Κοτόπουλο Cajun με Τραγανή Σάλτσα

Κοτόπουλο Cajun με Τραγανή Σάλτσα

Κυρίως πιάτα

  • 4

    Αριθμός ατόμων

  • Προσιτό

    Κόστος

  • Εύκολο

    Δυσκολία

  • Χρόνος προετοιμασίας

  • Χρόνος μαγειρέματος

Συστατικά

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 1 κουταλιά του γλυκού χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουταλιές του γλυκού πάπρικα (όχι καυτή πάπρικα)
  • 1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες πιπεριάς τσίλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 μεσαίες ντομάτες, σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 1 μεσαία πράσινη πιπεριά, χοντροκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
  • 2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος χυμός λάιμ.

Προετοιμασία

Αφαιρέστε το δέρμα από τα φιλέτα στήθους κοτόπουλου. Αναμείξτε όλα τα συστατικά της μαρινάδας μαζί σε ένα μεγάλο δοχείο.

Βάλτε και γυρίστε το κοτόπουλο ώστε να επικαλυφθεί με το μείγμα. Καλύψτε το και βάλτε το στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ φτιάξτε την τραγανή σάλτσα. Σε ένα δοχείο αναμείξτε όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά μαζί. Φτιάξτε ένα ντρέσινγκ χρησιμοποιώντας το ελαιόλαδο και τον χυμό λάιμ, ρίξτε το στη σάλτσα και ανακατέψτε.

Ψήστε το κοτόπουλο σε ελαφρώς λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι Tefal για περίπου 15-20 λεπτά έως ότου ψηθεί καλά και γίνει καυτό.

Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα.