Τηγανιτό Κοτόπουλο και Κάσιους

Τηγανιτό Κοτόπουλο και Κάσιους

Κυρίως πιάτα

  • 4

    Αριθμός ατόμων

  • Προσιτό

    Κόστος

  • Εύκολο

    Δυσκολία

  • Χρόνος προετοιμασίας

  • Χρόνος μαγειρέματος

Συστατικά

  • 200 g στήθος κοτόπουλο
  • Λίγο αλάτι
  • 40 g κάσιους
  • 60 g ζαμπόν
  • 2 - 3 κλωνάρια σέλινο
  • 60 g φρέσκα στρείδια, κάστανα ή κλειστά μανιτάρια
  • 60 g κατεψυγμένος αρακάς (ξεπαγωμένος)
  • 60 g γλυκό καλαμπόκι.
  • 1 καρότο
  • ½ κόκκινη πιπεριά
  • 2 - 3 φρέσκα κρεμμύδια
  • 3 κουταλιές της σούπας αραχιδέλαιο
  • 175 ml βραστό νερό
  • 1 κύβος ζωμού κότας
  • 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά του γλυκού σως στρειδιού
  • 2 κουταλιές του γλυκού σησαμέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξηρό σέρι

Προετοιμασία

Κόψτε το κοτόπουλο σε πολύ λεπτές λωρίδες στο μέγεθος του σπίρτου και τρίψτε τις με αλάτι.

Κόψτε το ζαμπόν, το σέλινο, τα μανιτάρια, το καρότο και την κόκκινη πιπεριά σε κομμάτια παρόμοιου μεγέθους.

Κόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες.

Διαλύστε τον κύβο ζωμού στο νερό.

Προσθέστε το κορν φλάουρ, τη σως στρειδιού, το σησαμέλαιο και το σέρι.

Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι.

Προσθέστε το κοτόπουλο και τα κάσιους.

Τηγανίστε για 2½ λεπτά.

Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα.

Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι, μανιτάρια και γλυκό καλαμπόκι.

Σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέστε το ζαμπόν, το σέλινο, τον αρακά, το καρότο και την κόκκινη πιπεριά.

Σοτάρετε για 2 λεπτά.

Προσθέστε τον ζωμό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Πασπαλίστε τριμμένο κύβο ζωμού κότας.

Βάλτε πάλι το κοτόπουλο και τα κάσιους στο τηγάνι.

Προσθέστε το μείγμα ζωμού και ανακατέψτε έως ότου η σάλτσα βράσει και δέσει. Ζεστάνετέ την καλά για λίγα λεπτά.

Σερβίρετε με βραστό ρύζι ή νούντλς.