Γλυκόξινο Κοτόπουλο

Γλυκόξινο Κοτόπουλο

Κυρίως πιάτα

  • 4

    Αριθμός ατόμων

  • Προσιτό

    Κόστος

  • Εύκολο

    Δυσκολία

  • Χρόνος προετοιμασίας

  • Χρόνος μαγειρέματος

Συστατικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και χωρίς πέτσα
  • 100 g φρέσκα κρεμμύδια σε φέτες
  • 2 ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα
  • 225 g κύβοι ανανά, στραγγισμένοι
  • 15 ml/1 κουταλιά της σούπας μαγειρικό λάδι
  • 15 ml/1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • 42 g ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
  • 60 ml/4 κουταλιές της σούπας ξύδι μηλίτη
  • 45 ml/3 κουταλιές της σούπας χυμός ντομάτας
  • 45 ml/3 κουταλιές της σούπας χυμός ανανά (από την κονσέρβα με τους κύβους)
  • 5 ml/1 κουταλιά του γλυκού πιπερόριζα, τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • Λίγο αλάτι
  • Για να συνοδεύσετε το πιάτο: λευκό ρύζι βραστό

Προετοιμασία

Κόψτε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και βάλτε το στην άκρη. Αναμείξτε όλα τα συστατικά της σάλτσας μαζί. Ζεστάνετε το λάδι στο τηγάνι έως ότου να βγάλει καπνό. Τηγανίστε το κοτόπουλο στο λάδι έως ότου να ροδίσει.

Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες και τους κύβους ανανά και ζεστάνετέ τα καλά. Προσθέστε το μείγμα της σάλτσας και ανακατέψτε. Χαμηλώστε λίγο τη φωτιά εάν χρειαστεί.

Μαγειρέψτε έως ότου να δέσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Σερβίρετε με λευκό ρύζι βραστό.