Κοτόπουλο Basquaise

Κοτόπουλο Basquaise

Κυρίως πιάτα

  • 4

    Αριθμός ατόμων

  • Προσιτό

    Κόστος

  • Εύκολο

    Δυσκολία

  • Χρόνος προετοιμασίας

  • Χρόνος μαγειρέματος

Συστατικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 200 g ψιλοκομμένη ντομάτα σε κονσέρβα
  • 200 g κατεψυγμένες πιπεριές σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/3 κουταλιά του γλυκού πουρές σκόρδου
  • 2 μεσαίες κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, πιπέρι Espelette

Προετοιμασία

Ξεχωρίστε το επάνω και το κάτω μέρος από τα μπούτια. Κόψτε σε φέτες το επάνω μέρος από τα μπούτια μέχρι το κόκαλο.

Ζεστάνετε το λάδι στη χύτρα. Ροδίστε τα πάνω και τα κάτω μέρη από τα μπούτια από όλες τις πλευρές.

Βγάλτε τα μπούτια.

Αντικαταστήστε με τα λαχανικά, 20 cl νερό και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αναμείξτε καλά, συλλέγοντας τους χυμούς από το μαγείρεμα.

Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά. Βάλτε αλάτι, πιπέρι και πιπέρι Espelette. Βάλτε ξανά τα μπούτια. Αναμείξτε. Κλείστε τη χύτρα.

Αφήστε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά όταν αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα.

Για μια πιο σύντομη και ίσως πιο εύκολη συνταγή, τα 4 ολόκληρα μπούτια μπορούν να αντικατασταθούν από 8 κάτω μέρη από μπούτια. Σε αυτήν την περίπτωση, μειώστε το χρόνο μαγειρέματος στα 7 λεπτά.