Fish and Chips (Ψάρι και Πατατάκια)

Fish and Chips (Ψάρι και Πατατάκια)

Σνακ

  • 7

    Αριθμός ατόμων

  • Προσιτό

    Κόστος

  • Εύκολο

    Δυσκολία

  • Χρόνος προετοιμασίας

  • Χρόνος μαγειρέματος

Συστατικά

  • 2 λίτρα φυτικό λάδι για τηγάνισμα
  • Αλάτι
  • 4 φιλέτα των 200 g από μπακαλιάρο ή γάδο με την πέτσα και χωρίς κόκαλα
  • 1 κούπα απλό αλεύρι
  • 1 κούπα μπύρα
  • 2 αυγά διαχωρισμένα - τα ασπράδια χτυπημένα και οι κρόκοι στο κουρκούτι
  • 1,1 k πατάτες - καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα τσιπς

Προετοιμασία

Ρίξτε όλο το φυτικό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή μεγάλη φριτέζα, ζεστάνετέ το στους 150 °C.

Ζεματίστε τις κομμένες πατάτες στο λάδι για περίπου 4 λεπτά ή έως ότου μαλακώσουν αλλά χωρίς να αλλάξουν χρώμα.

Αναμείξτε το αλεύρι και την μπύρα, ανακατέψτε μέσα και τους κρόκους και έπειτα ενσωματώστε και τα ασπράδια.

Ανεβάστε τη θερμοκρασία στους 170 °C και έπειτα ολοκληρώστε τα πατατάκια τηγανίζοντάς τα μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Βουτήξτε το ψάρι στο κουρκούτι και τηγανίστε για λίγα λεπτά με τα πατατάκια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Στραγγίστε το σε χαρτί κουζίνας, ρίξτε επάνω αλάτι και σερβίρετε με ψωμί και βούτυρο, αγγουράκια τουρσί και αυγά τουρσί!