Χοιρινό με Σταφίδες

Χοιρινό με Σταφίδες

Κυρίως πιάτα

  • 4

    Αριθμός ατόμων

  • Προσιτό

    Κόστος

  • Μεσαίο

    Δυσκολία

  • Χρόνος προετοιμασίας

  • Χρόνος μαγειρέματος

Συστατικά

  • 300 g φρέσκα φασολάκια
  • 600 g χοιρινό σε κύβους (ψαρονέφρι)
  • 50 g σταφίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόροι κύμινου
  • 400 ml ζωμός λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ αναμεμειγμένο με 150 ml κρέμα
  • Λάδι, αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία

Γεμίστε τη χύτρα ταχύτητας με νερό. Βάλτε τα φρέσκα φασολάκια στο καλάθι, βάλτε το καλάθι στη χύτρα, κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε τα για 2 λεπτά.

Ανοίξτε, ελέγξτε εάν τα φασολάκια είναι έτοιμα, κι έπειτα αδειάστε και σκουπίστε τη χύτρα.

Ζεστάνετε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στη χύτρα και σοτάρετε το χοιρινό για 2 λεπτά. Προσθέστε το κύμινο και τις σταφίδες. Ρίξτε τον ζωμό, κλείστε τη χύτρα και μαγειρέψτε για 7 λεπτά.

Ανοίξτε τη χύτρα, ρίξτε ανακατεύοντας το μείγμα κορν φλάουρ / κρέμα. Αφήστε το να βράσει, ανακατεύοντας έως ότου να δέσει. Έπειτα προσθέστε τα φασολάκια και αφήστε να σιγοψηθούν για 2 λεπτά. Σερβίρετε.