Ρεβίθια, Κολοκυθάκια και Σπανάκι με Κάρι

Ρεβίθια, Κολοκυθάκια και Σπανάκι με Κάρι

Κυρίως πιάτα

  • 4

    Αριθμός ατόμων

  • Ακριβό

    Κόστος

  • Εύκολο

    Δυσκολία

  • Χρόνος προετοιμασίας

  • Χρόνος μαγειρέματος

Συστατικά

  • 50g βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι (ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες)
  • 1,5 κόκκινη πιπεριά (σε κύβους)
  • 6 αποξηραμένα βερίκοκα σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοτριμμένη πιπερόριζα
  • 2 κουταλιές της σούπας σπόροι κύμινο
  • 1,5 κουταλιά του γλυκού τριμμένος κόλιανδρος
  • 1,5 κουταλιά του γλυκού τριμμένο κάρδαμο
  • Λίγο πιπέρι καγιέν
  • 300 g αποξηραμένα ρεβίθια (μουσκεμένα για 1 ώρα σε βραστό νερό)
  • 450 ml ζωμός λαχανικών
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 ντομάτες (χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένες)
  • 4 χούφτες σπανάκι.

Προετοιμασία

Μουσκέψτε τα φασόλια σε βραστό νερό για μία ώρα πριν τα μαγειρέψετε (εάν δεν εκτελέσετε αυτή τη συνταγή σε χύτρα ταχύτητας, τα φασόλια πρέπει να μουσκέψουν για μία νύχτα).

Στραγγίστε και ξεπλύνετε καλά τα μουλιασμένα όσπρια σε φρέσκο νερό.

Λιώστε το βούτυρο στη χύτρα.

Προσθέστε όλα τα συστατικά εκτός από τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες και το σπανάκι.

Χρησιμοποιήστε το επίπεδο πίεσης 2.

Κλείστε το καπάκι και αφήστε την πίεση να φτάσει στο μέγιστο.

Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε τα για 11 λεπτά.

Τραβήξτε τη χύτρα από τη φωτιά και, χωρίς να γυρίσετε τον επιλογέα πίεσης, αφήστε τη σε θερμοκρασία δωματίου έως ότου πέσει ο δείκτης κλειδώματος.

Ανοίξτε το καπάκι και ενσωματώστε στο μείγμα τα υπόλοιπα λαχανικά.

Μαγειρέψτε τα για 3 λεπτά χωρίς το καπάκι.

Προσθέστε αλάτι ανάλογα με την προτίμησή σας.

Εάν προτιμάτε, μπορείτε να δέσετε τη σάλτσα με κορν φλάουρ. Αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ με κρύο ζωμό για να φτιάξετε μια πάστα.

Προσθέστε την λίγη λίγη στη σάλτσα έως ότου γίνει όσο πηκτή θέλετε.

Σερβίρετε με φυσικό γιαούρτι και ψωμί τύπου φοκάτσια