Σαλάτα με λευκά Φασόλια και Κατσικίσιο Τυρί

Σαλάτα με λευκά Φασόλια και Κατσικίσιο Τυρί

Κυρίως πιάτα

  • 4

    Αριθμός ατόμων

  • Προσιτό

    Κόστος

  • Εύκολο

    Δυσκολία

  • Χρόνος προετοιμασίας

  • Χρόνος μαγειρέματος

Συστατικά

  • 250 g αποξηραμένα φασόλια (μουσκεμένα για 1 ώρα σε βραστό νερό)
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένα φύλλα ρίγανης
  • 4 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα κόλιανδρου (κομμένα με ψαλίδι)
  • 3 κουταλιές της σούπας κλασικός μαϊντανός (κομμένος με ψαλίδι)
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού λιωμένη κόκκινη πιπεριά (νιφάδες καυτερής κόκκινης πιπεριάς)
  • 250 g κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κύβους 1 cm, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Προετοιμασία

Μουσκέψτε τα φασόλια σε βραστό νερό για μία ώρα πριν τα μαγειρέψετε (εάν δεν εκτελέσετε αυτή τη συνταγή σε χύτρα ταχύτητας, τα φασόλια πρέπει να μουσκέψουν για μία νύχτα).

Στραγγίστε και ξεπλύνετε καλά τα μουλιασμένα όσπρια σε φρέσκο νερό.

Βάλτε τα φασόλια στην χύτρα ταχύτητας με 1,2 λίτρα.

Χρησιμοποιήστε το επίπεδο πίεσης 2.

Κλείστε το καπάκι και αφήστε την πίεση να φτάσει στο μέγιστο.

Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε τα για 17 λεπτά.

Τραβήξτε τη χύτρα από τη φωτιά και, χωρίς να γυρίσετε τον επιλογέα πίεσης, αφήστε τη σε θερμοκρασία δωματίου έως ότου πέσει ο δείκτης κλειδώματος. Στραγγίστε τα φασόλια.

Σε ένα μεσαίο δοχείο αναμείξτε τα ζεστά φασόλια και όλα τα υπόλοιπα συστατικά ανακατεύοντας.

Δοκιμάστε τη σαλάτα για να προσθέσετε αλάτι και σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστή.