Μοσχάρι στο Τηγάνι

Μοσχάρι στο Τηγάνι

Κυρίως πιάτα

  • 2

    Αριθμός ατόμων

  • Προσιτό

    Κόστος

  • Εύκολο

    Δυσκολία

  • Χρόνος προετοιμασίας

  • Χρόνος μαγειρέματος

Συστατικά

  • 150 g αποξηραμένα νουντλς αυγού
  • Ηλιέλαιο
  • 400 g μοσχαρίσια μπριζόλα, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Μια μικρή χούφτα φρέσκος κόλιανδρος, με τον βλαστό ψιλοκομμένο και τα φύλλα στην άκρη
  • 2 κομμάτια φρέσκο τζίντζερ στο μέγεθος του αντίχειρα, σε λεπτές φέτες
  • 1 ή 2 φρέσκιες πιπεριές τσίλι, χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1/2 κολοκυθάκι, χωρίς τον πυρήνα και κομμένο σε λωρίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 4 κουταλιές της σούπας σόγια σως
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • 2 λάιμ

Προετοιμασία

Μαγειρέψτε τα νουντλς σε βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε καλά και βάλτε τα στην άκρη.

Βάλτε το γουόκ στη φωτιά και αφήστε το να κάψει πολύ. Έπειτα προσθέστε λίγο ηλιέλαιο και τις λωρίδες από το μοσχάρι. Βάλτε αλάτι και πιπέρι και τηγανίστε το κρέας για ένα λεπτό έως ότου ροδίσει ελαφρώς από όλες τις πλευρές.

Βγάλτε το από το τηγάνι σε ένα πιάτο και διατηρήστε το ζεστό.

Προσθέστε λίγο ακόμα ηλιέλαιο και προσθέστε το ψιλοκομμένο κλωνάρι κόλιανδρο, τζίντζερ, σκόρδο, τσίλι, πιπεριά και κολοκυθάκι. Τηγανίστε για ένα λεπτό έως ότου ροδίσει ελαφρώς και έπειτα προσθέστε τα στραγγισμένα νουντλς και το μέλι.

Τηγανίστε έως ότου να γίνουν ωραία και ζεστά τα νουντλς, έπειτα προσθέστε το μαγειρεμένο μοσχάρι και τυχόν υπόλοιπο ζουμί στο πιάτο και ρίξτε τη σόγια σως, το σησαμέλαιο και τον χυμό από τα λάιμ, για να εξισορροπήσετε τις γεύσεις.

Πασπαλίστε με τα φύλλα κόλιανδρου πριν σερβίρετε.