όφελος ασθενών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες των νεφρών. Τέλος, διάφορα προσθετικά μέλη για τις αρθρώσεις είναι επικαλυμμένα μερικώς από PTFE.
Ο γρήγορος τρόπος για να ελέγξετε αν τα τηγάνια σας είναι κατάλληλα για την επαγωγική εστία είναι να διεξάγετε τη δοκιμή μαγνήτη στα τηγάνια. Είναι απλή. Εάν κολλήσει στη βάση του τηγανιού ένας μαγνήτης, το τηγάνι είναι κατάλληλο για χρήση σε επαγωγική εστία του εμπορίου.
Είναι δύσκολο να οριστεί ένας αριθμός ετών, επειδή η ωφέλιμη διάρκεια ζωής διαφέρει αναλόγως των συνθηκών και της συχνότητας χρήσης. Για να παρατείνετε την ωφέλιμη διάρκεια ζωής, πρέπει να την προστατεύετε από άσκοπα υψηλές θερμοκρασίες και να αποφεύγετε τη θέρμανση χωρίς να υπάρχει μέσα νερό. Η μεσαία προς χαμηλή θερμοκρασία είναι αρκετή. Μηναποθηκεύετε μαγειρεμένο φαγητό για πολύ καιρό (μια μέρα ή περισσότερο).
Παρακαλείσθε να ανατρέξετε στην ενότητα «Εξαρτήματα» του δικτυακού τόπου για να βρείτε εύκολα ό,τι χρειάζεστε για το προϊόν σας.
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα «Εγγύηση» του δικτυακού τόπου.