Ρατατούιγ

Ρατατούιγ

Συνοδευτικά

  • 4

    Αριθμός ατόμων

  • Φτηνό

    Κόστος

  • Εύκολο

    Δυσκολία

  • Χρόνος προετοιμασίας

  • Χρόνος μαγειρέματος

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας (15 ml) μαγειρικό λάδι ή ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 225 g ξεφλουδισμένες ντομάτες κονσέρβα
  • 1 μελιτζάνα (χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένη)
  • 2 κολοκυθάκια (σε φέτες)
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά (χωρίς τα σπόρια και κομμένη σε κύβους)
  • 300 ml νερό
  • 1 πολτοποιημένη σκελίδα σκόρδο (προαιρετική)
  • Αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία

Ετοιμάστε όλα τα λαχανικά.

Ζεστάνετε το μαγειρικό λάδι στο ανοιχτό τηγάνι και τηγανίστε ελαφρά όλα τα λαχανικά εκτός από τις ντομάτες κονσέρβα.

Προσθέστε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό.

Κλείστε το καπάκι και αφήστε την πίεση να φτάσει στο μέγιστο.

Μαγειρέψτε για 10 λεπτά.

Απελευθερώστε γρήγορα τον ατμό.

Εάν έχει περισσέψει νερό, βάλτε ξανά το ανοικτό τηγάνι στη φωτιά και μαγειρέψτε γρήγορα για λίγα λεπτά για να εξατμιστεί το υγρό.