Πένες αλά Αραμπιάτα (ζυμαρικά σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας και σκόρδου)

Πένες αλά Αραμπιάτα (ζυμαρικά σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας και σκόρδου)

Κυρίως πιάτα

  • 4

    Αριθμός ατόμων

  • Φτηνό

    Κόστος

  • Πολύ εύκολο

    Δυσκολία

  • Χρόνος προετοιμασίας

  • Χρόνος μαγειρέματος

Συστατικά

  • 450 g φρέσκιες ντομάτες τύπου plum, ξεφλουδισμένες και κομμένες στα τέσσερα ή 1 κονσέρβα των 400 g ιταλικές ντομάτες τύπου plum
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι, λιωμένο
  • ½ κοφτή κουταλιά του γλυκού λιωμένες αποξηραμένες πιπεριές τσίλι (βάλτε λιγότερες εάν θέλετε τη σάλτσα λιγότερο καυτερή)
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη ή
  • ½ κουταλιά του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 400 g  πένες
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος κλασικός μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Προετοιμασία

Σε ένα κατσαρολάκι Tefal 20 cm, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και μαγειρέψτε απαλά το λιωμένο σκόρδο και κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά για να μαλακώσουν. Προσθέστε τις ντομάτες, τις λιωμένες αποξηραμένες πιπεριές τσίλι και τη ρίγανη.

Λιώστε τις ντομάτες με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου πήξει και δέσει αρκετά η σάλτσα. Εν τω μεταξύ, βάλτε αρκετό αλατισμένο νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα για ζυμαρικά Tefal 20 cm. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά όπως αναγράφεται στο πακέτο ή έως ότου γίνουν αλ ντέντε και στραγγίστε τα.

Σερβίρετε σε ζεστά μπολ και βάλτε από πάνω τη σάλτσα. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και μαϊντανό, καθώς και παρμεζάνα.