Tefal Talent

Talent Η αντικολλητική επίστρωση Tefal με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής
  • Χάρη στην επίστρωση Intensium της Tefal η οποία είναι ενισχυμένη με ορυκτά καθώς και στον έλεγχο θερμοκρασίας, το καθημερινό μαγείρεμα δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολο και αποτελεσματικό.

Talent, για τον ειδικό που κρύβετε μέσα σας!

Η σειρά Talent σχεδιάστηκε για να διαρκεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη σειρά χάρη στη σκληρή της βάση Titanium Pro που διαρκεί έως 2x περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο τηγάνι, για πολύ νόστιμα και υγιεινά αποτελέσματα!

Δείξτε το ταλέντο σας!
  • Η τεχνολογία Thermo-Spot σας λέει πότε να ξεκινήσετε το μαγείρεμα.
  • Συμβατή με όλες τις εστίες, συμπεριλαμβανομένων των επαγωγικών.
  • Λαβή από ανοξείδωτο ατσάλι•Με τη μοναδική αντικολλητική επίστρωση Titanium Pro, γίνεστε ο τέλειος μάγειρας με προϊόντα που συνδυάζουν απόδοση και ανθεκτικότητα και που θα κρατήσουν πολύ περισσότερο χρόνο.
Βασικά
  • NonStick.png

    Durable scratch resistant cooking surface

  • Thermo_Spot.png

    Thermospot heat indicator

  • Done.jpg

    For all hobs including induction

Χαρακτηριστικά
Υλικό ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ  
Πηγή θερμότητας ΕΠΑΓΩΓΙΚΗ ΕΣΤΙΑ - ΑΕΡΙΟΥ - ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ - ΚΕΡΑΜΙΚΗ - ΑΛΟΓΟΝΟΥ  
Συμβατότητα φούρνου ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΛΑΒΗ ΚΑΙ ΚΑΠΑΚΙ  
Εσωτερική επίστρωση/φινίρισμα ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ  
Όνομα Εσωτερικής Επίστρωσης - τηγάνια TITANIUM EXCELLENCE  
Χρώμα εσωτερικής επίστρωσης 1 ΜΑΥΡΟ  
Thermo-Spot (Δείκτης θερμοκρασίας) ΜΟΝΟ ΤΗΓΑΝΙΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ WOK  
Εξωτερική επίστρωση/φινίρισμα ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ  
Χρώμα εξωτερικής επίστρωσης 1 ΜΑΥΡΟ - NOIR  
Τύπος πυθμένα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ  
Άκρο σερβιρίσματος ΝΑΙ  
Τύπος λαβής Σταθερό  
Υλικό λαβής ΒΑΚΕΛΙΤΗΣ + ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟΣ ΧΑΛΥΒΑΣ  
Βιβλίο συνταγών    
Λαβή ατμοπίδακα    
Γυάλινα καπάκια    

Συχνές ερωτήσεις
Τα αντικολλητικά σκεύη είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε το φαγητό να μην κολλάει. Ωστόσο, το τηγάνι ή το βαθύ τηγάνι πρέπει να συντηρείται σωστά. Για το σκοπό αυτό, λάβετε υπόψη τις παρακάτω συμβουλές: λαδώνετε ελαφρά το τηγάνι/το βαθύ τηγάνι πριν από την πρώτη χρήση και μετά το πλένετε και το στεγνώνετε· επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία κατά καιρούς εάν πλένετε τακτικά το τηγάνι/βαθύ τηγάνι στο πλυντήριο πιάτων. Είναι επίσης απαραίτητο να αποφεύγονται η υπερθέρμανση και γδαρσίματα, ιδίως από τη χρήση μεταλλικών αξεσουάρ (σπάτουλες, κουτάλες) και/ή τον καθαρισμό με συρμάτινο σφουγγάρι.
Τα μαγειρικά σκεύη με λαβές από πλαστικό/βακελίτη δεν είναι κατάλληλα για χρήση στο φούρνο και δεν πρέπει να τοποθετούνται ποτέ στο φούρνο. Το τηγάνι μπορεί να θερμαίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες μόνο σε εστία. Τα μαγειρικά σκεύη που διαθέτουν λαβές από ανοξείδωτο χάλυβα με εσωτερικά εξαρτήματα ή επενδύσεις σιλικόνης είναι ανθεκτικά σε θερμοκρασία έως 210°C στο φούρνο για μέγιστο διάστημα 1 ώρας. Οι λαβές που κατασκευάζονται αποκλειστικά από ανοξείδωτο χάλυβα είναι ανθεκτικές σε θερμοκρασία έως 260°C. Τα γυάλινα καπάκια είναι ανθεκτικά σε μέγιστη θερμοκρασία έως 180°C. Ελέγχετε τις οδηγίες χρήσης που συνοδεύουν τα μαγειρικά σκεύη για να βεβαιωθείτε ποια είδη είναι πράγματι κατάλληλα για χρήση στο φούρνο. Εάν εξακολουθείτε να έχετε απορίες, επικοινωνήστε μαζί μας για διευκρινίσεις. Τα μαγειρικά σκεύη δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ποτέ σε φούρνο μικροκυμάτων.
1. Πλύνετε το τηγάνι σε ζεστό νερό και υγρό απορρυπαντικό πιάτων για να καθαρίσετε τυχόν σκόνη. Στεγνώστε το και τρίψτε την αντικολλητική επίστρωση με λίγο μαγειρικό λάδι προτού το χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά. Αφαιρέστε το πλεονάζον λάδι. 2. Πλένετε και στεγνώνετε τα μαγειρικά σας σκεύη ύστερα από κάθε χρήση.
Τα μαγειρικά σκεύη σάς παρέχουν την επιλογή να χρησιμοποιείτε ή να μην χρησιμοποιείτε λίπος, ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις.
Για τα τηγάνια: μεταξύ 140° C και 195°.
Για τις κρεπιέρες: μεταξύ 165° C και 240°.
Αυτή είναι η ιδανική θερμοκρασία για το τηγάνισμα και το τσιγάρισμα τροφίμων. Η ένδειξη αυτή σας παρέχει το πλεονέκτημα του υγιεινού μαγειρέματος στην ιδανική θερμοκρασία.
Λάδωμα σημαίνει την κάλυψη του μαγειρικού σκεύους με μια λεπτή στρώση λαδιού. Προτού το χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά, πλύνετε το μαγειρικό σας σκεύος με νερό και στεγνώστε το. Θερμάνετέ το σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 30 δευτερόλεπτα, τραβήξτε το από τη φωτιά και προσθέστε ένα κουτάλι του γλυκού φυτικού λαδιού. Απλώστε το λάδι σε ολόκληρη την επιφάνεια με μια χαρτοπετσέτα. Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται τακτικά όταν χρησιμοποιείτε πλυντήριο πιάτων.
Θα πρέπει να ανατρέξετε στις συστάσεις της συσκευασίας για τη χρήση ή στις οδηγίες που συνοδεύουν το προϊόν. Με κάποιες σειρές μπορείτε να χρησιμοποιείτε ορισμένα μεταλλικά εργαλεία με εξαίρεση μαχαίρια και αυγογδάρτες. Ωστόσο, για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των δικών σας τηγανιών και βαθιών τηγανιών, συνιστούμε να μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά εργαλεία. Χρησιμοποιείτε πλαστικά ή ξύλινα εργαλεία.
Οι αντικολλητικές ιδιότητες της κεραμικής επίστρωσης είναι πολύ πιο περιορισμένες τόσο από την άποψη της απόδοσης όσο και της διάρκειας σε σύγκριση με εκείνες της κλασικής επίστρωσης (PTFE). Συνιστάται να μαγειρεύετε με περισσότερο λίπος και με εργαλεία από ανοξείδωτο χάλυβα και να πλένετε πιο έντονα με λίγο περισσότερο υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Για κολλημένο φαγητό συνιστάται να μουλιάζετε τα μαγειρικά σας σκεύη σε σαπουνόνερο και ενδεχομένως με λίγο λευκό ξύδι. Με την πάροδο του χρόνου, η κεραμική βάση θα λεκιάσει χωρίς να είναι δυνατή η αφαίρεση των λεκέδων. Αυτό δεν υποβαθμίζει με κανέναν τρόπο την απόδοση των μαγειρικών σκευών και δεν εγκυμονεί κίνδυνο για την υγεία.
1. Επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε με προσοχή τα περισσότερα μεταλλικά εργαλεία, εκτός από μαχαίρια και αυγογδάρτες 2. Αποφεύγετε να κόβετε απευθείας μέσα στα τηγάνια. 3. Μην γδέρνετε την αντικολλητική επιφάνεια. Ελαφρά σημάδια ή γρατσουνιές στην επιφάνεια είναι φυσιολογικές και δεν επηρεάζουν την απόδοση των μαγειρικών σκευών. 4. Μετά το μαγείρεμα, μην αφήνετε τα τηγάνια να βράζουν μέχρι να στεγνώσουν και μην αφήνετε άδεια τηγάνια σε αναμμένη εστία. 5. Επιλέγετε πάντοτε το κατάλληλο μέγεθος ηλεκτρικής εστίας ή ρυθμίζετε την εστία αερίου έτσι ώστε η φλόγα να είναι σε επαφή μόνο με τη βάση του τηγανιού χωρίς να ανεβαίνει στις πλευρές του. 6. Μην αφήνετε ποτέ τα τηγάνια χωρίς να τα επιβλέπετε όταν μαγειρεύετε. 7. Αφήνετε τα τηγάνια να κρυώσουν προτού τα καθαρίσετε.
Το τηγάνι παραμορφώνεται λόγω θερμικού σοκ (άδειο τηγάνι που υπερθερμαίνεται, ζεστό τηγάνι που έρχεται σε επαφή με κρύο νερό ή που τοποθετείται επάνω σε ψυχρή επιφάνεια κ.λπ.). Προτού καθαρίσετε το τηγάνι, αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Ένα παραμορφωμένο τηγάνι παράγει κακό μαγειρικό αποτέλεσμα.
Δεν πρέπει ΠΟΤΕ να χρησιμοποιείτε τηγάνια σε φούρνο μικροκυμάτων.
Ανάλογα με τη σειρά προϊόντων (ελέγξτε τη συσκευασία), μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα περισσότερα μεταλλικά εργαλεία εκτός από μαχαίρια, πιρούνια και αυγογδάρτες. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε μεταλλικό εργαλείο. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε εργαλεία με αιχμηρές άκρες ή να κόβετε απευθείας μέσα στο τηγάνι. Μην τρυπάτε ή γδέρνετε την αντικολλητική επιφάνεια.
Ναι. Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να κάψει το φαγητό δημιουργώντας κηλίδες και προκαλώντας παραμόρφωση του τηγανιού. Επιπλέον, η υπερθέρμανση μπορεί να υποβαθμίσει την αντικολλητική απόδοση. Για το μαγείρεμα αρκεί μια μέτρια θερμοκρασία, επειδή το αλουμίνιο θερμαίνεται ομοιόμορφα. Η θέρμανση του τηγανιού σε πολύ υψηλή θερμοκρασία χωρίς περιεχόμενο μπορεί να προκαλέσει ζημίες.
Όχι. Το μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία δεν περιορίζει σημαντικά το χρόνο μαγειρέματος και σίγουρα δεν συνεισφέρει στην ποιότητα του φαγητού. Για το λόγο αυτό συνιστάται να μαγειρεύετε σε μέτρια θερμοκρασία. Ένας άλλος λόγος για αυτή τη σύσταση είναι ότι το μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει ζημίες στην αντικολλητική επίστρωση.
Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της επίστρωσης, πρέπει να χρησιμοποιείτε μια μικρή ποσότητα λαδιού όταν τηγανίζετε ή ψήνετε. Δεν χρειάζεστε λάδι για τα βραστά ή μαγειρευτά.
Αντικολλητικό τηγάνι:
Ο καθαρισμός στο χέρι με νερό και σαπούνι είναι αρκετός.
Το τηγάνι πρέπει να καθαρίζεται κάθε φορά που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση της μεμβράνης λίπους που μπορεί να μείνει στην επιφάνεια. Εάν σκουπίσετε απλώς το τηγάνι με χαρτοπετσέτα ή το ξεπλύνετε με νερό, η μεμβράνη δεν θα αφαιρεθεί εντελώς και μπορεί να καεί την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε το τηγάνι με αποτέλεσμα την ενδεχόμενη εμφάνιση κηλίδων.
Τα αντικολλητικά τηγάνια δεν πρέπει να καθαρίζονται με λειαντική σκόνη ή σύρμα καθαρισμού. Ένα συνθετικό σφουγγάρι είναι ιδανικό τόσο για το εσωτερικό όσο και για το εξωτερικό του τηγανιού.

Κεραμικό τηγάνι:
Συνιστούμε να πλένετε το κεραμικό τηγάνι στο χέρι, με νερό και απαλό καθαριστικό. Αυτός είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος. Σε περίπτωση που το τηγάνι δεν είναι αρκετά καθαρό κατά το κανονικό πλύσιμο πιάτων, μπορείτε να βάλετε λίγο ξύδι και νερό μέσα στο τηγάνι και να το ζεστάνετε. Το μίγμα ξυδόνερου θα καθαρίσει το τηγάνι κατά το βρασμό. Έπειτα, ξεπλύνετε το τηγάνι καλά, σκουπίστε και τρίψτε το, για παράδειγμα, με λίγο ηλιέλαιο. Το τηγάνι σας θα είναι σαν καινούργιο. Εάν υπάρχει επίμονη βρωμιά, μπορείτε να μουλιάσετε το τηγάνι μέσα σε μίγμα από καυτό νερό και ένα καλό καθαριστικό πιάτων για λίπη. Στη συνέχεια, εφόσον είναι αναγκαίο, μπορείτε να καθαρίσετε το τηγάνι με πλαστικό σύρμα και λίγο υγρό διαβρωτικό καθαριστικό.
Μην αφήνετε τα μαγειρικά σκεύη με εκτεθειμένες χάλκινες επιφάνειες να στεγνώνουν στο αέρα. Κατ' αυτόν τον τρόπο σχηματίζονται κηλίδες που καθαρίζονται δύσκολα. Ο χαλκός θαμπώνει με την πάροδο του χρόνου. Καθαρίζετέ τον με προϊόν καθαρισμού του εμπορίου. Συνιστάται να στεγνώνετε αμέσως μετά την πλύση τα μαγειρικά σας σκεύη σκουπίζοντάς τα με πετσέτα. Ο χαλκός χαράσσεται και βαθουλώνεται σχετικά εύκολα. Συνεπώς, πρέπει να είστε λίγο πιο προσεκτικοί όταν χειρίζεστε και αποθηκεύετε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια μετά τη χρήση.
Κάποια μέρη είναι κατάλληλα για το πλυντήριο πιάτων και κάποια άλλα όχι. (Δείτε πιο κάτω.) Εάν ένα μέρος είναι κατάλληλο για το πλυντήριο πιάτων, παρακαλούμε να χρησιμοποιήσετε ένα ουδέτερο απορρυπαντικό για τον καθαρισμό τους. Μερικά πλυντήρια πιάτων μπορεί να μην είναι κατάλληλα για το πλύσιμο σκευών/τηγανιών, γι' αυτό παρακαλούμε να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο οδηγιών του πλυντηρίου πιάτων σας πριν από τη χρήση.
Συμβατότητα πλυντηρίου πιάτων:
Μέρος σκεύους/τηγανιού: ΝΑΙ
Ειδική λαβή: ΝΑΙ
Καπάκι μαγειρέματος: (εξαιρείται η λαβή των μαγνητικών τύπων): ΝΑΙ
Αποσπώμενες λαβές μαγνητικού τύπου καπακιών: ΌΧΙ (μπορεί να προκληθεί σκουριά)
Καπάκι σφραγίδας αποθήκευσης: ΌΧΙ (μπορεί να προκληθεί παραμόρφωση)
Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του σκεύους σας, συνιστούμε να το πλένετε στο χέρι με μαλακό σφουγγάρι. Χρήση πλυντηρίου πιάτων: είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ήπια απορρυπαντικά όπως σε μορφή υγρού ή τζελ.
Οι λαβές ενδέχεται να χαλαρώσουν ύστερα από κάποιο διάστημα λόγω της συνεχούς θέρμανσης και ψύξης της στερέωσης. Εάν συμβεί αυτό, σφίξτε τις προσεκτικά με κατάλληλο κατσαβίδι, αλλά μην τις σφίγγετε υπερβολικά.
1) Μπορεί να έχει σχηματιστεί μια στρώση υπολειμμάτων φαγητού στο τηγάνι, η οποία μπορεί να είναι αρχικά αποτέλεσμα ενός φαγητού που αφέθηκε να παραψηθεί στο τηγάνι. Συνήθως μπορείτε να καθαρίσετε αυτή τη στρώση γεμίζοντας το τηγάνι με νερό και υγρό απορρυπαντικό και αφήνοντάς το να μουλιάσει όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό τρίβοντάς την απαλά επάνω στο τηγάνι με μη λειαντικό σφουγγάρι (μαλακό σύρμα καθαρισμού). Η αντικολλητική επίστρωση θα πρέπει τότε να αναγεννηθεί με λίγο μαγειρικό λάδι με το οποίο σκουπίζετε την επιφάνεια με χαρτί κουζίνας. 2) Το τηγάνι μπορεί να έχει υπερθερμανθεί με αποτέλεσμα την καταστροφή και τον αποχρωματισμό της αντικολλητικής επίστρωσης. Η τακτική υπερθέρμανση των τηγανιών έχει ως αποτέλεσμα την εξασθένιση της αντικολλητικής επίστρωσης. Η κόκκινη κηλίδα θέρμανσης στα τηγάνια είναι ένας δείκτης θερμότητας που σας δείχνει πότε το τηγάνι έχει αναπτύξει την τέλεια θερμοκρασία μαγειρέματος. Όταν η κηλίδα γίνει συμπαγής κόκκινη, χαμηλώστε τη φωτιά για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία Μην συνεχίζετε να θερμαίνετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, διότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την υπερθέρμανση του τηγανιού και της αντικολλητικής επίστρωσης. 3) Εάν πλένετε σε πλυντήριο πιάτων, ύστερα από κάθε χρήση επαλείφετε και πάλι την αντικολλητική επίστρωση με μαγειρικό λάδι για να αποτρέψετε το στέγνωμά της και να διασφαλίσετε τη βέλτιστη αντικολλητική απόδοση
Το τηγάνι έχει χρησιμοποιηθεί σε υπερβολική θερμοκρασία ή επάνω σε εστία υπερβολικής διαμέτρου με αποτέλεσμα να τη διάχυση της θερμότητας γύρω από τα άκρα της βάσης προκαλώντας ζημίες στη λαβή.
1) Το τηγάνι έχει χρησιμοποιηθεί σε υπερβολική θερμοκρασία ή λάθος πηγή θερμότητας με αποτέλεσμα η βάση του τηγανιού να στραβώσει και να παραμορφωθεί. 2) Επίσης, μην βάζετε ποτέ κρύο νερό σε ένα ζεστό τηγάνι ούτε εμβαπτίζετε ζεστά μαγειρικά σκεύη σε κρύο νερό. Οι αιφνίδιες αλλαγές θερμοκρασίας μπορούν να προκαλέσουν στρέβλωση του μετάλλου με αποτέλεσμα η βάση να μην είναι επίπεδη.
Προσέχετε όταν βάζετε τηγάνια σε εστίες αερίου, επειδή ο αριθμός των στηριγμάτων διαφέρει και ιδίως τα μικρά τηγάνια ενδέχεται να χρειαστούν ένα τρίποδο, το οποίο οι περισσότεροι κατασκευαστές εστιών αερίου διαθέτουν μαζί με την εστία ή μπορείτε να το αγοράσετε ξεχωριστά.
Η υπερβολική πίεση στο εξωτερικό των σκευών αλουμινίου ή τηγανιών επειδή, για παράδειγμα, έχουν πέσει ή χτυπηθεί μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την παραμόρφωσή τους. (Το σκεύος/τηγάνι δεν θα παραμορφωθεί λόγω της θερμοκρασίας μαγειρέματος.)
Οι επιστρώσεις διακρίνονται για την ανθεκτικότητά τους (δεν ξεκολλάνε) υπό κανονικές συνθήκες χρήσης. Όταν τα τηγάνια ή τα βαθιά τηγάνια TEFAL/T-fal δεν χρησιμοποιούνται όπως πρέπει και καταπιείτε κατά λάθος ένα σωματίδιο της επίστρωσης, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Τα σωματίδια δεν είναι τοξικά (η αντικολλητική επίστρωση δεν εγκυμονεί κίνδυνο για την υγεία σας). Διέρχονται από το σώμα χωρίς να απορροφηθούν, όπως κάθε άλλη ίνα. Σημείωση: Η αντικολλητική επίστρωση είναι τόσο ασφαλής για την υγεία που συχνά χρησιμοποιείται στον ιατρικό κλάδο για την επικάλυψη βηματοδοτών και μικροσκοπικών σωλήνων που υποκαθιστούν αρτηρίες.
Όλες οι αντικολλητικές επιστρώσεις περιέχουν PTFE (πολυτετραφθοροαιθυλένιο), ένα πλαστικό πολυμερές. Αυτό είναι ένα γλιστερό συστατικό που αποτελείται από μόρια τετραφθοροαιθυλενίου, τα οποία περιέχουν μόνο άνθρακα και φθόριο. Η αντικολλητική επίστρωση δεν αντιδρά με οξέα ή αλκάλια και διατηρείται σταθερή κατά το μαγείρεμα. Οι γαλλικές, ευρωπαϊκές και αμερικανικές υγειονομικές αρχές έχουν εγκρίνει τη χρήση των αντικολλητικών επιστρώσεων PTFE σε μαγειρικά σκεύη. Πράγματι, πρόκειται για μια ουσία, η οποία δεν προκαλεί καμία χημική αντίδραση όταν έρχεται σε επαφή με τρόφιμα, νερό ή προϊόντα καθαρισμού. Σε περίπτωση απορρόφησης, είναι εντελώς ακίνδυνη για τον οργανισμό. Διέρχεται από το σώμα χωρίς να απορροφηθεί, όπως κάθε άλλη ίνα. Στην πραγματικότητα, η αντικολλητική επίστρωση είναι τόσο ασφαλής από την άποψη της υγείας που συχνά χρησιμοποιείται στον ιατρικό κλάδο για την επικάλυψη βηματοδοτών και μικροσκοπικών σωλήνων που υποκαθιστούν αρτηρίες.
ΟΧΙ. Τα μαγειρικά είδη με αντικολλητική επίστρωση TEFAL/T-fal δεν περιέχουν PFOA. Αυτό ελέγχεται τακτικά από ανεξάρτητα εργαστήρια, τα οποία πιστοποιούν την απουσία PFOA στα τελικά προϊόντα. Από το 2003 και μετά έχουν διεξαχθεί σε τακτική βάση έλεγχοι από ανεξάρτητα εργαστήρια σε πολλές χώρες (INERIS στη Γαλλία, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS UK, FABES Labs στη Γερμανία, MB Labs στον Καναδά και SGS στην Κίνα). Οι έλεγχοι αυτοί έχουν αποδείξει συστηματικά την απουσία του PFOA σε προϊόντα με αντικολλητική επίστρωση TEFAL/T-fal.
Όχι, η αντικολλητική επίστρωση πρέπει να εφαρμοστεί κατά την αρχική διαδικασία κατασκευής.
Η φθορά της αντικολλητικής επίστρωσης υπό κανονικές συνθήκες οικιακής χρήσης αποτελεί πολύ σπάνιο φαινόμενο. Η σωστή χρήση και φροντίδα διασφαλίζει καλύτερη απόδοση με την πάροδο του χρόνου. Στις περισσότερες περιπτώσεις φθοράς της αντικολλητικής επίστρωσης υπάρχουν ενδείξεις υπερθέρμανσης, γδαρσίματος ή/και καθαρισμού με λειαντικά προϊόντα. Η υπερβολική υπερθέρμανση μπορεί να προκαλέσει ξήρανση και ξεφλούδισμα της επιφάνειας του τηγανιού. Αυτός ο τύπος ζημίας δεν καλύπτεται από την εγγύηση. Εάν χρησιμοποιείτε περιστασιακά υψηλή θερμότητα ή έχετε υπερθερμάνει τα τηγάνια σας, συνιστάται να περιποιήστε συχνότερα τα μαγειρικά σας σκεύη.
Επί του παρόντος, επικρατεί μεγάλη σύγχυση όσον αφορά τις αντικολλητικές επιστρώσεις, οι οποίες συνδέονται ορισμένες φορές με το PFOA. Ωστόσο, οι αντικολλητικές επιστρώσεις Tefal/T-fal κατασκευάζονται από PTFE, συντομογραφία της επιστημονικής ονομασίας πολυτετραφθοροαιθυλένιο, και το γεγονός ότι αυτό το υλικό είναι αβλαβές αναγνωρίζεται από αρχές δημόσιας υγείας στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το PFOA και το PTFE είναι δύο εντελώς διαφορετικά στοιχεία. Με λίγα λόγια, τα μαγειρικά σκεύη με αντικολλητικές επιστρώσεις Tefal/T-fal κατασκευάζονται από PTFE και δεν περιέχουν PFOA. Επιπλέον, εδώ και πάνω από 20 χρόνια, η εταιρεία Tefal/T-fal έχει δεσμευτεί να μη χρησιμοποιεί μόλυβδο ή κάδμιο στο σύνολο των μαγειρικών της σκευών προκειμένου να εγγυάται ότι όλα τα προϊόντα της είναι αβλαβή. Θα βρείτε αυτή τη δέσμευση στην οικολογική ενημέρωση του Ομίλου SEB.
To PFOA είναι η αγγλική τυποποιημένη συντομογραφία για το υπερφθοροοκτανοϊκό οξύ. Το PFOA χρησιμοποιείται στη διαδικασία κατασκευής πολλών προϊόντων όπως οι αντικολλητικές επιστρώσεις, οι συσκευασίες που είναι συμβατές για φούρνους μικροκυμάτων, ορισμένα υφάσματα, τα χαλιά που είναι ανθεκτικά στους λεκέδες, τα κουτιά της πίτσας που δεν απορροφούν λάδι… Για τα τελικά της προϊόντα η δέσμευση της Tefal/T-fal είναι να εγγυηθεί για την απουσία PFOA, μολύβδου και καδμίου, καθώς και για το ότι τα προϊόντα της με την αντικολλητική επίστρωση Tefal/T-fal είναι αβλαβή για το περιβάλλον και για τον καταναλωτή.
Δεν υπάρχει κάδμιο ούτε μόλυβδος στις αντικολλητικές επιστρώσεις και στο σμάλτο των μαγειρικών σκευών Tefal/T-fal. Έχουμε παρατηρήσει ότι αυτές οι επιβλαβείς ουσίες μπορούν να απελευθερωθούν κατά την πλύση του προϊόντος στο πλυντήριο πιάτων και μετά να επικαθίσουν σε όλα τα σκεύη που βρίσκονται στο πλυντήριο πιάτων. Η χρήση αυτών των σκευών για φαγητό ή μαγειρική έχει τότε ως αποτέλεσμα την κατανάλωση καδμίου ή μολύβδου που παραμένει στο ανθρώπινο σώμα. Για τον λόγο αυτό, όλα τα μαγειρικά μας σκεύη σχεδιάζονται και κατασκευάζονται χωρίς μόλυβδο ή κάδμιο εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Μπορείτε να βρείτε αυτήν την οικολογική ενημέρωση στη συσκευασία όλων των προϊόντων μας με αντικολλητική επίστρωση Tefal/T-fal.
Η αντικολλητική επίστρωση Tefal/T-fal είναι τεχνολογική επίστρωση που κατασκευάζεται από πολυμερές που ονομάζεται PTFE (πολυτετραφθοροαιθυλένιο). To PTFE προσδίδει αντικολλητικές ιδιότητες σε σκεύη μαγειρικής. Οι αρχές δημόσιας υγείας στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ έχουν αποδείξει ότι το PTFE είναι αβλαβής ουσία που δεν δημιουργεί χημικές αντιδράσεις με τα τρόφιμα, το νερό ή τα είδη οικιακού καθαρισμού. Είναι εντώλως ακίνδυνο σε περίπτωση κατάποσης. Οι ίδιες αρχές δημόσιας υγείας έχουν πιστοποιήσει την ακινδυνότητα των αντικολλητικών επιστρώσεων PTFE στα εργαλεία κουζίνας. Μάλιστα, το PTFE είναι τόσο ασφαλές που χρησιμοποιείται στην ιατρική στους βηματοδότες και σε μικρούς σωλήνες που αντικαθιστούν αρτηρίες. Χρησιμοποιείται επίσης σε χειρουργικές επεμβάσεις προς όφελος ασθενών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες των νεφρών. Τέλος, διάφορα προσθετικά μέλη για τις αρθρώσεις είναι επικαλυμμένα μερικώς από PTFE.
Ο γρήγορος τρόπος για να ελέγξετε αν τα τηγάνια σας είναι κατάλληλα για την επαγωγική εστία είναι να διεξάγετε τη δοκιμή μαγνήτη στα τηγάνια. Είναι απλή. Εάν κολλήσει στη βάση του τηγανιού ένας μαγνήτης, το τηγάνι είναι κατάλληλο για χρήση σε επαγωγική εστία του εμπορίου!
Είναι δύσκολο να οριστεί ένας αριθμός ετών, επειδή η ωφέλιμη διάρκεια ζωής διαφέρει αναλόγως των συνθηκών και της συχνότητας χρήσης. Για να παρατείνετε την ωφέλιμη διάρκεια ζωής, πρέπει να την προστατεύετε από άσκοπα υψηλές θερμοκρασίες και να αποφεύγετε τη θέρμανση χωρίς να υπάρχει μέσα νερό. Η μεσαία προς χαμηλή θερμοκρασία είναι αρκετή. Εάν χρησιμοποιείτε την ίδια θερμοκρασία με αυτή για το σιδερένιο γουόκ, γρήγορα θα προκληθεί βλάβη. Επίσης, μην αποθηκεύετε μαγειρεμένο φαγητό για πολύ καιρό (μια μέρα ή περισσότερο).
Ο Όμιλος SEB, στο πλαίσιο της δέσμευσής του για την ποιότητα, έχει θεσπίσει την πολιτική οικολογικής ενημέρωσης «Υγεία και περιβάλλον» για τα αντικολλητικά προϊόντα Tefal/T-fal. Αυτή η δέσμευση εγγυάται την απουσία PFOA, μολύβδου και καδμίου στις επιστρώσεις Tefal/T-fal καθώς και ότι τα αντικολλητικά προϊόντα της εταιρείας μας είναι αβλαβή για το περιβάλλον και τον καταναλωτή. Αυτή η οικολογική ενημέρωση βασίζεται σε τακτικές αναλύσεις που διεξάγονται από ανεξάρτητα εργαστήρια σε πολλές χώρες (INERIS στη Γαλλία, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS UK, FABES Labs στη Γερμανία, MB Labs στον Καναδά, SGS στην Κίνα) (σύνδεσμος προς τους δικτυακούς τόπους των εργαστηρίων). Αυτή η δέσμευση παρέχεται στον δικτυακό τόπο της εταιρείας Tefal/T-fal, καθώς και στη συσκευασία των μαγειρικών σκευών με αντικολλητική επίστρωση Tefal/T-fal.
Η συσκευή σας περιέχει πολύτιμα ανακτήσιμα ή ανακυκλώσιμα υλικά. Αφήστε την σε ένα σημείο αποκομιδής αστικών απορριμμάτων της περιοχής σας.