Τρούφες με Κομματάκια Σοκολάτας

Τρούφες με Κομματάκια Σοκολάτας

Ζύμωματα

  • 5

    Αριθμός ατόμων

  • Προσιτό

    Κόστος

  • Εύκολο

    Δυσκολία

  • Χρόνος προετοιμασίας

Συστατικά

  • 75g βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 225 g ζάχαρη άχνη
  • 40 g κακάο σε σκόνη
  • Μπολ με τρίμματα σοκολάτας ή νιφάδες σοκολάτας
  • Μπολ με πολύχρωμα ζαχαρωτά τρίμματα

Προετοιμασία

Σε ένα τηγάνι Tefal λιώστε απαλά το λίπος, το σιρόπι και το γάλα σε χαμηλή φωτιά αλλά μην το αφήσετε να βράσει. (Ζητήστε από έναν ενήλικα να σας βοηθήσει σε αυτό).

Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για 3 λεπτά.

Με μια σήτα κοσκινίστε την άχνη και το κακάο μαζί σε ένα μπολ. Βάλτε 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα της άχνης και του κακάο στην κατσαρόλα και χτυπήστε πολύ δυνατά με ξύλινη κουτάλα. Χτυπήστε το υπόλοιπο μείγμα άχνης και κακάο βάζοντας 2 κουταλιές της σούπας κάθε φορά. Να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να προσθέτετε το μείγμα της άχνης σε μικρές ποσότητες και να το ενσωματώνετε καλά πριν προσθέσετε κι άλλο.

Εάν βάζετε πολύ κάθε φορά δεν θα πετύχει.

Συνεχίστε να προσθέτετε μείγμα άχνης έως ότου γίνει αρκετά σκληρό (Όταν θα έχετε χρησιμοποιήσει σχεδόν όλη την άχνη ίσως να πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από έναν ενήλικα εάν το μείγμα είναι υπερβολικά σκληρό για να το ανακατέψετε). Αφήστε το να κρυώσει λίγο και έπειτα φτιάξτε μπαλάκια

Ρίξτε λίγη από την τριμμένη σοκολάτα σε 2 ξεχωριστά μπολ. Κυλήστε κάθε μπαλάκι είτε στα τρίμματα σοκολάτας είτε στη ζάχαρη. Τοποθετήστε τα σε χάρτινες θηκούλες και αφήστε τα να κρυώσουν στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Τα γλυκά πρέπει να διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό μέρος έως και για 4 ημέρες.